Energetische koorden (opschonen)

Bij elk contact dat wij maken ontstaan energetische verbindingen. Koorden noemen we dat vaak.
Koorden of energetische verbindingen ontstaan doordat we verbinding met iets of iemand maken of voelen. Deze verbindingen kunnen recent, uit dit leven, maar ook uit voorgaande levens zijn en nog altijd werkzaam zijn binnen je energie systeem.
Meestal zijn deze ‘lijntjes’ niet bewust.
Energetische verbindingen kunnen voedend en bekrachtigend zijn, maar heel vaak ook belastend, verzwarend en beperkend.
Deze energie koorden of lijntjes kunnen uitgegooid zijn door jezelf, maar ook door de ander en aan jouw energie gekoppeld zijn.
Koorden kunnen lopen naar andere mensen, plaatsen, situaties of herinneringen, voorwerpen,  trauma’s, maar ook naar landen, andere levens, dieren of wat dan ook. Alles waar jouw aandacht (ooit) naar uit is gegaan en of waar jij bewust of onbewust verbinding mee hebt gemaakt, daar heb je een lijntje naar uit gegooid.

Omdat dit veelal een onbewust proces is, zijn we ons er vaak ook niet van bewust hoeveel lijntjes we doorlopend hebben open staan en hoe deze ons denken, voelen en functioneren beïnvloeden. Heb je veel  koorden, dikke koorden, oude koorden of ‘negatieve’/ lage trillingskoorden, dan kunnen deze je heel sterk beïnvloeden. Ze kunnen je energie weg trekken waardoor diepe vermoeidheid of somberheid kan ontstaan. Ze kunnen veroorzaken dat je energie uit balans gaat, het moeilijk is om bij jezelf te blijven, geconcentreerd en gefocust te zijn. ze kunnen vast zetten in oude patronen en emoties of het gevoel geven niet vooruit te komen in je leven.  Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijke effecten en gevolgen van beïnvloedende koordverbindingen.

De andere kant is natuurlijk ook mogelijk: dat je je gedragen voelt, synchroniseert met de ander, elkaar optilt in energie, elkaar bekrachtigt, energie krijgt, helderheid en inzichten krijgt door een genoeg aan energie en verhoogde trilling, etc.

Koorden kunnen op verschillende lagen van je energie en bewustzijn bestaan. Zowel in verschillende auralagen als chakra’s, maar ook naar het fysieke of in organen ‘aanhechten’.  Daarnaast kunnen we op multidimensionaal niveau de hogere wezenslagen van je bewustzijn)  ook zogenaamde galactische of kosmische koorden hebben lopen, geconnect aan andere levensvormen  of hoger dimensionale sferen of ervaringen.
Kortom: op alle lagen van ons wezen kunnen te maken hebben met koordverbindingen die ons kunnen beïnvloeden, ten positieve of ten negatieve.
Waar deze mogelijkheden onbewust blijven kun je jaren kampen met allerhande problematieken (op alle mogelijke lagen) zonder de oorzaak te kunnen vinden, doorbreken, helen en herstellen. Dit kan zeer zeker van invloed zijn op je groei en bewustwordingsprocessen, maar ook ten koste van je gezondheid gaan.

Energetisch onderhoud

Belangrijk is dus voor je eigen welzijn en  het schoon houden van je energieveld, maar ook zeker voor bewustwording, dat je geregeld een innerlijk energetisch onderhoud pleegt. Dat betekend een moment van afstemmen en voelen inplannen om je eigen koordverbindingen te onderzoeken.
De eerste keren zal je wellicht schrikken van de enorme wirwar aan draden lijnen, kabels soms zelfs die in en uit je systeem lopen.  Je zou deze lijntjes via gevoel en of in meditatie kunnen volgen om te zien waar ze naartoe lopen. Dat kunnen andere personen zijn, maar ook plaatsen, situaties, trauma’s, dieren, etc.
Je zou kunnen onderzoeken welke lijntjes ‘van jou’ zijn, door jou uitgegooid zijn. en welke binnen zijn gekomen en uitgeworpen zijn door een ander en aanhaken op jouw energie systeem.
Je zou kunnen onderzoeken en voelen welke lijntjes voedend en dienend zijn en welke belastend of beïnvloedend.

Geregeld zo’n bewustwordingscheck doen helpt je ook om steeds creatiever te worden in hoe je deze koorden kunt verwijderen (doorknippen, door hakken, los maken, terug late katapulteren naar afzender, etc.).
Geregeld dergelijke koordverbindingen opschonen en losmaken is essentieel om dieper en bewuster je eigen energie te kunnen voelen en ervaren.
Wanneer er te veel lijntjes van anderen in jouw energieveld lopen heb je niet werkelijk een idee wie jij bent, weet je niet of amper wat van jou is en wat niet en kun je je onbewust gaan identificeren met kwaliteiten of eigenschappen die in de kern niet eens van jou zijn, maar van een ander.
In je zelf onderzoek van deze energetische oorden kun je per koord gaan invoelen wat er nodig is om een koord te verbreken. Of wat er nodig is om een door jou uitgeworpen koord naar en ander terug te kunnen halen, zodat jouw energie niet telkens onbewust blijft uitstromen naar een ander, maar weer terug komt bij jezelf. Vaak levert dat veel meer helderheid, concentratie, een gevoel van meer compleet zijn of dicht bij jezelf kunnen zijn op.

In feite gooien we op dagelijkse basis al vele koordverbindingen uit, telkens waar onze aandacht naartoe gaat wordt een energetische verbinding en dus lijntje gelegd. Zelfs als dat een product in de supermarkt is.  Je snapt vast dat het geen meerwaarde heeft om dergelijke lijntjes te blijven behouden, omdat je energie daarvan enorm versnippert raakt. En je op een later moment geen idee hebt waarom je hoofd zo’n blurr is en je je niet zo goed kunt concentreren.

Koorden verwijderen

Door geregeld deze koorden te verwijderen hou je je energie schoner, helderder en overzichtelijker.
Sommige koorden zoals karmische koordverbindingen, ziels- , familie- of vriendschap koorden blijven gewoon bestaan, maar mogen ook ontladen worden. Belangrijke koorden die jouw proces, groei en levenspad dienen zijn hoe dan ook niet te doorbreken, wanneer ze jou nog iets te leren of bewust te maken hebben. Deze blijven bestaan zolang het jouw groei dient.  Echter ook deze zijn in momentopnames op te lossen of door te halen, al zullen ze vanzelf (ook weer veelal onbewust) opnieuw gevormd worden. Daarvoor hoef je niet eens perse contact met de ander te hebben. Daar waar gedachten, gevoel en je hart naar uitgaan gooit alweer opnieuw een lijntje uit naar de ander. Bewust en onbewust.

Geregeld jezelf checken , koorden opschonen en doorknippen is tegenwoordig meer dan ooit een noodzakelijk energetisch onderhoud om je zelf optimaal in je energie te kunnen houden en je bewustwordingsprocessen zo optimaal mogelijk te doorlopen.

Heb je daar hulp bij nodig? 
Hier onder vind je een link naar een basis afstemming en audio opname waarin je in beginsel een startpunt hebt om je eigen koordensysteem dieper te gaan ontdekken en opschonen.
Link: Audio afstemming Koorden opschonen deel 1 en deel 2

Meer hulp nodig hierbij? Je zou ook de workshop van 27 mei 2022 kunnen bijwonen, waarin we veel dieper op deze materie in gaan en je zelf op allerlei vlakken leert je eigen koordensysteem te ontdekken en zuiveren.
Link: Workshop koorden opschonen

© Willemien timmer 12-5-2022