Zo buiten zo binnen

Even in reactie op de verschillende post die ik maar steeds voorbij zie komen op facebook, dag in dag uit, waarbij mensen alles maar buiten zichzelf blijven plaatsen. Daar is niets mis mee, want iedereen is groeiende en dus lerende en gaandeweg gaat wel ergens het kwartje een keer innerlijk vallen. Maar ik kan het toch niet laten:

Zolang je in de wij-zij modus blijft staan, blijf je dualiteit leven en is ‘leven in Licht en Liefde’ een schijn-heiligheid!

Licht en liefde leven is alleen mogelijk als je alles binnen je Zelf (dus ook alle schaduw) kunt erkennen en omarmen.
Zolang je in de ‘wij’- ‘zij’ blijft zitten blijf je je koppelen aan de dualiteit en kun je niet in volledige onvoorwaardelijke Liefde ZIJN….

Ook de zogenaamde ‘schaduw’ of ‘zij ‘ zoals dat vaak genoemd wordt, zijn een creatie vanuit Goddelijke Bron, en daar zijn wij allen deel aan en mede-verantwoordelijk voor.
Pas wanneer we innerlijk onze schaduw durven aankijken en doorgronden, verdwijnt schaduw en maakt plaats voor ons licht.

Wij zijn allen mede-scheppers, even zo goed van de schaduw, zoals de mens dat ervaart. In het mens-zijn zijn we dit alleen vergeten!
Bewustwording gaat om dit weer te diepste herinneren, belichamen, toepassen en leven!
Zolang dit niet gevoeld of erkent wordt, of in de wij-zij modus blijven of een (surrogaat) ‘licht en liefde leven’ zonder dat schaduw erkent wordt, blijven slachtofferrollen en oordelen bestaan. (‘Zij hebben mij dat aangedaan’, ‘zij spelen een oneerlijk spel’, etc).

ZIJ ZIJN OOK JIJ, op een ander niveau, ‘zij’ zijn ook deel van jou, want we hebben allemaal ook duistere rollen gespeeld ooit in het verleden. Juist de ‘lieverdjes’ die nu zo graag alleen in ‘licht en liefde’ zijn.. juist die!
Waarom? Omdat we als Bron alles hebben willen ervaren. En Bron koppelt daar geen oordeel aan, dat doen de gekwetste delen van de mens!!!
Juist de mensen die nu ontwaken hebben die schaduw rollen al gespeeld, en kiezen nu voor een andere weg, terug naar Huis. Maar mogen daarbij wel dealen met de effecten en consequenties van eerdere ervaringen.

Daarnaast… het is allemaal de menselijke beleving (emotie) die dat erg vind… op hoger niveau weten en snappen we dat gewoon! En precies daar zijn we naartoe aan het groeien!
Maar daar hoort verantwoordelijkheid nemen en het aankijken en omarmen van schaduw bij, in de herkenning dat zo buiten zo binnen is <3

© Willemien Timmer, 14-10-2017