De energie van maart 2023: Maart roert z’n staart

Deel 2: de energie van maart 2023 en de 3-3 portalen

De energie van maart kondigt de lente aan, hoewel het spreekwoord ‘maart roert zijn staart’ ook aan geeft hoe het nog alle kanten op kan gaan, qua weersomstandigheden. Datzelfde geldt ook voor de energetische updates en trillingsverhogingen.
Sterke zonnewinden, noorderlicht, astrologische constellaties en samenstanden laten ook zien en voelen hoe er enorm veel gaande is achter de schermen. Doorlopend vinden er energetische wijziging plaats en stuwen de energieën ons voorwaarts de nieuwe tijd in. Niet altijd vlekkeloos en soms met horten en stoten.

De start van maart is eigenlijk een soort van nieuw jaar, een nieuwe fase die we betreden die aanzet om de eerste stappen vanuit de binnenwereld weer naar buiten te maken. De winterperiode is de periode om naar binnen te keren. De beweging naar buiten ontstaat nu weer.

Maart ‘roert zijn staart’ vraagt echter om niet voluit naar buiten te stormen maar telkens weer een pasje vooruit, pasje achteruit te maken. Een rustige opstart dus, om telkens weer innerlijk te evalueren, ben ik nog afgestemd op mijn binnenwereld? Ook als ik naar buiten toe treed?
Het is een overgangsperiode om telkens zuiver af te stemmen in hoeverre je uitgelijnd bent op je innerlijk om van daaruit te Zijn en te handelen in de buitenwereld.

De energie van de 3

De energie van de 3 resoneert met de (innerlijke) heilige drie eenheid. Je zou deze kunnen zien als man, vrouw en kind energieën. Het daadkrachtige, het liefdevolle zorgzame en het onbevangene vol vertrouwen.
Al deze kwaliteiten in jou willen in balans samen spelen. Mogen elk hun plek in jou innemen, gelijkwaardig aan elkaar.
In de vernieuwing en verdieping na de winterperiode is de energie van maart dus ook bedoeld om die nieuwe harmonie en samenspel van deze krachten en kwaliteiten in jou met elkaar uit te lijnen en eventueel bij te stellen waar dat nodig is. Daar zijn de perioden van naar binnen en naar buiten gaan in maart voor bedoeld. Een soort finetunen en uitproberen hoe dat werkt in jou in dit moment.

De energie van de 3 resoneert ook op de zonnevlecht, je krachtcentrum, je licht.
Het licht in jou dat weer vrij uit be-leefd en her-innert wil worden.
Maar de tegenhanger hoort daar ook bij: waar wordt mijn licht nog belemmerd, ondermijnt, tegen gehouden?

Dat zal in de energie van deze maand ook bewuster kunnen worden.
Daar waar bewustzijn is, ontstaat ook wijziging of helderheid hoe je de licht-belemmerende patronen kunt omzetten, helen en transformeren.

De 3-3 portalen

De 3-3 portalen (3 maart, 12 maart, 21 maart en 30 maart) resoneren numerologisch allemaal op de 3-3 energie. Deze bekrachtigen ons in bovenstaande 3-kwaliteiten en zullen dus de lichtkwaliteiten van de man – vrouw – kind kwaliteiten stimuleren en bekrachtigen. En de licht-belemmeringen in deze facetten van ons Zelf be-lichten om dieper te doorzien. Dat geeft de kansen om verder te groeien, het oude fundament te vervangen voor een nieuw, bewust fundament, gebaseerd op innerlijke kracht, liefde en licht.

Op verschillende van deze 3-3 portaaldagen organiseer ik weer afstand activaties en transmissies om vanuit een gedragen, diep gegrond veld, jou te ondersteunen in het stretchen van je Zijn van waaruit je steeds krachtiger kunt staan in je wezenskern en kunt leven vanuit wie jij Bent.

Andere belangrijke portaal momenten zoals de (lente) equinox op 20 maart, nieuwe en volle maan en samenstanden van planeten brengen elk een andere energieformule die mede hieraan bijdraagt, specifieke processen wekt of belicht of verder helpt uitkristalliseren. Alles werkt met alles samen en alles dient hetzelfde doel: bevrijding van het oude onbewuste en terugkeer in het Licht dat je Bent.

Maart roert zijn staart en dat gaan we voelen

De (persoonlijke en collectieve) groeiprocessen zullen best intens nog kunnen zijn, maar laten ook voelen dat ze steeds meer stuwkracht ondervinden, op weg naar meer doorbraken en bevrijding.

De stappen naar buiten en terug naar binnen  brengen je meer flexibele beweging in jezelf om makkelijker mee te kunnen bewegen met dat wat is in je eigen leven en groeiproces. Ze maken je losser, als spieren die gestreched worden en telkens losser en soepeler worden.
Zodat je makkelijker mee kunt bewegen in alle grootse wijzigingen en transities van deze nieuwe tijd.

Neem je tijd, wees lief voor jezelf, ga naar buiten en keer terug naar je binnenwereld. Om verstevigd en uitgelijnd weer steeds lichter en krachtiger in jouw wereld te staan!

Heb een transformagische maand!

© Willemien Timmer, 1-3-2023

Lees hier deel 1…..