Korte energetische update 8 oktober 2018 

Wat leven we in een beweeglijke tijd zeg! Enorme verschuivingen en processen die duizelingwekkende diepten in gaan, zijn aan de orde van de dag. Pfoei!
Zonnestormen, trillingsverhogingen van het aard magnetisch veld, enorme instroom van hogere bewustzijnstrillingen. We worden ‘gebombardeerd’ met Lichtcodes en hogere trillingen. En dat heeft nogal wat effecten op ons mens-zijn.

De oerwonden komen aan het licht

De diepste schaduwen komen aan het licht, de diepste wond-patronen spelen op en worden steeds verder bloot gelegd. Ego stuiters vanuit onbewuste weerstanden proberen alle wijzigingen nog tegen te houden. Maar er is gen weg meer terug. de sneltrein van ascensie raast voort en legt onze diepste menselijke patronen momenteel bloot. Daar waar we nog leven in dualiteit, waar nog ongeheelde wonden aanwezig zijn en waar wij ons Goddelijk Zelf nog niet kunnen her-inneren, ontmoeten en (h)erkennen.

Emotioneel en fysieke wijzigingen

Ook emotioneel en fysiek kan dat aardig pittige processen opleveren. Op fysiek vlak wordt ook ons celgeheugen steeds meer blootgelegd en opgeschoond. Zodat de oorspronkelijke Bronenergie weer vrij door ons DNA en fysieke wezen kan gaan stromen. Maar dat verloopt niet zonder slag of stoot. Eeuwenoude angst patronen, emoties, onbewuste lagen en overleving komen ook fysiek nu dus vrij. Deze zullen eerst opgeruimd mogen worden voordat we onze oorspronkelijke DNA coderingen weer volledig vrij zullen kunnen toelaten.

Persoonlijk

Ook persoonlijk ervaar ik deze periode als bijzonder intens. Hoewel ik altijd ‘normaal gesproken’ juist heerlijk gedij en in mega flow terecht kom als de energieen zo hoog en intens zijn, vraagt het op dit moment ook geregeld om een ’time out’ en me-time om alle intensiteit ook echt te kunnen gronden en integreren. Vandaar dat ik momenteel soms ook echt alle werk even moet neerleggen om afgestemd te zijn op dat wat op dat moment IS. Wat gezien, gevoeld, doorgrond, losgelaten of getransformeerd wil worden.
Wacht je dus wat langer dan gebruikelijk op een antwoord per mail of chat? Weet dan dat ik net als ieder ander mee dein op alle stromingen van deze tijd en op de juiste kosmische timing je mail met liefde zal beantwoorden!

Overgave, acceptatie en dienstbaarheid

Overgave aan dat wat IS. Dat is waar het in deze tijd dieper dan ooit over gaat! En hoe moeilijk is dat wel niet voor ons mens-zijn? Ook ik vind het lastig niet zoals altijd direct iedereen te woord te staan, klaar te staan of ondersteuning te kunnen bieden. De dienstbaarheid is groot. Maar dienstbaarheid aan het eigen proces vraagt momenteel geregeld echt om noodzaak. Niet alleen voor mij, dat geld voor iedereen.
Leren Zijn met dat wat Is, wat gezien, gevoeld her-innert, doorleeft wenst te worden. Overgave daarin, acceptatie en dienstbaarheid aan het proces in je Zelf. allemaal Sleutelwoorden van deze periode.
Collectief en persoonlijk wijzigt er momenteel zoveel voor ons. Alle oude manieren werken eigenlijk niet meer. Het duurt soms even voordat onze innerlijke programma’s dat door hebben. Hoeveel functioneren we niet nog op de automatische piloot? Vanuit oude patronen, verwachtingen, programma’s dus?!

Op het moment dat we soms meerdere malen de neus hebben gestoten voordat we ontdekken dat oude manieren echt niet meer werken, raakt de persoonlijkheid (ego) soms wat in paniek, machteloosheid, moedeloosheid. Allemaal afgescheidenheid gerelateerde gevoelens.

De uitdaging in het nu is daar je midden in te vinden, terwijl je afgestemd blijft op je hart/ Zelf/ Hoger bewustzijn: om overgave te vinden, door acceptatie van de situatie zoals die is. Het oude werkt niet meer, het zicht op hoe dan wel (het nieuwe) ontbreekt soms nog. Daar is rust, ruimte en liefdevolle zorg voor je Zelf (dienstbaarheid aan je Zelf en het Goddelijke in jou) voor nodig!
Van daaruit ontvouwt zich stil en moeiteloos een nieuwe manier, die wel werkt! Gefundeerd dus op vertrouwen in het Zelf! dat is waar deze tijd om vraagt.

Venus retrograde daar boven op

Daarbij komt dat Vens vanaf 5 oktober tot en met 16 november retrograde (achteruit) loopt. Een gegeven wat niet heel geregeld gebeurd. Dat betekend dat alles wat te maken heeft met Liefde, relaties en verbindingen onder de loep komt te liggen. Alles wat niet meer resoneert met je Ware Zelf en oorspronkelijk bewustzijn, jouw trilling nu, gaat los trillen. Dat kan nogal wat beweging geven binnen relaties en vriendschappen, maar vooral ook weer: in relatie met je Zelf!

Er zijn zovele bewegingen van groei en zuiveringen gaande, waardoor het fijn voelde daar even meer zicht op te geven. Zelfs al is het een korte belichting van wat er in het NU gaande is!
(Zodra de inspiratie maar vooral ook het dagelijks leven het ’toe laat’ zal ik ongetwijfeld weer nieuwe artikelen wijden aan alles wat er Nu Is. Want het is zoveel wat nu wijzigt).

© Willemien Timmer 8-10-2018