Je authentieke Zelf Zijn

Hoe mooi is het dat het afgelopen weekend startte met een vraag en gedurende het weekend vanaf dat moment steeds meer zichtbaar mocht worden be-leefd, ervaren en neergezet.

De vraag luidde: ik nodig je uit om je authentieke Zelf neer te zetten? Vertel eens, wie Ben jij?

Een licht gepruttel steeg allereerst op uit de groep. Tja eh.. Dat is nogal een vraag. We zitten hier toch om dat steeds dieper te gaan ontdekken?
Maar gaandeweg het ‘voorstel- en deel rondje’ werd er al steeds meer zichtbaar van ieders authentieke aanwezigheid, de eigen ‘aanvliegroute’ en eigen gemaakte perspectieven op het eigen Zijn.
Maar gaandeweg het ‘voorstel- en deel rondje’ werd er al steeds meer zichtbaar van ieders authentieke aanwezigheid, de eigen ‘aanvliegroute’ en eigen gemaakte perspectieven op het eigen Zijn.

 

Focus naar binnen

Op het moment dat de focus naar binnen geplaatst wordt, met een vraag als deze, en er bereidheid is om eerlijk te kijken en voelen binnen je Zelf, vloeit daar altijd een antwoord uit.
Het biedt namelijk een opening naar het dieper gaan verkennen van je Zelf en juist met een vraag en dus focus als deze die in alle eerlijkheid doorvoelt wordt, ontvouwt zich het antwoord.
En wat kan dat snel, in deze tijd zeg!
Wat een schoonheid om te beleven en ervaren, innerlijk en met elkaar hoe dat proces zich ontvouwt. Gedragen in het eigen bewustzijn en gedragen in het groepsveld waarbij ieder individu zich bezint op het eigen Zijn. Wat een versterkte kracht oproept om diepere ontdekkingen te doen.

Allemaal andere aanvliegroutes, eigen coderingen en autonome individuele krachtaspecten van elke deelnemer kwamen naar voren. Hoe bijzonder, uniek en tegelijk aanvullend op elkaar. Hoe bekrachtigend en wezenlijk voedend werkt dat met elkaar. Wat een immens veld van kracht ontstaat er als er erkenning is voor het eigen en ieders eigen Zijn! En we van daaruit van hart tot hart, van bewustzijn met elkaar verbinden.

Dan kom je werkelijk in een veld van gelijkwaardig co-creëren, waarbij ieder de eigen Bedoeling en codes kan be-leven.
Dan ontstaat er werkelijk een gronding, waardoor belichaming van je eigen Zijn echt ‘in kan dalen’ in je hier en nu mens-zijn.

En hoe moeilijk is het vaak, in het alledaagse leven om je authentieke Zelf te zijn? Daar in aanwezig zijn tijdens een meditatie, een moment alleen, of met elkaar in hart gedragen sfeer. Maar hoe moeilijk is dat om dat juist in het dagelijks 3D leven ‘vast te blijven houden’? Juist daar aar zoveel ‘verstoringen’, uitdagingen en ruis p de lijn elke keer weer op de loer ligt.

Wanneer je bewustzijn echt verankert raakt, je authentieke Zelf echt gegrond kan worden in alles wie jij bent, inclusief je mens-zijn, kun je niet anders meer dan werkelijk je authentieke Zelf belichamen.
Misschien stap voor stap, steeds een beetje meer.

Maar dat wat gegrond wordt, wordt ook verankert. Er is dan geen weg meer terug naar het ‘oude’, naar de oude manier van zijn en van doen. Soms kan het vanuit je mens-zijn, als je even weer afzakt in golflengte door de 3D wereld, weer even zo voelen. Of je terug bent bij ‘af’.  Maar dat is slechts een perceptie van het menselijk ikje. Het is gebaseerd op de illusie, zoals alles in de 3de dimensiesfeer.

 

‘Slechts’ weer her-inneren

Wanneer bewustzijn(slagen) echt verankert zijn is het een kwestie van je weer herinneren dat je een keuze hebt op welke golflengte jij wilt functioneren. Vanuit het beperkte mens-zijn of vanuit je hogere wijsheid en bewustzijn?

En vanuit die keuze kun je redelijk makkelijk tegenwoordig terug stappen in je verankerde bewustzijn, als mens, in je dagelijks leven, maar wel in een hogere trilling of golflengte van wie jij bent.
Die golflengte waarin alles weer helder wordt, haakjes niet meer haken, waar je niet leeg loopt op de buitenwereld maar stevig verankert bent in je binnenwereld en van daaruit leeft en be-leefd.

