Bewust Zijn in de 3D wereld

Ik kan er zo intens blij van worden als mensen hun hart en ziel volgen. Afstand of niet.
Wat voor mij nog steeds, maar ook voor velen vroeger, ‘normaal’ was om grote afstanden af te leggen om een cursus of consult te doen, is dat tegenwoordig blijkbaar een zeldzaamheid.

Van alles kan online en al snel hoor je daardoor “het is zo ver weg, kan het niet online”. Voor mijn gevoel maakt dat mensen dus heel passief. De energie van actie ondernemen, werkelijk stappen zetten, letterlijk in beweging komen wordt daarbij achterwege gelaten. En daarin mist een wezenlijk ingrediënt voor transformatie en groei ( voor mij dan).

Geen afstand is je hart te ver

Ik reis geregeld stad en land af mijn hart achterna, ongeacht hoe ver weg het is. Of het nu het zuiden van Nederland is, het westen, de grens over, Egypte of waar dan ook. Afgelopen jaar heb ik meerdere malen het hele land doorkruist en ook nog naar Duitsland. Lijnen trekken, verbindingen maken, echt contact maken en krachtig energetisch werken.
Dat heeft in 3d zin alleen maar veel gekost en ik kreeg er geen geld voor terug. Het was ook nog eens energetisch keihard werken. Niet eens alleen voor mijn persoonlijk proces, maar ook voor het collectief bewustzijn.
Maar wat ik daaruit terig ontving was 1000 maal meer waard dan wat ik er in 3d geld aan gespendeerd heb.
Namelijk innerlijke waarde: groei, bevrijding, vreugde, diepere verbinding, voldoening, ontspanning, een hart dat gaat zingen!

Natuurlijk is veel groei, energetisch werk of verbinding maken op afstand mogelijk. Geen enkel probleem.
Maar wat mist er dan een hoop, is mijn ervaring, als je enkel alles op afstand doet.

Ook dat zie ik terug bij sommige mensen. Die jaren lang alleen ‘online ontwikkeld’ zijn. Daar mist een wezenlijke kern van groei, sociale verbinding, triggers van anderen of situaties kunnen handelen, gronding, wat voor de meeste mensen toch al zo’n lastig dingetje is.

Onbewuste patronen blijven heerlijk doorleven in afstand contact

Echt contact, directe uitwisseling, woordeloze-, lichaamstaal of gesproken communicatie, en vooral: een stukje gronding en meesterschap. Want face to face in elkaars energie zijn, in de energie van een plek, brengt iets wezenlijks anders dan op afstand. Je kan je niet makkelijk terugtrekken uit triggers, je mag er iets mee en de situatie biedt die kans. Je kan alle delen van je Zelf meenemen. Onbewust vluchtgedrag wordt direct aangepakt en uitgelicht. Of je et iets mee doet is jouw keuze. Maar het komt “in your face” naar boven drijven.
En daarnaast, het gaat in deze tijd over het bemeesteren van….en daar hoort belichaming bij.
Verbinding met iets, iemand, een plek op afstand heeft dat fysieke element niet in zich. Je bevind je niet op alle lagen in de energie waar het om gaat en kunt dus stukjes oefening in meesterschap laten liggen of omzeilen.

Dat gebeurd vaak volkomen onbewust, aangestuurd door wat tegenwoordig de trend is. Alles moet en kan online. Een programma van de oude wereld en matrix, die een immense afgescheidenheid teweeg brengt en belicht.
Want hoeveel mensen zijn inmiddels niet verslaafd aan telefoon, online shoppen, online Webinars, social media, etcetera?

Ja het is makkelijk, je hoeft de deur niet uit. Maar dat is dan vooral ook wat gepromoot wordt door die “duale agenda’.

Afgelopen week bijvoorbeeld in de stad heb ik me vooral weer verwonderd. Ik weet het en zie het dagelijks. Maar in een moment van stilstaan en om me heen kijken, viel het extra sterk op: Jeugd wat in kliekjes fietst, maar niemand praat met elkaar. Iedereen is verdiept in z’n telefoon. Tijdens het fietsen notabene….
In die 5 minuten stilstaan en observeren, passeerden ruim 30 fietsers. Allemaal met telefoon in de hand. Geen enkele die op de weg lette, genieten van het weer, de omgeving, of überhaupt de wereld zag of daarin (in het nu) aanwezig was. Afschrikwekkend. Een wereld vol zombies, ver weg van zichzelf, verdiept in een digitale schijnwereld.

Waar zijn we mee bezig?
Massaal op een eigen eilandje een digitaal leven opbouwen. En op een bepaald punt in de toekomst rijst de vraag vast: waar ben ik mijzelf kwijt geraakt?

De duale matrix ten top

De programmatie van de matrix, om dualiteit en afgescheidenheid in stand te houden of zelfs te vergroten, gaat feilloos met deze tijd mee. Het digitale tijdperk. Dat de schijn heeft van verbinden, maar in feite afscheid.
Werkelijk contact is er bijna niet meer. Mensen kijken gewoon vreemd als je ze groet, laat staan een praatje maakt met een ‘vreemde’.
Oordeel en veroordeling staan hoog in het vaandel. Ruzies of meningsverschillen worden online uitgevochten, met online publiek. Grootschalige manipulaties van businesscentra, subtiele verborgen manipulaties en verleidingen van marketing, een regen van advertenties waaraan je doorlopend wordt blootgesteld.

