Mentaliteit december 2016

Eeeeecht! Ik ben zoooo moe van de mentaliteit van vele mensen tegenwoordig. Ik probeer altijd maar weer optimistisch en heel dicht bij mezelf/ in mijn hart en uitlijning te blijven (en dat lukt ook aardig goed gelukkig) , maar in feite is het bijna om moedeloos van te worden. Ik laat me er zo min mogelijk over uit, maar zo nu en dan, moet ik ook even stoom afblazen. Daar ben ik dan ook gewoon nog mens voor.

Meestal doe ik dat niet hier en toch zegt mijn gevoel dat ik al zoveel deel van wie ik Ben en wat ik neerzet, dat ook dit nog maar eens een keer geuit mag worden. Niet vanuit boosheid of andere ‘aanraking’, niet om iemand voor de borst te stoten of aan te vallen, maar gewoon omdat mijn menselijke ikje er nu gewoon even helemaal klaar mee is.Terwijl ik geenszins in welke emotie dan ook zit. (Juist daarom uit ik het wel, want ik deel niets op FB vanuit een emotionele reactie of afreageren.Dus ik zit in alle rust maarvoel ook dat mijn aardse ikje even van zich mag laten horen)

Wanneer worden mensen ook hierin bewust wakker?
Iedereen wil alles tegenwoordig maar gratis, wil alles in ruil voor iets anders, als er maar geen geld aan te pas komt, vind alles maar te duur, klaagt daar vooral ook over, maken afspraken en zeggen doodleuk een uur van te voren af met welk excuus dan ook maar….
Het is dit afgelopen jaar nog nooit zoveel voor gekomen als alle eerdere jaren hier voor. (En ik ben al bijna 13 jaar professioneel bezig.) En het is afgelopen week weer hoogtij wat dit betreft.

Ik weet de wereld staat op de kop, de chaos is gigantisch, mensen maken rare, heel rare sprongen. Maar toch….
Ik kijk ALTIJD nar mijn Zelf, en wat de spiegeling voor mijn Zelf daar in is. Maar dat neemt niet weg dat als ik mijn verantwoordelijkheid neem, dat een ander dat niet ook mag doen. Ik ben geenszins nog van plan de verantwoordelijkheden van de ander te dragen. Dat heb ik lang genoeg gedaan. Dus het is weer tijd voor een stukje aardse bewustwording voor misschien sommige lezers, maar ook om even stoom af te blazen (ja, zonder emoties kan dat ook!). Hoewel ik ook weet dat degenen die een dergelijk bericht ‘veroorzaken’ dit hoogst waarschijnlijk niet zullen lezen!

Ik schreef vorige week al over alle wildgroei in spiri-wiri land, maar ook deze mentaliteit mag belicht worden. Het gebrek aan bewustzijn en gebrek aan gelijkwaardigheid en erkenning van elkaars kwaliteiten en specialiteiten, het armoede bewustzijn, de angst voor tekorten, vooral ook de angst voor geld. Het gemak waarmee iets maar verkregen moet worden, het liefst mag het komen aanwaaien. Niets voor groei willen doen, maar alles zo maar gratis willen verkrijgen en bijna beledigd zijn als iemand daar iets tegenover stelt als een financiële vergoeding, wat de normaalste zaak van de wereld is in deze aardse 3D maatschappij overigens. (Misschien omdat ik ook nog niet van lucht of licht of liefde alleen kan leven, maar mijn aardse lichaam ook voeding nodig heeft?!)

Het is echt ongekend hoe deze ‘lagen van onbewustzijn’ hoogtij vieren. Ik heb het al vele malen afgelopen jaren voorbij zien komen, als zijn het golven die eens in de zoveel tijd voorbij komen. Ik zie en begrijp volkomen waarmee dat te maken heeft binnen de persoonlijke en collectieve groei. Het zijn de onderste chakra stukken met name die vanuit verdraaiingen naar voren komen, de angst voor tekorten, de angst om iets van verantwoordelijkheid te moeten nemen, angst om iets voor jezelf te mogen doen/investeren vanuit onbewuste gevoelens van het niet-waard zijn, etc.
Maar begrip en inzicht of niet, mij is ook nooit iets komen aanwaaien. Ik heb overal kneiterhard voor gewerkt en nog steeds. Bloed, zweet en tranen…
Groei komt niet aanwaaien. Groei vraagt wat van je, vraagt investering in je Zelf, consessies, keuzes, verantwoordelijkheid nemen, en heel veel meer.
Nee, dat is niet gratis, daar hoort een energie stroom over en weer, gelijkwaardig in te zijn, dat hoort in balans te zijn.

Ik doe daarnaast heel erg veel gratis, steek heel erg veel tijd in mensen, projecten, werkzaamheden. Tijd en energie die vaak niet eens zichtbaar is voor de buitenwereld, en die tijd bereken ik meestal niet eens, want ja, dan wordt het onbetaalbaar.
Ik reken al 13 jaar (!) lang dezelfde tarieven, ga niet mee in de prijsstijgingen en jaarlijkse verhogingen wat elk ander officieel bedrijf doet.
Ik ben geen hobby-klusser, die na een weekend cursus ook leuk een praktijk begint, die een uitkering of betalende partner er naast heeft staan om in levensonderhoud te kunnen voorzien.
Ik zet daadwerkelijk iets neer, op alle fronten. Allereerst voor mijzelf, mijn Pad, mijn Zielsmissie, mijn Zijn, en daarmee ook voor hen die daarop resoneren en die ik verder mag helpen.
En daar ga ik me niet voor verantwoorden naar wie dan ook, behalve naar meZelf.

