Het pad van ascensie deel 3

Trilling verhogen

Daar waar in de verdeeldheid van de samenleving de energie voortdurend naar beneden getrokken wordt, kun je je leeg getrokken en uitgeblust gaan voelen.
De trilling is dan lager dan de trilling waarop jij op dit moment van nature resoneert.
Maar een lagere trilling is ook meer verdicht en neigt er naar om je mee naar beneden te trekken.
Hoe werkt dat nou precies?
Ik krijg hier geregeld vragen over van mensen rondom het pad van ascensie, dus zie dat maar even als een aanleiding tot een korte uitleg. En eerst een samenvatting van voorgaande delen.

Trillingsverhogingen in het grotere plaatje

Er zijn verschillende dingen tegelijkertijd gaande. Doordat de aarde steeds verder door het universum reist zijn we aanbeland in een ander deel van het universum, waarbij dat beïnvloeden werkt op de aardse sfeer. We zijn sinds enkele jaren dieper naar en door een fotonengordel (lichtdeeltjes) aan het bewegen, waardoor de trilling van de aarde stijgt en wijzigt. Daarnaast zijn er zonnevlammen, verduisteringen, sterrenstanden en specifieke hogere trilling portalen die de trilling van aarde en mensheid doorlopend beïnvloeden. Het heeft ook een relatie met de evolutie van de planeet en daarbij o.a. van het menselijk ras. Dit komt voort uit de collectieve evolutie en het Goddelijk Plan waarbij het tijd is om een andere cyclus in te gaan voor andersoortige groei. Dat gaat niet alleen om het waterman tijdperk, maar er zitten meerder grote evolutiecycli aan gekoppeld die allemaal samenvallen.

Al deze energieën en trilling wijzigingen hebben invloed op ieders eigen golflengte en dus trilling waarop je persoonlijk resoneert.
De verhoging van zovele trillingen, vanuit verschillende hoeken en ingangen, zet een beweging van trillingsverhoging in het individu ook aan. Als mens ervaren we dat als een meer wakker worden of ontwaken in bewustzijn. Processen van groei worden aangezwengeld waarbij een uitzuiveringsproces gelijktijdig start.

Persoonlijke groei en trilling wijzigingen

Door je bewustzijnsgroei ga je steeds opener staan om hogere trillingen van je eigen (hoger) bewustzijn te ontvangen. Jouw trilling stijgt daarmee. Je golflengte veranderd. Waar je eerder nog aansluiting voelde, kan dat wijzigen.

Ook de instroom van alle trillingsverhogingen werken diep doorwerkend in op je eigen trilling en geven doorlopend een stimulans om nog meer ruimte in de meer verdichte lagen van je wezen te maken, zodat hogere lichtstromen (trillingen) binnen kunnen komen en jouw ‘materie jasje’ ( je lichaam) ook in die trillingsverhogingen mee te nemen.

Hogere trillingen je je lichaam

Des te dieper je echt met jouw bewustzijn aanwezig kunt zijn in je lichaam, en dan met name in je onderlichaam, des te dieper ben je (bezield) gegrond en kunnen de hogere trillingen echt ankeren.  Des te meer draagkracht, stevigheid maar ook afvloeimogelijkheden heb je om de oude energie en emoties die vrij komen (en die je in de lagere trillingen vasthielden) ook echt uit je systeem kunnen stromen. Waardoor ontlading ontstaat en ruimte in je lichaamsbewustzijn om de nieuwe, hogere trillingen te integreren.

Hogere kwaliteiten worden wakkerder

Des te meer je hogere trilling kan versmelten en integreren met je lichaam, des re meer gaat ook fysiek je trilling omhoog. Dat is o.a. een effect van het ascensieproces. Zodat je telkens op een hogere golflengte gaat vibreren en van daaruit functioneren.
Des te meer ruimte er in je menselijk lichaam ontstaat voor hogere bewustzijnstrillingen, des te meer hogere capaciteiten, behorend bij je hogere zelf wezenslagen ook weer ter beschikking komen. Ook in je mens-zijn.
Heldere vermogens van een hogere orde als sensitiviteit, helder zien, -voelen en – weten  (en nog veel meer mogelijkheden) worden dan weer natuurlijk onderdeel van jouw menselijk bewustzijn.
Je multidimensionaliteit kan van daaruit bewuster gaan worden. Bewuster beleefd en echt gevoeld gaan worden. En dat reikt veel verder dan alleen energetisch werk.

Integratie van hogere en meer verdichte wezenslagen

Het gaat allemaal om de integratie van hogere lichttrillingen, die ruimte in je meest verdichte vorm maken. Zodat je oorspronkelijke trilling en alle bijbehorende kwaliteiten weer bewust ervaren, gegrond en belichaamd kunnen worden.
Bij dat ruimte maken door de hogere trillingen hoort opschoning. De verhoogde trillingen trillen oude energieën, patronen, overtuigingen, angsten, emoties en meer, los. Deze kunnen dan bewuster worden, transformeren, losgelaten of omgepoold worden naar een natuurlijker vrije stroom. En trilling die meer eigen is en bij je wezen past.
Wanneer de oude energieën laagsgewijs zo uit je systeem vrij komen kan dat soms ook even het gevoel geven van moeheid, onrust of andere ongemakken. Dat is deel van het (groei) proces.
Wat lang vastgezeten heeft, kan meer moeite kosten om door te werken en te transformeren. Wat een relatief langer proces kan inhouden. Elk proces kent een eigen timing. En laagsgewijs wordt ons menselijk systeem en bewustzijn verder in trilling verhoogd, geschoond, waarna de hogere trilling ruimte heeft om te integreren. Waarna we blijvend op een hogere trilling kunnen functioneren.

