BegrenzingBegrenzing aangeven is niet altijd het makkelijkste om te doen, zeker niet als (mee)voelend mens. Een veel voorkomende valkuil is dan ook om je kracht weg te geven en over grenzen te laten walsen. Ook na heel veel leer- en groeilessen hierin (waarin wel degelijk vruchten geplukt worden van het bemeesterde) kom je soms op een diepere laag opnieuw bij dezelfde thematiek uit in een nieuw jasje. Die dan opnieuw net zo goed een uitdaging kan aanvoelen. Een nieuwe situatie, een nieuwe uitdaging,  een nieuwe grens.

Vandaag moet ik iets doen wat mijn menszijn vanuit dat oogpunt helemaal niet leuk en vooral ook moeilijk vindt. Deeltjes in mij die zeggen ‘laat maar weer zitten, ik kom er wel overheen’. Deeltjes die misschien stiekem nog ergens waarde hechten aan ‘ aardig gevonden willen worden’. Deeltjes die bang zijn dat er aan de andere kant weer messen, stront en een hoop ellende uit de kast getrokken worden.
Deeltjes in mij die het liever bij de oude manier van reageren houden, stlzwijgend laten gebeuren en me laten klein maken door kwetsend gedrag van een uit de aarding geschoten en opgeblazen spiritueel ego. Laat maar zitten, ook al gaat dat ten koste van mezelf.

In vele facetten kan ik inmiddels door de ervaringen heen moeiteloos in mijn kracht (blijven) staan. In een enkel geval, zoals nu, is het wel een uitdaging om te blijven staan.En daarbij ook nog eens gerichte actie te mogen ondernemen.

Maar juist door eerdere doorleefde ervaringen heb ik geleerd dat dat niet liefdevol is, naar mijn Zelf. Dat het ego van de ander daarmee altijd maar weer makkelijk weg komt. Dat de drek die naar je gegooid werd, lastig weg te poetsen bleek en zeer deed.
Maar vooral…dat dat beide partijen niet dient in transformatie processen wanneer er altijd op een oude manier gereageerd wordt.
Wanneer ik me terug trek bij een opgeblazen ego, doe ik daarmee niet alleen mezelf maar ook de ander tekort. Dan leren en groeien beide niet van de situatie die ontstaan is.

Dus vanuit die eerder doorleefde ervaringen en de inzichten die daaruit ontstaan zijn, maar bovenal door de steeds dieper gegroeide liefde voor mijn Zelf, mag ik in het handelen vandaag…. opkomen voor mezelf. Met een klein beetje knikkende knietjes maar ook met een stevige zet van binnenuit, dat ik niet langer over me heen mag laten lopen en helder en duidelijk mijn grens mag stellen. Ongeacht wat daaruit voortkomt….

@Wish me luck ­čśŐ

┬ę Willemien Timmer 17-8-2020 ( is ook een 8-8 portaal!)