Hoe hou je je trilling hoog?

In een wereld waarin ontmoediging, moedeloosheid, zinloosheid en weinig perspectief op verandering of vrijheid aan de orde van de dag. Waar op sociale media mensen volkomen over elkaar heen buitelen. Hun boodschap rond schreeuwen en of opdringen, en in een buitenwereld gevuld met angstige gemaskerde mensen, kan het knap lastig zijn om echt bij jezelf te blijven.
Kan het knap lastig zijn om je energie bij jou te houden, niet leeggezogen, naar beneden getrokken te worden in trilling, waardoor je vatbaarder bent voor manipulatie, propaganda of depressie.

Hoe hou je in zo’n wereld je trilling hoog?
Velen weten dat het juist nu de bedoeling en uitdaging is om je trilling juist hoog te houden en bewustzijn ook verder te ontplooien, waarmee je nog meer je trilling verhoogd.
Velen weten dat deze tijd juist bedoeld is voor de great awakening.
Maar hoe doe je dat nu in je menselijk dagelijks leven, waarin alles best wel uitdagend is?

Eigenlijk is het vrij simpel, we moeten ons menselijk zelf soms alleen even een stok achter de deur zetten, even jezelf liefdevol een schopje onder de kont geven, om onszelf daartoe ook aan te zetten. Om uit de passiviteit te komen, uit de ingesleten sleur en in actie te komen door echt goed voor jezelf te gaan zorgen en jouw trilling.

Hoe hou je je trilling hoog?

Allereerst: spendeer meer tijd in het echte leven dan op sociale media. Ga naar buiten, de natuur in, de frisse lucht in. Geniet van de zonnestraaltjes op je gezicht, de vogels die fluiten. Het trekt je uit de surrealistische wereld van internet en plaatst je meer in het nu, op aarde  meer in verbinding met het ‘echte’ leven.

Beweeg, of dat nu sport is, wandelen of fietsen. Je bloed gaat weer stromen, je energie ook. Je lichaam kan ontkrampen en ontspannen. Je mindset kan zich wijzigen en richt zich dan op een andere wijze op de wereld om je heen en op jezelf.

Mediteer, ontspan, stem je af op je hogere trillingen op een wijze die bij jou past en aansluit. Zodat je me-time momentjes creëert waarin ook ruimte is om contact en verbinding te maken met jezelf. Om te voelen wat er in je leeft en ruimte te voelen aan wat gevoeld wil worden. Om bewuster te worden wat er werkelijk in je leeft, om aandacht, zorg en heling vraagt.
In stilte en rust, verbinding met je Zelf en innerlijk kunnen intuïtieve impulsen en inzichten makkelijker doordringen in je bewustzijn. Inzichten die weer verruiming geven en trilling verhogen. Maar sowieso, de verbinding met jezelf maken, plaatst je alweer meer terug in je eigen energie waardoor je eigen trillingshoogte weer voelbaar wordt.

Schrijf, zing, dans je emoties van je af, zodat er weer ruimte ontstaat  de ruis verdwijnt, en jij je Zelf weer beter gaat verstaan.

Werk bewust aan je gronding. Niet door een koordje naar de aarde te visualiseren (oude spiritualiteit) wat door velen niet werkelijk gevoeld wordt en dus weinig specifiek werkt. Maar door vanuit ontspanning en bewustzijn echt je energie en bewustzijn in je lichaam tot diep in de basis te laten zakken. Ruimte nemend om dit ook echt te voelen. En vanuit de basis de diepte van de aarde (verbinding) in.
Dat is reuze effectief en plaatst je terug in kracht, gronding en eigen energietrilling, maar vergt wel even oefenen.

Leer de schoonheid, kracht, uitnodigingen en magie van deze tijd te zien. Die zijn er even zoveel als de uitdagingen om je energietrilling hoog te houden. Echter die laatste hebben een lagere trillingen en zuigende werking, zijn compacter, worden sneller opgepikt door onverwerkte emoties en gestagneerde energie waardoor ze een grote zuigkracht hebben en je energie naar beneden trekken.
Door bewust, gericht, met focus en aandacht je te richten op de mooie dingen, op de kleine details  de positieve lichtpuntjes, stel je je Zelf en energie af op een hogere trilling. Daarmee geef je in feite een signaal maar je Zelf en het universum af, dat aangeeft waarop jij wilt resoneren. Dat wordt dan een bewuste keuze waarop jij wilt afstemmen. En hoe vaker je dat doet, hoe meer dat een automatisme wordt van je energie en afstemming en hoe meer je ogen daarvoor open gaan. Hoe meer je dat in dagelijks leven gaat aantrekken en ervaren.

Haal heel bewust geregeld (meerdere malen per dag) je energie terug naar jezelf. Trek je energieveld terug uit de naar de buiten gerichte stand en breng het terug naar binnen. Vaak zijn we onbewust geneigd om telkens de energie naar buiten te laten stromen. Dat zorgt soms voor energie verlies, verlies van verbinding met jezelf en zet onbewust soms ook deuren open voor parasiterende energieën of bied onbewuste ingang voor insluipende lagere trillingen.
Waar jij niet aanwezig bent in jezelf en je plek, ruimte en energie inneemt, kan andere energie (en dat is meestal ren niet eigen lagere trilling) die plek gaan innemen. Je bent immers niet thuis maar hebt ramen en deuren wel open laten staan.

Richt aandacht en focus en besteed tijd aan dat waar jij blij van wordt, waar jouw hart van gaat zingen. Dat is voeding van hogere trilling waarmee je jezelf dan oplaad, omhoog krikt in energie en voedt.

Zoek verbinding met gelijkgestemden, ook dat is voeding van hogere trillingen. Maar blijf waken dat je jezelf daar niet in verliest, maar echt afgestemd blijft op je eigen trilling.
Dan kunnen verbindingen met anderen bijzonder inspirerend werken en voedt je elkaar, gelijkwaardig, op hoger bewustzijn maar ook als mens.

Werk aan het herstel, doorstroom en ervaren van jouw innerlijke rechte lijn. Je centrale energiekanaal die alle lagen van je multidimensionaal bewustzijn verbind. Waardoor hoger en ‘lager’ zelf steeds dieper met elkaar kunnen samenwerken en versmelten en je de hogere trillingen van eigen bewustzijn steeds krachtiger door je mens-zijn en leven moeiteloos laat vloeien.
(Ik bied hier ook een audio afstemming voor aan, als je niet weet hoe dat moet of daarin ondersteuning wenst).

Zo, even wat tips die mogelijk kunnen ondersteunen in jouw innerlijke uitdagingen om echt bij jezelf en in jouw trilling te blijven. Zodat je deze tijd met heel andere ogen, gevoel en ervaring tegemoet treed.
Kijk en onderzoek wat voor jou aansluit op wie je bent en wat voor jou werkt. Laat ook je intuïtie spreken in welke andere mogelijkheden er nog voor jou zullen kunnen ondersteunen.
Ik hoop dat je hier wat aan mag hebben. En mocht je hierin ondersteuning zoeken om het zelf dieper te gaan voelen, ervaren en ontdekken ik bied daar in de praktijk en workshops vele mogelijkheden voor aan.

©  Willemien Timmer, 24-3-2021

Artikelen die ondersteunend kunnen werken in het hoog houden van je trilling: