Last van entiteiten, verstorende en donkere energieën?

Het gaat vaak in golven. Dan weer tijden niet en dan weer heel veel mensen tegelijkertijd. Last van entiteiten, verstorende en donkere energieen. Als je hier tegenaan loopt in je groei, ben je dus echt niet de enige.
Het heeft niet alleen met persoonlijke groei(stukken) te maken, maar ook met collectieve stroming en beweging.
Het last of hinder ondervinden van entiteiten, lage trillingen, donkere energieën of wat voor schaduw tegenwerking dan ook (zwarte magie, vloek, voodoo).
Wat, eerlijk is eerlijk, bijzonder lastig te hanteren kan zijn.

Op dit moment lijkt er weer zo’n golf gaande te zijn. Ik krijg geregeld vragen van mensen die hiermee lopen te stoeien in hun dagelijks leven en groeiprocessen.
Omdat ik zelf ooit ook ‘de gelukkige’ was om hier in mijn jeugd flink mee te hebben mogen stoeien, heeft dat mij uiteindelijk heel veel inzicht en ervaring opgeleverd. Juist door alle ‘ins and outs’ aan den lijve te ondervinden.

Vroeger begreep ik dat nooit, waarom zoiets je overkwam. Maar met dank aan de eigen ervaringen, het ‘te boven komen’ en de afgelopen 15 jaren praktijkwerk is dat steeds helderder geworden. Ik diende dergelijke ervaringen op te doen niet alleen omdat het iets vertelde over mijn ‘te open zijn’ maar ook bij wijze van training, zodat ik ook anderen daarmee in de praktijk zou kunnen verder helpen. En dat is de afgelopen jaren al veelvuldig gebleken, dat er heel veel mensen hiermee worstelen. En dat dit op grote schaal voor komt, soms tot in de subtielste lagen van (on)bewustzijn.

Mensen die dat niet altijd met de buitenwereld kunnen delen of daarin begrepen worden.
Mensen die het vaak in het ‘spirituele circuit’ zoeken omdat daar buiten niemand kan helpen. Maar die in ‘dit wereldje’ vaak ook niet afdoende geholpen kunnen worden, omdat de ‘spirituele helpers’ vaak onbewust vanuit angst voor schaduw of entiteiten maar onverhoopt naar het licht willen helpen. Zonder bewustzijn te verhelderen waarom iets of iemand, lagere trillingen of manipulatie aan je blijft kleven.
Wanneer dit bewustzijn ontbreekt, kun je ‘naar het licht sturen’ wat je wilt, maar wordt het probleem in de kern niet verholpen en blijft het een terugkerend iets.

Bewustzijn is altijd de Sleutel tot verandering tot in de kern!

Geheime achterdeurtjes worden bloot gelegd

Zoals gezegd, op dit moment lijkt er weer zo’n golf te zijn van vele vragen omtrent dit onderwerp. En hoewel ik er al vaker over geschreven heb (o.a. hier ) leek het me belangrijk dit onderwerp nog eens te belichten.
Ik ervaar daarbij vaak ook dat dergelijke golven waarin meer mensen hiermee naar buiten komen of er mee stoeien, gerelateerd zijn aan perioden waarin het collectief bewustzijn steviger wordt aangetrilt. Waarin veel instroom van lichtbewustzijn en hoge vibraties aanwezig zijn. In die zin trilt dat het gehele collectief bewustzijn dan nog meer aan om oude schaduw en onbewustzijn naar de voorgrond te halen.
Als jij ergens in je onbewustzijn stiekeme achterdeurtjes hebt, waar beïnvloeding binnen kan komen of entiteiten aan kunnen kleven, dan wordt dat uitgelicht en komt dat sterker naar voren.

Hoe dat werkt en wat het verteld over jouw energie, kun je hier lezen.
Al meerdere malen heb ik ook  een 3-daagse workshops hierin gegeven die alle ‘ins and outs’ en heel veel kennis naast eigen ervaren en bewustzijnsverruiming belichten. Waardoor je zelf innerlijk het stuur weer in handen krijgt over je eigen energiebeheer, maar ook bewust bent van mogelijke verstorende energieën die er gewoonweg zijn. (Zie dit eerdere artikel).

Op dit moment is de trilling (juni 2019) weer aardig verder aan het stijgen, in een toewerkende beweging richting juli en augustus waarin nogal een bewustzijnsshift in verschillende momenten op stapel staat. Verschillende krachtige portalen en verduisteringen (waarover op een later moment meer) en de Leeuwenpoort.
De energie stijgt, meer en meer. En blijkbaar zit het nu weer op een cruciale trilling waarin ‘nieuwe’ lagen van bewustzijn die bevattelijk kunnen zijn voor schaduwkrachten dieper naar de voorgrond kunnen komen.

De externe problemen beginnen intern

Daar waar wij onbewuste achterdeurtjes open hebben staan, omdat we er zelf een onbewuste laag of blinde vlek hebben, daar kunnen ongewenste energieën van uit de buitenwereld binnen komen en ons raken. Of het nu gaat om de energie van een gebied, een ander mens, een entiteit, een manipulatie of zwarte magie, duistere ET’s of wat dan ook.

