Een momentje mijmerend in de zonEven een eigen momentje, me-time, met een kop koffie in de zon. De eendjes en kippen strunen vrolijk kwekkend om me heen even zonnestralen snuiven, daar verlang ik naar. Oh wat mis in de Egyptische zon, het reizen. Het is inmiddels bijna 1,5 jaar geleden….
Een momentje mijmeren, met zonnestralen in het gezicht en toch ook verkleumde vingers. Het haalt het niet bij de ervaring en zonnekracht op Egyptische bodem.

En het gaat nog niet eens alleen om Egypte en de reizen die in de planning stonden. Ook een reis naar Schotland en Duitsland o.a. zijn door de maatregelen meedogenloos met de grond gelijk gemaakt, en door de neus geboord, vorig jaar al. En ook nu is er geen ander perspectief.
Reizen met mondkapjes, verplichte testen en straks een verplicht vaccin zijn geen optie. Alles in mijn wezen zegt daarin ‘nee’. Het klopt niet, van geen kant. En ik kan en mag geen concessies meer doen aan mijn innerlijk weten en voelen.

Die ene keer dat ik dat nog poogde te doen, in een luttele 5 minuten met geen mondkapje maar een sjaal voor mijn snoet, ergens vorig jaar nog, veranderde mijn totale balans in een middag vol hartkloppingen en onrust in het lichaam. Balans foetsie.
De tijd van ’tegen beter weten /voelen /intuïtie in doen’, is voorbij, was de boodschap van mijn lichaam. En eigenlijk wist ik dat allang, het was al gevoeld en werd hiermee bevestigd.

Trouw zijn aan je Zelf, weten, voelen en intuïtie. Geen concessies, de eigen integriteit van lichaam en ziel eren en erkennen. Ook als een autoriteit buiten je dat niet doet. Dat gaat ook over integriteit t.o.v. je eigen lichaam, maar ook veel meer dan dat. We zijn namelijk multidimensionaal van aard en het heeft dus ook betrekking op vele lagen van ons wezen.

Werkelijk Meesterschap gaat over leven in integriteit, walk your talk. Alle lagen op dezelfde Bron uitgelijnd. Denken, voelen, intuïtie, hoger bewustzijn en handelen en spreken. Alles met elkaar in lijn en dus in balans.

In heel veel gevallen valt me dat niet zo moeilijk. Door je groei heen bemeester je dat steeds meer. Soms met vallen en opstaan. Soms met nog even een knieval doen omdat het makkelijker is dan zichtbaar tegen de ‘gevestigde orde’ of zoals in bovenstaand voorbeeld, zichtbaar tegen de maatregelen in gaan.
Soms vinden ego of andere delen van het zelf daar nog wat van en soms is het dan de makkelijkste weg om toch even aan te passen of mee te bewegen. Ongeacht dat je weet hebt van de persoonlijke uitdagingen of groei die daarin bemeesterd wil worden.
In dit geval voor mij duidelijk geen optie meer.

Niet (meer) verbinden met dat wat niet ‘van mij’ (mijn realiteit) is. Daarmee verloochen ik namelijk mij Zelf.  En dat is niet langer de bedoeling.
Zelfs al betekend dit dat ik op dit moment niet kan reizen, hoe jammer dat ook is.
Ook vanuit huis is er op vele lagen van bewustzijn reizen mogelijk, al reist het 3D lichaam dan niet mee. En blijkbaar is het ergens ook de Bedoeling om hier en nu op de plek te blijven en het lichtveld te dragen en ankeren.

Inmiddels is de koffie op en laaf ik me aan de warme zonnestraaltjes. Ik ontwaar een eerste bloemetje wat dapper als enige uit gekomen is en ook geniet van de zon (zie foto).
Het mijmeren gaat door….
Hoeveel mensen gaan tegenwoordig voorbij aan hun eigen grenzen en integriteit? Vanuit bewustzijn of juist niet? Vanuit massahypnose, angstpropaganda?

De verdeeldheid in de wereld is momenteel zo groot.
Niets nieuws overigens, het komt alleen allemaal helderder aan het licht. Het wordt uitgelicht.
Wat niet wegneemt dat dit soms pijnlijk is om te zien waar dit in de maatschappij toe leidt. Daar waar mensen volledig (de verbinding met) zichzelf kwijt zijn leidt dat tot schrijnende reacties. Gebaseerd op angst, ego en overleving.
De emoties lopen aan alle kanten hoog op om het aangehangen denkbeeld te bevechten met zwaard en tand.

Terwijl juist in deze tijd de verbinding met zichzelf (de rechte lijn)  hersteld mag worden, het midden (balans) gevonden dient te worden. Zodat het niet langer emoties of denken zijn of ego met vecht, vlucht en bevries reacties zijn die bepalen hoe je handelt of reageert. Naar je Zelf en naar de ander toe.
In verbinding met jezelf ken je je grenzen, ken je je integriteit en weet je wat zuiver (kloppend) is en wat niet. Dan kun je vanuit je midden, vanuit hart, wijsheid en respect reageren en leven.
Dan kun je het prima niet met elkaar eens zijn zonder dat het bloedvergieten wordt.

Dat is wat ik al maanden, nee al een jaar, ervaar. Gewoon heel dicht bij jezelf blijven, (wat heus niet altijd meevalt hoor) dan blijf je in de rust en afgestemd op je eigen realiteit.
Ik resoneer niet op de golflengte waarop de massa mee deint. Mijn realiteit is anders. Niet die van een verdeelde wereld vol angst om een virus of in een algoritme van massahypnose en propaganda van meer angst, om te ontkrachten.
Mijn realiteit is gefundeerd in bekrachtigen, trilling verhogen, bewustzijn verruimen en meer van dat.
Mijn realiteit is meer vanuit het midden, zonder dat het strijd of heftige emoties zijn die aan de orde zijn. Wel staat mijn hart aan het roer, een vurig hart wat staat voor bewust Zijn en het scheppen van vrijheid en vrije creatie. Voor het terug claimen van bewustzijn, kracht, eigenwaarde, zelfbeschikkingsrecht en integriteit.
Daar maak ik me harT voor.
En gelukkig steeds meer mensen met mij (en anderen die er op hun manier voor staan).

Nou, genoeg gemijmerd en tijd om weer op te staan. Werk genoeg te verzetten nog voor de geboorte van een nieuwe wereld!
Waarbij vrijheid, zelfbeschikkingsrecht, integriteit en eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen, gelijkwaardigheid, bewustzijn en respect voorop staan.

En voor ieder die dat op eigen-wijze doet, we zijn verbonden en dragen samen het veld voor een nieuwe wereld!

© Willemien Timmer, 2-3-2021