Hoeveel meesterschap is dat? Hoeveel eenheid? Hoeveel verbinding??? Ja, internet verbinding. Maar geen echte verbinding van hart tot hart, van bewustzijn tot bewustzijn. Van ziel tot ziel en van mens tot mens.

Natuurlijk is internet handig en fijn, mits het met bewustzijn gebruikt wordt. Mits het niet op  je verslavingszin inspeelt of van daaruit gebruikt word. Mits het puur en zuiver ingezet wordt.
Maar hoeveel kom je dat tegen? Bar weinig is mijn waarneming.
Internet maakt de wereld kleiner. Letterlijk! Het zet de meesten van ons op een eigen klein eilandje, denkend dat we verbinden met de grote wijde wereld. Maar in feite drijf je er steeds verder vanaf.

Internet is een prachtig mindcontrol middel en manipulatie techniek die vele onbewuste aanhangers in weet re spinnen. Het is ook sneaky. Voordat je het weet moet je weer even je fb bekijken, je Instagram, of what ever. Het kan je hele leven gaan beheersen als je niet bewust op past.
Echt bewust zijn en bewustwording is dus uitermate belangrijk! Bewust kijken naar hoe internet voor jou of door jou heen werkt. Hoe je er mee om gaat, waar je het voor gebruikt en vooral ook hoeveel vat het op je heeft.

Ik ervaar persoonlijk zo sterk het dwingend en vooral manipulatieve karakter ervan, dat het me heel voorzichtig maakt. Heel bewust maakt elke keer weer, wanneer ga ik even online op het www. Maar streef daarnaast vooral naar een doorlopend online zijn in verbinding met mijn hoger bewustzijn.
Het www is in feite een surrogaat en 3d creatie die vanuit dat Goddelijk Online zijn afgeleid is. In de 3d-versie zit er echter nogal wat vervorming en misleiding in en heel wat ruis op de lijn.

Gelukkig kan het ook anders

Dus wow, wat kan ik genieten en dankbaar zijn op die tegenwoordig nog weinige momenten, om medezielen te ontmoeten, die ook hun hart volgen, bereid zijn om, net als ik, honderden kilometers af te leggen om echt de verbinding aan te gaan. Om interactie en uitwisseling te hebben. In real live.
Zoals de 3 prachtige medereizigers en medezielen die ik afgelopen weekend vanuit Belgie hier mocht ontvangen.

Wat een mooie aanrakingen van hart en diepte van bewustzijn kun je dan in de live verbinding in gaan. Wat een wijzigingen, transformatie en echte groei op alle lagen wordt dan aangezet!
Hoe vreugdevol is dat, voor hart, ziel en mens-zijn. Alle lagen mogen dan meedoen in de ervaring.

De afgelopen bijna 15 jaren heb ik dit zo veelvuldig mogen ervaren via de praktijk. Het was ‘normaal’ om in de auto te stappen en elkaar echt te ontmoeten. De afgelopen paar jaren echter lijkt dat steeds meer zeldzaamheid dat ‘normaal’ te zijn.  En is de zin ‘het is zo ver weg. Kan het ook op afstand?’ de mantra van de nieuwe tijd geworden blijkbaar.

Echte verbinding maakt alles grootser

Daar waar 2 mensen verbinden vanuit het hart, ontstaat een derde veld, een gezamenlijk veld, een samen gecreëerd veld. Waarin beide tot hun recht komen, zich aan kunnen voeden, daaruit kunnen putten qua healing, inspiratie, inzichten, bekrachtiging, erkenning en meer.
Dat gebeurd al bij slechts 2 personen. Kun je nagaan wat er gebeurd als er meer mensen gelijktijdig op alle lagen verbinden. En hoe groot(s) dat veld wel niet wordt. Zeker als ook de energie van een plaats, lichthulp, kristallen of wat dan ook daaraan toegevoegd wordt!

Vele excuses zijn geen werkelijke reden

Waar het in feite om gaat is: wat is het voor jou waard? Wat ben jij waard? Durf je echt je Zelf (in/en de ander) re ontmoeten?
Ik ken gelukkig mensen, inclusief mijn eigen ervaringen, waarbij geld een belangrijke factor speelt. Stap je in de auto, ja, dan kost dat geld.
Maar weegt dat op voor wat je er uit terug ontvangt?
Vaak kost het geld (= 3d ook energie uitwisseling) alleen al om je auto te laten draaien, of op de trein te stappen. En wat je terug ontvangt heeft een andere vorm dan geld. Maar even zo veel, zo niet meer waarde! Want wat voor moois heeft het wel niet te brengen.

