De energie van maart 2023: Maart roert z’n staart

Deel 1: het algemene groeiproces van nu

Op 1 maart startte de meteologische lente.
Weer een nieuwe maand, weer een nieuwe energie en weer nieuwe potenties die aangetrilt zullen gaan worden in de komende tijd.

En ja, de energieën zijn nog steeds bijzonder pittig. Zo ook de afgelopen maanden en zo ook komende maanden. We zitten midden in een overgangstijd.
Momenten van rust en stilte om alles goed te verwerken en behappen lijken nog een zeldzaamheid te zijn. Eigenlijk is dat al langere tijd gaande. De ene golf volgt de volgende op. Integratie, nieuw ontwaken, diepere lagen onbewustzijn boven halen, transformatie….alles vind gelijktijdig plaats tegenwoordig. En dat kan een flinke kluif zijn.

Nieuwe tijd, nieuwe ‘spelregels’

We bevinden ons echt in een nieuwe tijd waarin ook de ‘spelregels’ en ‘handleidingen’ van groei gewijzigd zijn. Zoals het ‘vroeger’ ging, werkt niet meer. Niets meer!
Merk je het ook?

Doorlopend worden we uitgenodigd en uitgedaagd om los te laten, mee te gaan stromen in de ‘nieuwe’ manieren van groei en bewustwording. In de nieuwe energieën en via nieuwe wegen. Deze kunnen niet langer ‘bedacht’ worden of voortborduren op ‘zo werkte dat eerder ook’. Nieuwe manieren kunnen enkel van  binnenuit, via gevoel en intuïtie ontvouwen. Het vraagt van ons om te luisteren naar innerlijke wijsheden via gevoel.

De uitdagingen worden grilliger, grootser, uitdagender of confronterender. Je zou bijna (in je kleinheid) kunnen gaan denken dat al je reeds doorleefde groei nog niet geïntegreerd is.  Of dat er wel heel veel karmische ballast nog op je schouders drukt. (Zo intens kunnen de uitdagingen van alle dag zijn en kun je daar aardig je handen aan vol hebben).

Dat is echter niet aan de orde en niet wat gaande is. Hele diepe en oeroude collectieve wonden worden momenteel uitgespeelt. In het klein (je eigen leven) en in het groot (wereldwijd).
Je wordt uitgenodigd om tot op de millimeter je geïntegreerde licht te leven en vorm te geven in deze wereld in transitie. En misschien wel op hele nieuwe manieren en in nieuwe vormen dan voorheen eigen gemaakt waren.
Je kunt daarbij nieuwe/vergeten kwaliteiten en mogelijkheden van je Zelf gaan her-inneren, waar de aardse persoonlijkheid tot op heden geen weet van heeft/had.

Nieuw hoofdstuk

We zijn een nieuw hoofdstuk ingeslagen waarbij schaduw en onbewustzijn steeds grilliger gaan acteren. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Daar waar ego angstvallig vasthoudt aan het oude, bekende, zekerheden, macht of wat ook, kunnen we rare sprongen verwachten. Wellicht meer manipulatie, angst verspreiding, (pogingen tot) onderdrukking, etc.
Schaduw kent eigenlijk alleen maar die manieren, die al eeuwen en eeuwen in de herhaling gaan en veelal effectief zijn gebleken. Creativiteit (en creatiekracht) ontbreekt bij schaduw. Het is enkele ‘kopiëren en plakken’, keer op keer dezelfde trukendoos open trekken, telkens in een ander jasje gestoken.

Hoe daarmee om te gaan is de uitdaging. Laat je je nog letterlijk uit je veld slaan en van je bemeesterde plek afstoten?
Kun je in het oog van de orkaan blijven staan?
Neem je leiding over je leven en verantwoordelijkheid voor jouw creaties?
Sta je open voor verandering en nieuwe manieren die enkel vanuit vertrouwen, overgave en vanuit niet-weten (in de persoonlijkheid) geboren kunnen worden?

