De energie en belangrijkste Portaaldagen van december 2020

 

Een uitgebreider artikel of meerdere deelartikelen volgen vast nog ergens in de komende weken  over de bijzonderheden en krachtige portalen en bewustzijnstrilling verhogende momenten.
Bij deze wil ik al wel vast even  een korte versie en opsomming van bijzondere momenten en krachtportalen in de maand december weergeven, te starten met de laatste dag van november:

 

30 november 2020: Volle maansverduistering

De maand november wordt afgesloten met een volle maan met gedeeltelijke verduistering. De maand november was een bijzonder krachtige transformatie maand die in elk passerend proces telkens aanzet gaf om op eigen benen, in je kracht en in je eigen verantwoordelijkheid te gaan staan.
De afsluiting met een gedeeltelijke maansverduistering brengt een reflectiemoment om die laatste restjes schaduw van de doorlopen thema’s in je persoonlijke groei in november nog boven tafel te krijgen.
De maansverduistering en volle maan staan in het teken Tweelingen, wat een energetische prachtige verbinding vormt met de energie van de 11. De energie van Tweelingen gaat o.a. over de beide tegenpolen die in ons aanwezig zijn. de beide zijden van de medaille. Dus ook dat sluit aan op de energiepotentie van november om steeds dieper in de balans, en dus je midden, te gaan staan en functioneren.
De gedeeltelijke verduistering zal helpen om licht te werpen op de restanten van je processen deze maand die nog net niet helemaal opgehelderd waren. Dit zal waarschijnlijk rondom communicatie (tweelingen) of rondom innerlijke polarisatie liggen. Bedoeld dus om de puntjes op de i te zetten, voordat we de laatste maand van het jaar gaan betreden.

 

Drievoudig pad van 9

Van 3 t/m 12 december, 12 t/m 21 december en 21 t/m 30 december bewandelen we jaarlijks in december een drievoudig initiatiepad in de 3-3 energieën.
Dat betekend dat de drievoudigheid van ons bewustzijn dubbel wordt aangetrilt: enerzijds de aardse energie stromen die we kunnen rekenen tot het mannelijke, vrouwelijke en kind. Waarbij het voornamelijk gaat om de kwaliteiten die deze aspecten op aards niveau in ons weerspiegelen.
Het vrouwelijke: gevoelskracht, intuïtie, zorgzaamheid, helend vermogen, zachtheid, compassie, etc.
Het mannelijke: de doe-kracht, stevigheid, staan, actie, etc.
Het kind: flexibiliteit, speelsheid, stroming, verwondering, vrije stroom, etc.

De tweede 3 staat voor de drievoudigheid van onze Goddelijke Man, Vrouw en Kind kwaliteiten, die puur en onbevlekt zijn. Het zijn de oorspronkelijke energieën die niet verwond, verdraait of met elkaar in strijd (onbalans) geraakt zijn.
Wanneer we drie keer een initiatiepad in deze 3-3 energieën doorlopen, geldt dat ook als een drievoudigheid van initiatie. Het biedt binnen de verschillende periodes van 9 dagen steeds andere groeimogelijkheden aan om de man-vrouw-kind energieën met elkaar uit te lijnen en in balans te brengen. De gewonde aardse energie stromen, met de onbevlekte Goddelijke stromen in ons hoger bewustzijn.  Waardoor we steeds meer ruimte in ons mens-zijn creëren om de oorspronkelijke potentie van ons Wezen binnen te laten in ons dagelijks leven.
De energie van de 9 gaat over tot voltooiing brengen. Het gaat over het bewandelen van de 9-dimensies waarin wij gewond zijn geraakt gedurende vele zielservaringen in verschillende sferen.
Het 3-voudige pad van 9 dagen door de maand december heen zorgt dus voor een inwijdingsweg door alle patronen die in ons zijn aangeraakt gedurende dit jaar, en alles wat geheeld is.
Daar waar die elementen bewuster kunnen worden, met elkaar kunnen verbinden, daar ontstaat een voltooiing van doorleefde processen.

Daar waar de laatste maand van het jaar toch al gaat over het bewust terug trekken, naar binnen gaan voor reflectie van het afgelopen jaar, om je voor te bereiden op het nieuwe jaar, helpt dit drievoudige pad van 9 om heel gericht en gedoseerd de puntjes op de i te zetten.

