De term ‘In je eigen kracht gaan staan’ ontleed

Je eigen innerlijke kracht? In je kracht staan? Scheppingskracht?
Wat is dat nu eigenlijk? Wat kun je ermee? En hoe kom je ermee in contact?

Vandaag vroeg iemand me het nog: wat is dat nu eigenlijk ‘in je kracht staan’ en hoe doe je dat dan?  Ik denk dat daar niet een eenduidig en simpel antwoord op te vinden is.
Ik voel vaak dat we vele facetten van eigen kracht bezitten. Op elke laag van wie wij zijn, zijn dat weer andere kracht aspecten. In de doorlopende groei en bewustwording worden we steeds dieper wakker in steeds meer lagen. En zo ontdekken we letterlijk stukje bij beetje meer van onze kracht(en), kwaliteiten en onze innerlijke potenties.
Je kan en hoeft niet te verlangen van jezelf dat je vanuit krachteloosheid ineens ‘in je kracht’ moet gaan staan. Want dat is simpelweg niet mogelijk. Die kloof is te groot.
We maken het vaak ook te groot denk ik. Omdat we er allemaal een idee bij hebben wat dat ‘in je kracht gaan staan’ dan wel niet zou moeten zijn. Of omdat het vanuit ‘spirituele leringen’ zo er in gehamerd wordt dat dat belangrijk is. En vaak is dat een brug te ver. En zie je ook niet hoe je daar dan zou moeten komen.

Weet je al waarin jij begeleid, gecoacht of geholpen wil worden om dieper jouw eigen kracht te pakken? Dan kun je ook meteen een afspraak maken!