Count your blessings & vind je balans

 

Ben jij in staat om op dagelijkse basis je kleine magie momentjes, je zegeningen te onderscheiden?
Kun je temidden van je eigen uitdagingen, struggles met dagelijks leven of de situatie en leerprocessen op je pad de kleine momentjes van geluk vinden?
Als je dat kunt, maakt dat een wereld van verschil in hoe je het leven ervaart.

Wil jij jezelf uit je overleefstand tillen en weer gaan Leven? Count your blessings, they are the key to balance!

 

Yin yang

Zoals het oude symbool van yin-yang laat zien is niets alleen maar zwart of wit. In het zwart zit een witte punt. In het wit zit een zwarte punt.
Dit verteld ons, in een wereld van dualiteit, dat zelfs als je een donkere nacht van de ziel ervaart, er ergens altijd nog een lichtpuntje aanwezig is.
Het is de kunst deze te leren zien en belangrijker nog: deze toe te laten in je ervaren.

Juist door ook een stukje ‘andere kant van de medaille’ toe te laten in je ervaring kun je jezelf innerlijk weer meer naar balans brengen. En verruimd je perspectief en gevoel zich weer. Dan kun je weer opener staan voor ‘meer magie’, meer van het licht, geluk, bevrijding in plaats van rond te blijven draaien in de situatie zoals je die ervaart.

 

Lichtpuntjes brengen verandering van perspectief en beleving

Die kleine lichtpuntjes of geluksmomentkes kunnen voor ieder en op elk moment anders zijn: de zon op je gezicht, een spontane ontmoeting, een moment van plezier, een glimlach van een voorbijganger, de schoonheid van de natuur, een klein stapje vooruitgang in je proces, de interactie met een dier, verzin het maar.

Het tellen van je zegeningen, elke dag opnieuw helpt je open te staan voor dat waar je innerlijk naar verlangt. Of dat nu meer vrede is, liefde, rust, harmonie of stroming. Of wat dan ook.

Het zien van de kleine lichtpuntjes, die er elke dag ook zijn helpt je jezelf weer optillen naar een wat hogere frequentie. Brengt je een stukje hoop, vertrouwen, moed of kracht terug.
En helpt je weer anders aan te kijken tegen dat waar je mee strijd, mee stoeit of wat je overkomt.

Het open staan en zien/ervaren van de mooie kanten van het of van jouw leven, brengt je meer in het nu-moment. Waardoor je uit oude programma’s en patronen in jezelf stapt.

 

Soms is het zoeken

Het is soms milimeterwerk, soms is het zoeken en soms ligt het er dik bovenop.
Maar het is aan ons of we die lichtpuntjes kunnen zien. En wat we ermee doen.

Het is ook aan ons of we er voor open willen en kunnen staan. Om actief te zoeken naar de lichtpuntjes in je dag. Niet met je hoofd, maar met gevoel. Of tenminste met de intentie dat je je ogen er voor open hebt. Dat is namelijk meteen de intentie die je opent om verder te kijken dan de situatie of het gevoel waarin je je bevind. Het opent je voor andere beleving en ervaring.

 

Balans herstellen

Lichtpuntjes zien, toelaten en voelen helpt je een stukje balans te herstellen. De erkenning van het is niet alleen zwart er is ook wit, zorgt voor balans. Al is het slechts een momentje.
Natuurlijk heb je je groei- en leerprocessen te doorlopen. Ook als deze je door je schaduw heen voeren. Dat hoeft niet meteen te verdwijnen, al vind ons ego dat fijner. Want daarmee zouden we niet wezenlijk groeien, maar onderdrukken.

Hoe meer  je te midden van je uitdagingen ook de schoonheid van leven kunt toelaten, hoe meer balans momentjes er ontstaan. En dat brengt je energie in beweging. Een beweging naar het hervinden van balans.

Door de lichtpuntjes elke dag op je pad te zien, erkennen en je ermee te verbinden/ze toe te laten in ervaren, herstel je in dat (kleine) moment je energie. Je schiet even naar de andere kant van de weegschaal. Je kiest voor een trillingsverhoging (een moment van plezier, geluk, verwondering, hoop, etc) wat aangeeft naar je hoger bewustzijn en het universum: ik sta open voor meer van dit.
Ik erken wat er is en maak ook bewust de keuze waarmee ik wil resoneren.
Soms is dat verlangen er lang voordat het zich manifesteert, omdat elk proces z’n kosmische timing heeft.
En toch helpen de kleine geluksmomentjes op een dag je te navigeren door dat proces heen. Op weg naar waar je intentie naar uit gaat.
Een vonk van levenskracht ligt daarin besloten. En de aanzet tot beweging en verandering.

Count your blessings, everyday. They will lead you to your peace, harmony and balance. To Be who you truly Are! 

 

© Willemien Timmer, 16-2-2023

 

Vanavond verzorg ik weer een afstand activatie en transmissie. Vandaag zal de ‘count your blessings’  en hervinden van balans daarin centraal staan. Om bewustzijn dieper te openen zodat je jouw blessings op je pad dieper zult gaan herkennen en je actief en bewust jouw beweging naar herstel van balans innerlijk kunt voelen, vinden en of ervaren.
Meer info vind je hier.