 

Het 12-12 Portaal

Op 12 december betreden we het 12-12 Portaal. Niet alleen start dan de tweede cyclus van 9 dagen in de 3-3 energie. Ook is dit een krachtig  Portaal waarbij de resonantie van de 12 bekrachtigd wordt. De energie van de 12 resoneert door op je multidimensionaal bewustzijn, wat uit 12 dimensielagen bestaat (en een 13-de overkoepelend of alomvattend veld).
De trillingsverhogingen van dit portaal trillen al jouw 12 dimensielagen aan en brengen deze in beweging. Daar waar je al in je midden en in je gronding kunt zijn, zullen dus heel veel hogere bewustzijnslagen en lichtcoderingen binnen kunnen  komen in je menselijke ervaringsvoertuig. Wat betekend dat hogere verbindingen met Hoger Zelven, kennis, informatie, kwaliteiten en Zielservaringen bewuster kunnen worden in je mens-zijn.
Daar waar ruimte is (gemaakt) in je basis kan dit echt gaan landen, gronden en verankeren  en je trilling (op aarde) blijvend wijzigen.  Je trilling wordt dus (ook fysiek) immens verhoogd en dat betekend ook dat je vanuit hogere (en andere) perspectieven naar je Zelf en de wereld zult kunnen kijken.
Dat kan ook behulpzaam zijn bij de processen die je deze maand nog doorloopt om jouw 2020 tot een voltooiing te brengen,waarmee je je bewustzijn voorbereid op de 2021 energie en bijbehorende groei.

 

14 december: totale zonsverduistering

De volledige zonsverduistering zal alleen vanuit Zuid Amerika waargenomen kunnen worden, en hier in Nederland dus niet. Daarentegen zal de energie er van wel voelbaar zijn via het collectieve veld.
Een zonsverduistering brengt versluieringen van ons licht en onze kracht naar de oppervlakte. Het belicht in feite die onbewuste programma’s die wij nog leven die ons uit ons ware licht, kracht en bewustzijn houden. Zodat deze dieper bewust kunnen worden en kunnen helen of oplossen. Het maakt zichtbaar en dus bewuster waar we onze kracht nog niet leven, waar we ons licht nog niet volledig leven of onze schaduw nog geleefd wordt.
Dit is dus bedoeld om ons opnieuw dienstbaar te zijn aan de processen van afronding de we doorlopen in de maand december. Het zal andere facetten van onze kracht of juist krachteloosheid belichten, die nog om meer zelfonderzoek, bewustwording of heling vragen.

 

21-12-2020 Zonnewende en grote bewustzijnsshift

De derde cyclus van 9 dagen start op deze bijzonder krachtige portaaldag. De winter zonnewende valt samen met een grote conjunctie van Saturnus en Jupiter.  Dit is een soort ‘finale’, want sinds januari 2020 zijn deze planeten (en ook Pluto) in een dans om elkaar heen aan het swingen, en veroorzaakten meerdere momenten dit jaar belangrijke conjuncties, waarvan we op wereldschaal de effecten terug zien.
Deze conjunctie is als een enorme poort waarin trillingen gaan wijzigen en een bewustzijnsshift plaats vindt. Het gaat hier letterlijk om het oude los laten en het nieuwe geboren laten worden.
Saturnus weerspiegeld o.a. alle oude structuren (in ons en in de wereld). En Jupiter brengt o.a. het nieuwe.  Het is een energetische grote reset van energieën, waarbij we innerlijk aangesloten en omgepoold worden om nieuwe energieën (oorspronkelijke energieën) te kunnen gaan ontvangen.
De winterzonnewende is het keerpunt waarop het licht langzaamaan begint terug te keren. Het is het punt waarop  de zon boven de Kreeftskeerkring staat, waarbij de dagen weer langzaam langer worden (op het noordelijk halfrond).  Het is letterlijk een omslag punt.
Dit wordt versterkt door de grote conjunctie in Waterman, die overigens een keerpunt is in een cyclus van 200 jaar.
Er zullen dus heel vernieuwende lichtcoderingen en verhogende trillingen binnen stromen in ons bewustzijn op deze dag.

 

30-12-2020 De laatste dag van de laatste cyclus

Op 30 december rond de laatste dag van de derde cyclus van 3-3 inwijding af, we zijn dan inmiddels 9 dagen aan het bewegen door de effecten van de bewustzijnsshifts van voorgaande data heen. Het is een dag voordat wij het oude jaar gaan verruilen met het nieuwe. Deze Portaaldag brengt een laatste voorbereiding op het overstappen naar het nieuwe jaar.

Over de latere data in deze maand zal ik zeker nog meer gaan schrijven, wanneer het het juiste moment is. Maar voor nu heb je zo vast een overzichtje van de meest belangrijke data.

Ik wens ieder een prachtige, magische nieuwe maand toe!

 

© Willemien Timmer 27-11-2020