Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

 Lezing: ‘Belichaamd Bewustzijn en Egyptische Mysteriën’

In deze lezing licht Willemien een tipje van de sluier op van het zeer complexe Egyptische Erfgoed, en wat deze voor onze bewustwordingsprocessen en de belichaming van bewustzijn in het hier en nu kunnen betekenen.
 
We bevinden ons in een overgangstijd (van Vissen naar Waterman) waarbij ons bewustzijn verandert en evolueert. Velen zijn aan het ‘wakker worden’ en zoeken een weg terug naar zingeving, het Goddelijke of naar wie zij zijn.
 
De oud Egyptische Mysteriën kunnen een krachtige handleiding zijn naar de Universele Kennis van onze Oorspronkelijkheid, en een richtingaanwijzer zijn naar het praktisch bewustzijn van en leven in lijn met het Goddelijke en Schepping (belichaamd bewustzijn).
 
De principes van waaruit in het oude Egypte geleefd werd zijn gefundeerd in Universele Kennis die ook voor het hier en nu in deze tijd nog altijd van toepassing zijn. Deze Universele Kennis is (gecodeerd) nog altijd toegankelijk en is vastgelegd in het vele erfgoed wat het oude Egypte achter heeft gelaten. De enorme diversiteit aan symbolieken en informatie is bedoeld om vanuit bewustzijn ‘gelezen’ te worden, van waaruit bewustwording kan plaats vinden.
 
Belichaamd bewustzijn gaat over het werkelijk op alle vlakken leven in lijn met het Goddelijke, wat de oude Egyptenaren nastreefden, en waar de zielsevolutie in deze tijd ook over gaat. Belichaamd bewustzijn betekent het praktisch begrijpen en toepassen van leven vanuit het hart, en het manifesteren van gegrond Godsbewustzijn in het dagelijks leven. Spreken, denken, voelen, handelen, scheppen vanuit Godsbewustzijn als mens op aarde.
 
De oud Egyptische Mysteriën reiken een bewustwordingspad aan dat, afgestemd op het nu, nog altijd vele bruikbare handvatten bevat. In deze tijd hoeft dat niet langer vanuit een tempel bewust en bemeesterd te worden, maar kan dat gewoon in het dagelijks leven vorm krijgen.
Deze lezing vind plaats bij Stichting In-zicht in Joure.