Wanneer ben je bevattelijk voor manipulatie?

Onbewust open staan voor manipulatie heeft alles te maken met niet werkelijk bij jezelf blijven, in je gronding leven, je (onbewust) afhankelijk opstellen omdat je niet je eigen kracht en kwaliteiten kunt voelen of daarin kunt geloven. Dus geef jij je kracht weg en de ander vertelt je wel wat goed voor jou is. Op deze wijze heb ik heel veel mensen onderuit zien gaan door van de ene cursus naar de andere, van het ene consult naar het andere te hoppen, het ene kristal na het andere aanschaffend. Want dat zou goed voor ze zijn, volgens de leraar. Er wordt niet meer zelf gevoeld of dat wel klopt, de autoriteit wordt uit handen gegeven. Gebrek aan zelfvertrouwen in het zelf kunnen voelen vanuit intuïtie, ligt hier onder.

Je kan onbewust gemanipuleerd worden als je onbewuste blinde vlekken, haakjes uit het verleden of karmische belasting hebt openstaan. Ik noem dat vaak onbewuste achterdeurtjes die je hebt open staan. Het heeft vaak te maken met onbewuste delen van je Zelf die een ingang tot manipulatie bieden, en vaak zijn het je eigen verwonde delen.

Ook daar waar jij niet volledig je lichaam, je gronding, je emotioneel veld, aura, etc. bewoont ontstaat soms open ruimte. Wanneer jij jouw ruimtes niet vult met je aanwezig zijn en bewustzijn, met jouw energie, kan iets anders aanhaken of binnen dringen en sturing (manipulatie) te geven.
Wanneer je niet bewust bent wie jij bent, wat jouw begrenzing is of deze stevig afbakent (niet vanuit angst maar vanuit beheer van en verantwoordelijkheid voor je energie). Wanneer je je niet traint om dicht bij je Zelf te blijven, naar eigen gevoel en intuïtie te luisteren en daaro te vertrouwen, dan loop je kans om met manipulatie te maken te krijgen.

Manipulatieve ‘gevoeligheid’ zal vaak ook zeker met voorgaande levens, maar mogelijk ook de eigen kindertijd en of ervaringen in de jeugd in dit leven te maken hebben.
Manipulatie wil je in feite laten zien waar jouw energie onbewaakt is, niet belichaamd is, niet ingenomen is. Neem jij je ruimte en energie niet in, dan doet iets of iemand anders dat wel.
Het leert je dus om bewuster te worden waar je onbewuste ingangen zitten en hoe je deze zelf weer ‘in kunt nemen’. Dus zal het in bewuste reflectie en werken aan jezelf altijd een bijdrage leveren aan het herstellen en herinneren van je eigen kracht, je begrenzing, je eigen bewustzijn.

Uit mijn boek Belichaamd Bewustzijn:
https://apofyliet.nl/product/belichaamd-bewustzijn/

© Willemien Timmer 2020