De aankomende super volle bloed maan verduistering van 21 januari 2019

In de nacht van 20 op 21 januari start rond 3.36 uur een bijzonder en krachtig moment: Op dat moment start de super volle bloed – en wolf maan.  Deze zal rond 6.13 uur (volgens Nasa) het hoogte punt hebben, en rond 8.50 uur ongeveer voorbij zijn.

Er zijn drie fenomenen die in dit moment gaan samen vallen, wat deze maansverduistering extra krachtig maken, namelijk
*Een super maan: de maan staat in haar cyclus op het punt het dichtst bij de aarde, waardoor de maan veel groter lijkt te zijn.

*Een wolfmaan: eerste volle maan van het jaar)
*En een verduistering (waardoor de maan bloedrood kleurt).

Niet allen qua aanzien een bijzonder schouwspel wat echt wel de moeite waard is je wekker voor te zetten, maar ook een krachtige trilling wijziging en energie die daarmee ons (collectief en persoonlijk) bewustzijn komt aanraken.
De maan staat in sterrenbeeld leeuw, wat garant staat voor een grote portie aan (extra) kracht maar ook aan het bekrachtigen van jouw innerlijke leeuwen/leeuwinnen kracht.

Ook deze volle maansverduistering gaat een ieder, bewust of onbewust, in bewustzijnsgroei weer helpen het eigen onbewuste dieper bewust te maken, naar voren te halen en te belichten. Zodat van daaruit jouw Oorspronkelijke kracht weer tevoorschijn kan komen, voelbaar kan worden kan versmelten met wie jij nu bent als (bewust) mens. Zodat het weer inzetbaar is. Jouw oorspronkelijke kracht in plaats van jouw ontkrachte Zelf-delen.

De kracht van Leeuw is daarin uiterst behulpzaam, omdat deze ook directer de innerlijke kracht voelbaar zal maken.

In lijn met de energieën van 2019 staat ook je Menselijk Meesterschap proces hierdoor natuurlijk weer centraal, in de invloed die deze super volle bloedmaan verduistering komt brengen.
De volle maan en super maan verbind je hoe dan ook dieper met je gevoelskwaliteiten, emotielagen en met je diep onbewuste. Dat wat schuilt in je 4D mens-zijn.

Maar in het nu is meer dan ooit ook letterlijk je fysieke manifestatie, je lichaam, onderhevig aan en betrokken bij alle transformatie processen. Steeds dieper wordt er ruimte vrij gemaakt in ons fysiek systeem (waarbij de oude imprints en dualiteit opgeschoond worden) zodat ons hoger bewust Zijn werkelijk in de stof kan ‘indalen’. (Tot in diep cel – , DNA- en atomair niveau van onze materie).

Een bloedmaan en de hele combinatie wat met deze verduistering samenhangt is letterlijk ook gericht op ons verder helpen in deze processen. Om hier een versnelling en meer bewustzijn in te brengen.
Dat kan betekenen dat er steeds meer oeroude overlevingsmechanismen of afweer mechanismen de kop opsteken. Maar ook steeds meer fysieke ongemakken, daar waar ons lichaam de trilling aan het wijzigen is, van oud naar oorspronkelijk. Dit alles met de bedeling om ruimte te scheppen voor ons Oorspronkelijk Zelf, met alle bijbehorende kwaliteiten en krachten.

De kleur diep rood staat centraal vandaag, doordat de maan bloedrood zal kleuren! En deze kleurfrequentie heeft alles te maken met onze basis en ons basischakra.
Ons mens-zijn ook, of onze menselijke beleving. Want vanuit dit (menselijk) perspectief en ervaring zijn we weer aan het herinneren wie wij Zijn, in totaliteit.

Wat zich laat voelen is dat deze bloedrode  energie je nog dieper verbind en nog dieper in je menselijk bewustzijn trekt. Dat kan misschien ook even wennen zijn. Want bij velen zijn er onbewuste delen die liever UIT het mens-zijn blijven, liever de energie optrekken, en niet in basis en buik aanwezig zijn omdat dat mogelijk te pijnlijk of te confronterend kan zijn.
Hoewel we de afgelopen jaren steeds dieper in ons bekkenbodemgebied gedrukt worden om er niet langer voor weg te lopen, valt het vanuit de menselijke ervaring lang niet altijd mee, om die processen ook te doorlopen. Om werkelijk verbonden te zijn met aarding, lichaamsbewustzijn, basischakra en bekkenbodemgebied. En met dit leven op de aarde. En je Zelf daar ook voortdurend in neer te zetten.
Dat is de oefening en groei van deze evolutieperiode die we doorlopen. En deze bloedmaan zal daar zeker een stuk verheldering, bekrachtiging, vernieuwing en wijziging of versnelling in komen brengen.

Nog meer verdieping dus van de processen en energieën die we al doorlopen. Alsof die vaak al niet pittig genoeg zijn 🙂
Blijkbaar is er nog meer verdieping en versnelling nodig en moeilijk, en zullen we het ook aan kunnen. Wellicht dat daarom alles zich orkestreert dat de Leeuw-energie aanwezig is. Om je innerlijke diepste kracht daarbij ook aan te kunnen spreken. Of je het nu bewust bent of niet.

Hoe dan ook is dit moment weer een krachtig hoogtepunt die mede vorm zal geven aan onze basis in 2019, van waaruit wij onze verdere processen zullen gaan doorlopen. Dit is ook niet een moment opname. Deze volle maansverduistering is een vervolg op de gedeeltelijke zonsverduistering van 6 januari en de invloed van deze trilling wijzigingen zullen lange tijd na golven. Door je persoonlijk, maar ook door het collectief, bewustzijn.
Ook staat deze verduistering in verbinding met nog volgende verduisteringen, zoals de totale zonsverduistering op 2 juli van dit jaar.
Het is dus een voortduwende en voortdurende energiegolf die nog meer diepte oude onbewuste patronen en oude energieën naar boven gaat helpen ’toveren’. Dit, als een prachtig krachtige ondersteuning om steeds meer ons Totale Zijn te her-inneren, verankeren en belichamen!
De intentie en Bedoeling is dus prachtig. De uitvoering en effecten voor het mens-zijn soms wat heftig. Maar hou voor ogen dat dit soort sterke golven het best te handelen zijn als je mee surft op de golf!
Geef je Zelf dus zoveel mogelijk ruimte om mee te stromen, en probeer weerstanden te verzachten!

Misschien zal ik op een later moment, ergens deze week nog dieper hierop afstemmen om te kijken welke informatie er nog meer naar buiten wil komen. Maar voor nu mag dit het zijn.

Wil jij ondersteuning of de energie bewust en krachtig in (veilig) groepsverband ervaren? Op 21 januari geef ik binnen deze energieën ook een afstand activatie. Voel je welkom om mee te doen!

© Willemien Timmer, 15-1-2019