Een probleem met externe energie start intern.
In feite kan het ons perfect helpen als we te maken krijgen met beïnvloeding of ‘bezetenheid’ want het geeft feilloos aan waar onze onbewuste achterdeurtjes zich bevinden. In eerste instantie zullen we deze echter niet (h)erkennen omdat we te druk bezig zijn met stoeien met een dergelijke energie.
Daar kun je jaren mee zoet zijn, als het niet bewust wordt, niet aangeleerd wordt of aangeraakt wordt hoe je hier innerlijk meer zicht op kunt krijgen. Ook als je het als iets externs blijft behandelen, als een externe kracht die weg moet. En het niet onderzoekt, ont-dekt en ont-wikkelt hoe deze energie aanhaakt en binnen komt in je energie. Zul je geen uitgang weten te vinden.
Nogmaals, daar is bewustzijn en bewustwording voor nodig.
Niets overkomt je voor niets. Je hebt altijd de kracht innerlijk om het tij te keren. Zelfs als je dat als mens niet weet, voelt of kunt ervaren. Dan nog is die kracht in e en ligt er de uitnodiging om deze te gaan vinden.

Zolang jij onbewuste deurtjes open houdt, omdat ze niet bewust worden, omdat je er niet naar kijkt, blijft het probleem bestaan.
Wanneer jij je Zelf steeds dieper onderzoekt en deze deurtjes leert sluiten, ga je je energie ‘lekkages’ steeds meer dichten. Blijft jouw energie bij jou en kun je deze aanwenden om je trilling te verhogen. Hoe hoger je trilling hoe minder last je van astrale krachten en ‘klevers’ zult hebben.
Echter, omdat we multidimensionaal gelaagd zin, bezit ons bewustzijn een veelheid aan hogere bewustzijnslagen. Maar ook een veelheid aan onbewuste lagen. Dus zijn achterdeurtjes op de ene laag gesloten, kan het best zijn dat je ze verderop in je processen in een andere laag en ander proces opnieuw tegen komt.
Dat wil niet zeggen dat je dat niets geleerd hebt of niet gegroeid bent. Het betekend simpelweg dat je op een andere laag ook achterdeurtjes hebt open staan. Misschien soortgelijk maar in een andere resonantie misschien totaal anders.

Verschillende achterdeurtjes

Het kunnen vele verschillende achterdeurtjes zijn, die je vatbaar maken voor ongewenste beïnvloeding, entiteiten of aanhakende energieën. Wat er exact aan de hand is kan per situatie en per persoon verschillen. Het kan gaan om karmische verstoring, energetische beschadigingen, moedwillige beïnvloeding die zich naar binnen dringt (zwarte magie) . Maar ook een gebrek aan vertrouwen, gronding, eigenwaarde, onzekerheid, traumatische ervaringen, narcose zijn enkele voorbeelden waardoor je te open kan staan voor invloeden van buitenaf.

Wijziging van perspectief en bewustzijn

Nogmaals, hoe vervelend voor de menselijke beleving dan ook. Ik zie dergelijke ervaringen als kansen. Kansen om je onbewuste achterdeurtjes te gaan ontdekken en te gaan dicht doen. Om je kracht daar terug te kunnen pakken en het stuur zelf weer in handen te nemen. Waarmee het deurtje sluit en jij weer ‘baas in je energie’ wordt.
Natuurlijk kan het zijn dat je dit niet op eigen gelegenheid kunt bereiken, dat daar even een helpende hand nodig is. Daar is niets mis mee. Daarom zijn we niet alleen op de planeet, maar met elkaar. Die helpende hand  reik ik ook aan in de praktijk. Maar wel met de bedoeling om je eigen kracht weer te hervinden. Om je intern ‘probleem’ op te kunnen lossen, zodat de externe energie buiten kan blijven.
Een wijziging van perspectief, feitelijke kennis en een ‘gevoels verstaan’ daarvan zijn essentieel.
Een ‘weg laten halen’ door een ander heeft geen tot weinig zin, want daarmee wordt het probleem niet tot in de kern opgelost.

In mijn nieuwe boek ‘Belichaamd Bewustzijn’ zal ik nog veel dieper ook op deze materie in gaan. Op de veelvuldige ‘foutieve, op onbewuste angst gebaseerde handelswijze’ van vele ‘hulpverleners’ die in de kern niet begrijpen dat de ingang naar dergelijke ervaringen binnen je Zelf ligt. Het spirituele ego dat het wel even voor je denkt te kunnen oplossen. Het gevaar van niet gespecialiseerd werken met manipulatie,  entiteiten en donkere krachten.  Maar ook naar hoe je zelf bewustzijn kunt vergroten om jouw onbewuste achterdeurtjes te traceren en te dichten. Zodat jouw Meesterbewustzijn steeds meer kan gaan staan!

© Willemien Timmer, 12-6-2019
(12-6-12 portaal! = de frequentie van balancering van het gehele Multidimensionale bewustzijn in de aardse materie).