Daar waar de flow is, zoals we dat noemen, waar synchroniciteit en de magie van de schepping voelbaar en zichtbaar is. Waar jij je eigen autonome bewustzijn en authenticiteit weer gaat voelen en je eigen pad gaat. Aangestuurd vanuit je hart bewustzijn en verbinding met Al Wat Is. Waar het geen moeite kost om je eigen weg te gaan. Natuurlijk soms een uitdaging, maar je vind dan ook de kracht, moed, doorzettingsvermogen en inspiratie innerlijk om het op jouw unieke manier te doorlopen en overstijgen.

Je authentieke Zelf… hoe ver zijn we daar van verwijderd geraakt door de eonen heen? En hoe dicht bij is het eigenlijk werkelijk nog steeds? Het is nooit weg geweest, dat zijn we alleen gaan geloven.

 

Het is heel simpel

En hoe simpel kan het soms zijn door de focus te verleggen, diep naar binnen te keren om eerlijk te voelen, om weer te gaan be-leven dat het nooit weg is geweest. Maar dat we er slechts niet meer op afgestemd waren omdat wij het in ons mens-zijn vergeten zijn. Of er niet meer naar durfden te luisteren en handelen omdat de ‘slapende’ wereld om ons heen dat afkeurde?!

Je authentieke Zijn ontdekken is niet zo moeilijk. Het is verweven met alles wie jij bent en in alles wat jij doet.  We maken het vaak moeilijk, met onze gedachten en emoties, met onze spirituele (aangeleerde) concepten en karmische denkbeelden. Met onze angsten die ons weerhouden van ‘anders zijn’ dan de massa.

Eerlijke zelfreflectie, eerlijk voelen wat jij voelt, wat jouw manier is, los van wat je geleerd hebt of wat de massa zegt of wil, eerlijk kijken naar wat jou uniek maakt, is de start.
Vanuit je hartenergie of focus op je hartbewustzijn verloopt dat dan automatisch in een veld van Liefde. Waardoor het makkelijker wordt om diep naar binnen te gaan en eerlijk te ‘aanschouwen’.

Dat is simpel en ook weer niet. Want ons mentale ikje vind daar vaak meteen van alles van. Maar wanneer we deze even terzijde schuiven en er niet naar luisteren. Evenals naar ons emotionele of spirituele ikje, die ieder weer een geheel andere kijk hebben op wie wij  ‘denken te zijn’, kan een eerlijker en zuiverder, een rauwer beeld al snel ontstaan.

 

De wereld heeft jouw authentieke Zijn nodig

Deze ‘slapende’ en deels ontwakende wereld heeft het nodig dat jouw authentieke Zelf ontwaakt! Er lopen al te veel ‘kloontjes’ rond of mensen die ‘kopiëren en plakken’.

Jouw authentieke Zelf brengt jouw unieke codes tot leven, in het veld van (collectief) bewustzijn. Het brengt dat wat jij ooit besloot te komen brengen als Ziel op aarde. Dat wat jouw Belofte was wat je de wereld te bieden hebt. Het brengt die unieke kracht en wijziging in de wereld die hoort bij jouw Wezen. En die onderdeel is van het grote Kosmische Plan om het paradijs wat de aarde is, weer te herstellen in haar oorspronkelijke glorie.

Jouw authentieke Zelf is uniek en heeft een kracht die noodzakelijk is in deze wereld. Hoewel kwaliteiten en krachten elkaar kunnen overlappen, is geen enkele blauwdruk gelijk. Ieder heeft een eigen unieke pincode. En wanneer ieder zijn of haar eigen unieke pincode weer gaat her-inneren, belichamen en in de wereld neer zet, bied dat het paradijs van overvloed op aarde aan iedereen!

Ik zie dat als de ‘punten’ in de Flower of Life, daar waar de cirkels elkaar overlappen. Als ieder weer terug schuift in het eigen punt, en iedereen doet dat, dan kan de oorspronkelijke Bedoeling van Schepping weer vrij uit stromen en be-leefd worden.
Daar waar jij in je authentieke Zelf staat en deze belichaamd, nodig je automatisch de ander die je ontmoet ook daartoe uit.

 

Tegenwerkende krachten

Ja, er zijn vele tegenwerkende krachten. Intern en extern. Die willen weerhouden dat jij je unieke pincode gaat her-inneren en be-leven. Dat je liever slaaf blijft van de onwetende wereld die slaapt (onbewust is). Maar jouw authentieke Zelf is sterker dan elke vorm van tegenwerking.

Diep in jouw hart en bewustzijn schuilt de Sleutel om elke tegenwerkende kracht te ‘omzeilen’ en met kracht jouw authentieke Zelf te herinneren. Je moet alleen wel bereid zijn om diep naar binnen te gaan en te  ‘zoeken’.

Wie zoekt, die vind!

© Willemien Timmer 24-1-2019