Fysieke klachten, emotionele en gedachten reacties en het ascensie proces

Steeds vaker hoor ik van mensen in praktijk of via allerlei berichten hoeveel moeite hun lichaam of emotioneel systeem heeft met alle effecten van de trillinsgwijzigingen en hoge frequentie instromen.
Steeds meer mensen ervaren bijv. Problemen met hun hart, waarbij de arts vaak niets kan vinden. Bijvoorbeeld hartkloppingen, hartfladderen, overslaan, etc.
Natuurlijk wekt dat in het mens-zijn angst op! Zelfs al weet je dat er fysiek misschien niets te vinden is/ blijkt te zijn.

Maar ook vele andere klachten en kwalen lijken de kop weer op te steken. Oude kwalen, maar ook nieuwe. Ondefinieerbare en vaak lastig om mee om te gaan omdat het doorlopend gevoel van onzekerheid of angst dat er wat mis met je is triggert.

Emoties en gedachten gaan daarmee aan de loop en het cirkeltje is rond. Je ‘zakt’ er steeds dieper in’ en het lijkt steeds lastiger om uit die zorgen te komen.
Laat staan uit die energie en ervaring. Inzicht in wat er gaande is, is op zo’n moment moeilijk te vinden. Dat heeft te maken dat je helemaal ‘vast draait’ in de menselijke emotie mallemolen en dus niet meer bij je Hogere Zelf wijsheid kunt komen.
Je bent even niet meer volledig in lijn met je Zelf. Je bent (deels of geheel) even onbewust uit de verbinding gegaan.

Meestromen of in de weerstand

Ook hoor ik geregeld dat mensen door al die heftige fysieke reacties gewoon op gaan zien tegen bepaalde volle manen, poortdagen of andere verschuivingen in bewustzijn.
Dat is enerzijds logisch, maar ook heel jammer. Want je bouwt daarmee steeds meer weerstand op waardoor je ervaring alleen maar meer verstard zal gaan voelen of klachten verergeren.
De kunst is om te leren mee stromen met dat wat er is. En ja, eerlijk is eerlijk, in het menselijk ervaringsdeel is dat allesbehalve makkelijk soms.

Het maakt niet uit hoe ontwaakt je bent

Het maakt niet uit of je pas aan het ontwaken bent of misschien al een heel pionierspad achter je hebt liggen. Iedereen ervaart persoonlijk en op een eigen manier de enorme bewustzijnsshifts en trillinsgwijzigingen. En iedereen ervaart daarvan soms hinder, weerstand, angst, fysieke of andere klachten.

Dit heeft te maken met het feit dat de enorme diepte van onze basis (niet alleen je basischakra maar ook je totale mens-zijn) aangeraakt wordt en mee gaat bewegen in de ascensie processen. En in die diepte heeft iedereen nog wel de nodige oer oude ballast liggen. Hoe ontwikkelt je nu ook al bent. We raken in deze tijd lagen aan die al eeuwen het licht niet gezien hebben!

Speciale workshop: omgaan met de nieuwe tijd

Op 22 februari heb ik speciaal met deze reden een workshopdag gepland. Om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en te delen, hoor en wederhoor te vinden.
Alleen al dat kan soms verlichting van ervaring en nieuwe inzichten opleveren. Maar kan je ook helpen om heel anders naar je zelf, je lichaam, je ervaringen te gaan kijken. Een veranderd perspectief levert vaak ook een veranderde ervaring en beleving op!

Deze dag is ook bedoeld om te gaan voelen dat je niet alleen staat en echt niet de enige bent met allerlei klachten, angsten en moeite met de menselijke (fysiek, emotionele en mentale) ascensie processen.

Maar ook om heel veel meer inzicht in je eigen en de collectieve processen te krijgen en handvatten aangereikt te krijgen om hier in je Zelf en dagelijks leven mee om te gaan.

Ik geef je meer inzicht in wat voor mij werkt, hoe ik er mee om ga. Maar kan ook mee kijken en voelen wat individueel voor jou zou kunnen werken. Of collectief gezien (in het groepsverband). Om ieder weer een eindje verder op weg te helpen. In vertrouwen, in eigen kracht en op eigen Meesterschapsbenen!

Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Nieuwsgierig

Omdat ik zelf net als iedereen mijn eigen unieke pad bewandel loop ik net als iedereen heus geregeld tegen van alles aan. Het ene proces is makkelijker dan het andere te doorvoelen en omarmen.
Vanuit een voortdurend afstemmen heb ik voor mij Zelf inmiddels een heel arsenaal aan mogelijkheden uitgevonden die voor mij kunnen werken in zulke situaties. (Enkele tips & tricks daarvan heb ik gedeeld in mijn eerdere artikel: https://apofyliet.nl/pittige-energieen-en-trillingswijzigingen-2019/ )

En ondanks dat, ervaar ik dat elke situatie soms net om een andere aanpak vraagt. Elke situatie, emotie, weerstand, etc. Is uniek en is een signaal en vraag om specifiek gehoord te worden. Maar dat is mijn ervaring. En die ervaring deel ik graag en geregeld via mijn artikelen en in de consulten, workshops en opleidingen die ik geef.

Ik ben heel benieuwd hoe dat voor jullie is!
Wie durft hier te delen?
Waar loop jij tegenaan?
Welke ‘aanpak’ werkt voor jou?
Heb jij (ook) het gevoel dat je alleen loopt te stoeien in deze tijd, met jouw processen?

Laten we elkaar laten zien en voelen dat we er niet alleen voor staan. Dat je echt niet de eigen bent die worstelt of stoeit!
Maar dat we allemaal op onze eigen wijze dwars door die ascensie processen heen gaan. Niemand uitgezonderd!

Hoe ga jij er doorheen?
Wie durft te delen?

Samen staan we sterk en wandelen we elkaar naar Huis!

© Willemien Timmer, 16-1-2019