Hou je trilling hoog

Om je trilling hoog te blijven houden, is dat gedurende het groeiproces waarbij de trilling zich nog verankert en nog niet volledig geïntegreerd is, belangrijk om je hogere trilling te voeden. Vanuit je hart en gevoel zul je weten wat je voeding oplevert en wat niet. Ons bewustzijn kan dat feilloos laten voelen. De kunst is uiteraard wel hiernaar te (leren) luisteren.
Ik zeg altijd: wanneer je hart ergens van gaat zingen, weet je dat je goed zit. Dat is een gevoel waar je niet omheen komt. Daar hoef je niet supersensitief al voor te zijn om dat te kunnen voelen.
Jezelf voeden met dat waar je blij van wordt, geïnspireerd van raakt, je passie aanspreekt, brengt je direct weer in contact met hogere trillingen die aansluiten bij de jouwe.

Veelal zijn we onbewust geneigd onszelf vanuit oude patronen te voeden met trilling verlagende energieën. Zeker als je tegenwoordig het nieuws kijkt, de wereld om je heen bekijkt, werkt dat alles behalve voedend of inspirerend. Het kan je dus leeg laten zuigen, naar beneden trekken of gevoelens van zinloosheid, depressie of moedeloosheid opwekken. Dit zijn lagere trillingen die niet voeden maar onttrekken. Die je uit je hogere verbinding, hart en bewustzijn trekken.
Des te meer invloed deze ervaringen hebben, des te meer kleuren deze het beeld van wat je beleefd (in je leven en de buitenwereld). Het kleurt zienswijzen, gevoel en ervaringen. Omdat wij van origine scheppende wezens zijn.
Dat waar onze aandacht naar uitgaat, dat trekken we aan of daar creëren we meer van. Zelfs als dat ongewenst is.
Het gaat dan jouw pad bepalen, de tijdslijn en ervaringen die je naar je toe trekt kleuren.
We zijn zo diep afgescheiden geraakt van ons volledige grootse Zelf dat we dit wiel opnieuw mogen uitvinden. We mogen weer gaan her-inneren hoe het werkt, in ons eigen leven.

Het is niet erg als je zo nu en dan terugvalt in een langere trilling. Dat hoort deels ook bij het groeiproces om het te bemeesteren. Terug stappen in een lagere trilling levert je dan vaak triggers op, leermomenten om te onderzoeken waar je je trilling nog niet hoog (of bij jezelf) kon houden. Daar mag bewustwording en dus verdere groei plaats vinden. Precies waartoe het bedoeld is. Stap voor stap en laag voor laag ankeren we zo de hogere, oorspronkelijke trillingen in alle facetten van ons (menselijk) leven en lijf.

Maar om je trilling bewust hoog te houden is het dus belangrijk om te gaan onderzoeken wat jouw trilling voedt.
Wat maakt je blij, licht, vrolijk, geïnspireerd. Wat haalt jouw passie naar voren?
Is dat door creatief bezig te zijn, dans, zang, gelijkgestemden te ontmoeten en uit te wisselen, is dat door sport, in de natuur zijn, meditatie… verzin het maar.
(Ook sommige hulpmiddelen kunnen je tijdelijk helpen om je trilling te verhogen, wanneer dat vanuit jezelf even niet lukt of omdat de trilling naar beneden getrokken is. Het blijven hulpmiddelen, maar fijn om in te zetten, totdat het je weer vanuit eigen bewustzijn lukt. Denk bijvoorbeeld aan kristallen of de trilling van goud, wat direct op het Gouden bewustzijn resoneert)
En als je het niet weet: ga experimenteren, ga uitproberen waar je blij van wordt en energie van krijgt. Waar je niet leeg loopt maar juist gevoed raakt. Waar je hoofd tot rust mag komen i.p.v. overuren te draaien. Waar je emoties verzachten en verstillen  zodat jij jouw hart (en hoger bewustzijn dus) weer gaat voelen.

Voedt jezelf! Dat is jouw verantwoordelijkheid en die begint bij jou.
Op deze wijze kun je je eigen groeiproces actief ondersteunen en bijdragen.
En waar jij je trilling hoog kunt houden, ontsteek je de lichtjes en trilling van de ander ook weer. Zo ondersteunen, inspireren en voeden we elkaar en de wereld!

© Willemien Timmer, 7-12-2020

Deel 1 Het pad van ascensie vind je hier

Deel 2 Het pad van ascensie vind je hier

Voor meer soortgelijke informatie, zie ook Belichaamd Bewustzijn