Fysieke of digitale manifestatie van energie en bewustzijn

Valt het je ook op? Of is het er bij jou ook in geslopen?
Op steeds meer plekken is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Steeds meer is het er ingeslopen om overal en altijd met pin of digitaal te betalen.
Zelfs winkels beginnen nu met de voorwaarde dat er enkel of het liefst gepint mag worden voor aankopen.

Recent ook werd hierop gewezen in de buurtsupermarkt hier, dat ze liever pin zien dan contant, want het is godsgruwelijk duur blijkbaar om je contanten als ondernemer bij de bank onder te brengen. Daar moet je tegenwoordig geld voor betalen.
De omgekeerde wereld zou je zeggen.

Steeds meer tankstations zijn onbemand, je kan er simpel en snel met pin je brandstof tanken. Maar menselijk contact ontbreekt, is letterlijk verdwenen. Je hebt te maken met een ‘robot’ waaraan je je geld betaald, geen mens meer achter een balie.
Steeds meer pinautomaten verdwijnen, steeds meer bankgebouwen verdwijnen, daar waar je daar eerder nog naar binnen kon wandelen om je bankzaken te regelen.
Het wordt steeds lastiger gemaakt om aan contant geld te komen. En dat terwijl contant geld het enige wettige betaalmiddel is.
Steeds meer gaan banken werken met negatieve rente. M.a.w. daar waar jij een spaarpotje op de bank hebt staan daar betaal je rente over i.p.v. dat je er rente over ontvangt zoals dat ‘vroeger’ altijd was.

Het is ook zo makkelijk, zeker met de contactloze pin. Even je kaart bij het apparaatje houden en je hebt betaald. Maar hou je zo ook overzicht op je uitgaven? Of geef je ongemerkt eigenlijk makkelijker meer uit dan je in de gaten hebt?
Zelfs voor een patatje van 1,50 is het normaal tegenwoordig om te pinnen.
Algemeen geaccepteerd, prachtig naartoe gewerkt om dat zo handig en vooral zo normaal én makkelijk mogelijk te maken.
Zou daar niet ook een andere agenda achter kunnen zitten? Is het werkelijk vooruitgang?

Wist je trouwens dat je op deze manier ook overal te traceren bent waar je komt en waar jij je geld aan uitgeeft? En dat heus niet iedereen toegang tot die gegevens heeft, maar zij die dat wel hebben, wat als hen intenties niet zuiver zouden zijn?
En denk je er wel eens over na of ben je bewust van het feit wat er zou gebeuren als er een enorme storing bij de bank zou zijn? Of erger nog, als de bank zomaar ineens voorwaarden wijzigt of de kraan dicht zou draaien? Wat gebeurd er dan als je niet langer toegang hebt tot je eigen verdiende of gespaarde geldt?
Waar koop je dan je boodschappen van?
Kun je leven van lucht?

‘Dat zal wel mee vallen’ is vaak de gedachte. Maar denk je eens in, in feite geef je de bank alle macht in handen.
Als alles per pin of digitale betaling gaat, wat heb je nu werkelijk nog zelf in handen?
Afgelopen jaar gaf mijn fijne oude autootje de geest. Ik was aangewezen op het kopen van een ‘nieuwe’ omdat ik toch een auto nodig heb in zekere zin. Blijkt dat bij de wat grotere betaling er gewoon een daglimiet is van wat je mag uitgeven. Ik kon dus niet in één keer mijn nieuwe autootje betalen van zuurverdiende eigen spaarcenten. Waarmee de koop werd uitgesteld tot de auto volledig voldaan was. Onder het mom ‘dat is voor jouw veiligheid’ zodat als je pin gestolen is of je bank gekraakt een dief niet zomaar al je geld op kan nemen. Een redenatie die ik snap. Maar als ik aan kan tonen dat ik het ben die mijn eigen geld wil opnemen, het maakt geen verschil. De bank beslist dus over mijn spaarrekening en hoeveel ik mag uitgeven…..

Bewustwording

 Ook hier gaat het over bewustwording en bewustzijn. Dit gaat niet alleen over geld. Het gaat ook over ‘beheer’ en toegang hebben tot jouw energie, tot jouw overvloedsbewustzijn. Bewust zijn waar jouw energie aan uitgegeven wordt, waar je energie naartoe stroomt. Of je zelf bewuste keuzes kunt maken, of er nog werkelijk privacy is. Hoeveel vertrouwen leg jij binnen en of juist buiten jezelf (de bank in dit geval).

Ik vind het bijzonder opvallend hoeveel ‘bewuste mensen’ (op andere vlakken) tegenwoordig in dit facet van schepping juist niet bewust zijn. En moeiteloos mee gemanoeuvreerd zijn in de gestage omwenteling van contanten naar digitaal geld als norm.
Hoe meer mensen mee doen, hoe normaler het wordt, hoe het tot norm verwordt. Maar ook hierin ligt een gebrek aan bewustzijn, een gebrek aan energie in eigen beheer nemen of m.a.w. je energie/macht/kracht weggeven.
Ook kleven er aan geld vaak vele oude overtuigingen die daarmee ongezien blijven en dus blijven bestaan als onbewuste drijfveer en perceptie. Dit houdt ook armoedebewustzijn in en houdt dat in stand.

Zolang de kijk op geld niet gerelateerd kan worden aan bewustzijn en energie maar puur als aards betaalmiddel wordt gezien, mist de essentie.
Contant geld is een manifestatie van energie, digitaal geld is niet gemanifesteerd (het hangt in de ether), m.a.w. het heeft geen fysieke manifestatie, wat betekend dat het niet gemanifesteerde energie op aarde is. Het is er wel en ook weer niet. Niet tastbaar, niet vast te pakken, niet werkelijk te voelen.

Dus dit wilde gezegd worden, zo voelt het voor mij. Ook dit gaat om bewustwording.
Ik kijk hier al langere tijd naar en zie de verschillen met enkele jaren geleden. Hoe snel iets een nieuwe norm wordt, hoe snel iets geaccepteerd wordt, maar ook welke blinde vlekken, gevaren en weggeven van autoriteit hierin besloten liggen.
Hoe de feeling met geld ( wat een materialisatie van energie is!) volledig verdwijnt.
Geld is ook energie, bewustzijn en is gerelateerd aan je scheppend vermogen, je innerlijke overvloed en of armoede bewustzijn. Het is een reflectie van je bewustzijn. Het weerspiegelt hoe jij met je energie omgaat. Hier ligt nog veel bewustwordingswerk te wachten om te onderzoeken binnen je Zelf.
En dat start heel simpel door te kijken naar hoe jij omgaat met geld, alle gewijzigde manieren van contant naar digitaal, welke bewuste of onbewuste keuzes je daarin maakt.

Wat is jouw kijk op geld en hoe ga jij ermee om?

© Willemien Timmer, 14-5-2021 (5-5-5 portaal)

P.s. op 13 juni verzorgen Patrick Scheers (5D-geld.nl) en ik weer een workshop Overvloedsbewustzijn.
Meer info hierover vind je hier.