We zien dingen niet zoals ze zijn, we zien dingen zoals wij zijn

Elke waarneming van de ander, de wereld of jezelf is een waarneming die vanuit jouw perceptie en (on)bewustzijn voortkomt. Percepties bevatten projecties en die kleuren het beeld en de realiteit die we waarnemen en ervaren.
Projecties komen vaak voort uit geloof, aannames, conditioneringen, eigen pijn, angsten en andere wonden. Die onzichtbaar zijn of vermeden willen worden. En toch kleuren die een beeld wat je hebt van de ander, de wereld en je zelf.

Hoe meer je je percepties geloofd, zonder gezond zelfbewustzijn en eerlijke reflectie waar dat beeld vandaan komt, hoe meer het je realiteit wordt waar naar  en vanuit geleefd wordt.

Hoe bewuster je wordt van je eigen onbewuste pijnstukken, hoe bewuster je wordt van je eigen percepties en perspectieven en hoe deze gekleurd zijn met je eigen gedachten, emoties, verlangens, tekorten, leegte of angst. Hoe meer verhelderd wordt hoe jouw beeld van de ander, de wereld en of jezelf een projectie van je (onbewuste) leefwereld van binnenuit is.

We zien dingen niet zoals ze zijn, we zien dingen zoals wij zijn!
Bewust maar vooral ook onbewust.
Onze perceptie van de ander en de wereld verteld exact wie wij zijn, waar we zitten, hoe we denken, voelen en beleven wie wij zijn.

Projecties zijn de reflecties van wat er (onbewust) leeft en gezien wil worden in jouw zelf, maar waar angst verhinderd om dat echt aan te kijken en te omarmen.
Projecties zijn de eigen wonden die vermeden (willen) worden….en dus buiten zichzelf geplaatst worden.

Durf jij echt eerlijk naar jouw perceptie te kijken om de projecties aan te kijken, zodat onderliggende wonden en kleuringen zichtbaar kunnen worden?

© Willemien Timmer, 10-2-2020
Bewust Zijn Centrum Apofyliet