Klinkt eenvoudig allemaal, in de realiteit van mens-zijn is het echter een hele opgave. En daarom krijgen we zoveel oefenmateriaal voorgeschoteld.

De grote uitdaging

De meest hardnekkige en diep onbewuste patronen en overtuigingen die nog gebaseerd zijn op angst of afgescheidenheid spelen daarbij een rol. De oude ingesleten groeven in de plaat die keer op keer het overleefpatroon triggeren en als eerste actief reageren op de triggers die het leven je schenkt.

Om deze te verhelderen, doorzien, omarmen en erkennen is best een hele opgave. Eerlijk is eerlijk. Het klinkt vaak allemaal zo makkelijk, maar doe het maar eens echt, tot in de diepste vezels van je wezen en elke uithoek van je (on)bewustzijn.
Dat valt lang niet altijd mee.
Teleurstelling, angst, onzekerheden, onveiligheid, moedeloosheid en meer worden daarbij aangeraakt. Rechtvaardigheidsgevoel wordt tot op het bot uitgedaagd.

Zuiverheid wordt van je gevraagd, boven alle wonden die open gereten kunnen worden in mens-zijn in deze tijd. En daarbij ook integriteit en onvoorwaardelijkheid.

Leiderschap her-inneren, duidelijk zijn, grenzen afbakenen en aangeven, scheppingskracht her-inneren en inzetten in je leven, diep van binnenuit. Overstijgend aan je menselijke normen en waarden (die aangeleerd zijn) gehoor geven aan de spirit van jouw wezen.
Om daar naar te (leren) ‘luisteren’ is zelfreflectie en verbinding met je Zelf nodig.

Afstemming op je Zelf

Wanneer je op de buitenwereld of op ‘dat wat je overkomt’  afgestemd bent, voel je je innerlijke route niet. Dan ontstaat geen bewustzijn op hetgeen zich in je leven manifesteert en hoe daar doorheen te laveren.
Dan ontstaat de kans dat je speelbal van de situatie wordt, in slachtofferrollen gaat wentelen en moed en kracht verliest.
Ook dat is een ervaring en soms nodig om weer even scherp te doorvoelen dat die lagen er ook zijn.
Het is echter daarnaast zaak dat je ergens daar vanuit wel weer oprijst in je eigen kracht en vernieuwd bewustzijn. Ook daarvoor is uiteraard een kosmische timing en kan alleen wanneer jij daar aan toe bent.

Je kunt jezelf echter wel stimuleren door geregeld een moment voor jezelf te nemen, te voelen waar je behoefte aan hebt of wat je nodig hebt, en hoe je dienstbaar aan jouw Zelf en jouw groeiproces kunt zijn.
Dit is essentieel om de buitenwereld even buiten de deur te houden en de verbinding met jouw Zelf steviger aan te halen. Dit versterkt je kracht, vertrouwen, geeft in- of overzicht op je situatie en helpt om je weer te centreren en balanceren.

Transformatie in jezelf schenkt transformatie aan het collectief 

De diep ingesleten overleefpatronen (vechten, vluchten, bevriezen, pleasen) worden op alle mogelijke manieren getriggerd in verbinding met de samenleving, de daarin vastgezette systemen en patronen.
Hoewel de matrix en deze bijbehorende patronen op knappen staat en met een gescheurd fundament overeind probeert te blijven, is het aan ieder van ons om die laatste fundamenten ook af te breken. Die sleutels liggen binnen ons Zelf besloten.
Door het onbewuste zelf, die deze patronen nog bestaansrecht geeft, te onderzoeken, zuiveren en transformeren.

Waar overlevingspatronen geen fundament in ons meer hebben, verdwijnen ze ook steeds meer uit het collectief veld.
Hoe meer mensen deze stukken innerlijk opruimen, hoe schoner het collectief wordt, en hoe meer deze mee kan gaan stromen in de vernieuwing en trillingsverhogingen.
Een betere wereld start echt in je Zelf!

© Willemien Timmer, 1-3-2023

Lees hier deel 2….