Geen geld is een makkelijk excuus. Reëel in de 3d wereld en vooral ook sterk gevoed door de duale matrix en gemanipuleerde wereld. Maar is dat werkelijk de drempel? Nee.
Want waar je echt iets wilt vanuit je hart en ziel, dan is daar altijd hulp. Soms uit totaal onverwachte hoek. Waar werkelijk de Goddelijke Wil mee resoneert, is daar altijd een weg.
Ik weet het uit eigen ervaring, en zie gelukkig ook nu genoeg mensen die daar levend voorbeeld van zijn.
Waar het wel werkelijk om gaat is: wat gun ik mezelf? Wat heb ik werkelijk over voor mijn groei? Wel je ‘offers’ wil ik daarvoor brengen?

Waar een Goddelijke Wil is, is een weg

Tijdens mijn studententijd zonder een cent te makken, kon ik toch spirituele trainingen volgen ( en ja zeker in die tijd waren die allesbehalve goedkoop).
Waarom? Omdat ik alles op alles zette om mijn hart te volgen. Dan maar even geen nieuwe kleren of een uitstapje. Dan maar even zuiniger leven, samen koken met anderen om kosten te delen. Ik werd er uiterst creatief van. En altijd, ja echt altijd, als ik dat voor mijn Zelf en mijn groei over had, ontstond er iets wat het makkelijker maakte om mijn hart te volgen. Of het nu een onverwacht kadootje in envelop van oma was, een onvoorziene belastingteruggave, een kunnen meerijden en kosten besparen…verzin het maar.

Waarom?? Omdat ik er alles voor gaf, soms ook dingen liet (‘offerde’) om mijn hart, ziel en dromen te volgen. Ongeacht dat wat de 3D realiteit soms als totale tegenpool weerspiegelde. (Weinig geld voor huisvesting en eten, amper kunnen rond komen, de maand was altijd te lang in verhouding met de geldstroom, etc.)
Ik ben er nooit door in de schulden geraakt, want ik was verantwoord bezig mijn dromen te volgen. Bewust. En maakte reële keuzes vanuit vertrouwen: waar een Wil is, is een weg. Ik gunde het mezelf (en nog steeds) om mijn dromen te verwezenlijken, ik geloof daarbij in mijn Zelf en het Grote Geheel, wat mee gaat vormen, daar waar ik mijn doelen met focus en toewijding neer zet.
In vertrouwen, ook dat dat wat mag gebeuren, ook zal gebeuren. Maar het komt niet zomaar aanwaaien. Er zal een actie mogen plaatsvinden voordat er reactie terug komt stromen.

De tegenwoordige wereld

En wat ik waarneem in de wereld zo om me heen, mist die kracht bij velen. De kracht van bewuste actie, maar ook de kracht van vertrouwen. Niet als oordeel, maar als observatie.
En de redenen daarvoor zijn divers, maar allemaal terug te leiden naar verwondingen in de onderste chakra’s vanuit duizenden ervaringen op een duale aarde.

Het internet lijkt dit volledig aan te moedigen en promoten: vooral niet zelf in beweging komen en actie ondernemen. Alles kan immers online.
Vooral niet je eigen gevoel vertrouwen, of vertrouwen in je kracht.

Nou mijn ervaring is anders: er kan veel online, maar lang niet alles!
Dat wat wezenlijk essentieel is, op vele vlakken, kan niet en is niet ingevoegd in de digitale wereld. Sociaal, emotioneel en vooral spiritueel gezien. En met reden. De internet wereld is immers de 3d afspiegeling van de verbinding met de werelden om ons heen, maar dan degene die niet werkelijk de verbindingen legt, maar pretendeert dat te doen. De duale versie waar afgescheidenheid centraal staat en gevoed wordt. En niet het werkelijk verbinden tot Eenheid.

Bewustzijn is en blijft de sleutel

Laten we vooral bewust omgaan met dit medium! Bewust van het feit dat het je heus kan dienen, maar dat de insteek is van een andere agenda dan dat. Verdeel en heers, m.a.w. oude overleving, dualiteit, ego, afgescheiden bewustzijn.
In plaats van verbinding in gelijkwaardigheid om tot Eenheid en zuivere verbinding te komen.
Joe bewuster wij allemaal daarvan zijn en daarmee omgaan, hoe bewuster we steeds weer de keuze kunnen maken: online of real life verbindingen?
Verschuilen achter maskers en patronen of daadwerkelijk de confrontatie met mogelijke triggers en echte verbinding aan gaan?
In passieve of actieve modus bijdragen aan je eigen groei en het bewustzijn van de wereld?

Zo even wat mijmeringen tijdens de koffie. En ja, online gedeeld 😊 want het internet heeft zoals we allemaal weten, ook goeie kanten. Het is maar net hoe je het inzet en mee omgaat.

Dit is dus ook de reden waarom ik geen online trainingen of Webinars geef. Ik beweeg me zo bewust mogelijk door de duale matrix heen en trek zoveel mogelijk mijn eigen plan en pionier daarbij over ongebaande paden, ben nooit meegegaan met trends of hypes of de massa. Dat is mijn weg, waar ik trouw aan blijf! En met bewuste reden!

© Willemien Timmer, 17-7-18
Bewust Zijn Centrum/Spirituele Praktijk Apofyliet