Al deze excuses, gezeur, afdingen, concurrentie gedrag heb ik echt niet nodig! En zit ik niet op te wachten. Dit is verspilling van energie die ik graag in positievere zaken steek, zoals mensen die de waarde kunnen voelen, erkennen en verder worden geholpen zo. Mesen die geen appels met peren vergelijken en gewoon realistische kijk op het leven in 3D hebben.

Ik schreef er begin 2015 al een artikel over om verder geen tekst en uitleg meer te hoeven geven. Want ik wil mij niet (meer)verantwoorden.

Ik weet wie ik Ben en wat ik breng/in de wereld neer zet. Als de ander dat niet voelt, jammer dan, dan kun je beter naar die ander die het gratis doet op de hoek gaan. Mijn waarde hangt daar niet (meer) vanaf, en ik besteed mijn energie graag aan positieve, krachtige werkzaamheden voor de mensen die daar wel voor durven te gaan.
Ik heb altijd gezegd: ik ben er niet voor iedereen, mijn werkwijze en mijn energie/bewustzijnswerk vragen ook bereidheid van de ander. (Ik rol niet de stenen van jouw pad. Dat kan ik niet en dat wil ik niet. Ik kan ze wel be-lichten zodat je jouw pad krachtiger, helderder en met meer zicht kunt bewandelen).
Als dat er niet is, helemaal prima, maar dan scheiden onze wegen, dan hoeven we niets met elkaar, in alle respect (mijnerzijds) en is dat voor mij helemaal prima.

Maar val me niet lastig met alle eigen projecties, angsten, ideeën, realiteiten waarmee ik niet resoneer en verwachtingspatronen. want….echt… daar ben ik zooooo moe van!!!

Zo, de Grobbehoop heeft gesproken.
En nu ga ik me wijden aan belangrijker zaken die WEL vreugde opleveren: de 12-12 Portaal energieen en de transmissie in deze frequenties, die WEL trillingverhogend, openend en bewustzijn verruimend werken!
<3

@ In alle respect naar ieders weg en mening, maar het is weer eens tijd om grenzen te stellen, en ook gehoor te geven aan de moeheid hierin van mijn aardse ikje. Ja, ook die mag van zich laten horen, want ja ook die is deel van wie ik Ben als Bron en deze aardse ervaring!

© Willemien Timmer, 12-12-’16 / 12-12 portaal

 

886947_757187111080145_347899066597338923_o

 

13-12-‘16

Als altijd gaan we gewoon weer vrolijk verder met het eigen pad. Nieuwe dag, nieuwe energie, zo tussen 12-12 en volle maan (in tweelingen) in. Op weg te midden van het tweede initiatiepad van 9 dagen tussen 12-12 en 21-12 in…  <3
Gewoon, ‘als altijd’ in mezelf aanwezig en focus gericht op dat wat NU is, want er valt genoeg te beleven in deze boeiende tijd. Open voor hetgeen vandaag wil manifesteren, gezien/gevoeld wil worden en wat gecreëerd wil worden.

Ik ben echter wel ‘geschrokken’ van het grote aantal reacties wat ik kreeg die herkenning uitspraken, van de vele berichten die ik na dit ‘artikeltje’ van gisteren ontving van mensen die het herkennen, tegen hetzelfde aan lopen en hetzelfde mee maken. Ergens weet ik dat wel, want het is zo’n collectief dingetje, en toch ook, ergens denk je altijd weer dat je ‘de enige’ bent die er tegenaan loopt. Wat me dan verbaasd is dat als ik mijn mond/schrijfsels weer open trek, dat dan al die verhalen los komen, die ik anders niet hoor of zie. Ik weet, ik heb een bepaalde openende functie in bepaalde zaken/velden. Blijkbaar ook in deze  😉
Toch is het voor het menselijke ikje fijn om te horen /lezen. Niet dat ik die bevestiging nodig heb, maar het verteld me de te meer wat ik al voel: dat het een collectief gegeven is, en dat ik in mijn menselijke zijn niet de enige ben die dit tegen komt. En het in die zin totaal niet persoonlijk of alleen op mijn ikje of werkwijze gericht is.

Ik weet dat zovele creaties door elkaar heen lopen en soms raken creaties die niet van mij, maar van de ander zijn, elkaar even. Dat kan mooi en interessant zijn, dat kan soms ook even lastig zijn (zie artikeltje gisteravond op mijn prive pagina en besloten Praktijk Apofyliet groep).

De kunst ligt in het erkennen wat van mij is en wat van de ander en dat geldt voor iedereen. Tot op zekere hoogte biedt de buitenwereld spiegels, maar niet alles is (nog) van of in mij. Verschillende realiteiten en daarmee scheppingen, vanuit vele verschillende golflengtes lopen door elkaar hier op aarde. En dat maakt de aardse ervaring zo exclusief en bijzonder. De kunst is hoe je je verhoudt met al die creaties, scheppingen en realiteiten die niet van jou zijn maar van de ander.

Des te dieper je bij je Zelf, in je hart en in je bewustzijn aanwezig Bent, des te minder raken dergelijke situaties je op persoonlijk of emotioneel vlak. Het raakt steeds minder wonden en eigen onbalansen aan, naarmate je je Zelf steeds dieper kent en bewust Bent wie jij Zelf Bent, wat van jou is en wat niet. Niet om het buiten de deur te houden of te ontkennen, want ik heb altijd de bereidheid te kijken naar binnen, naar wat een situatie mij wil zeggen, aanreikt of wil spiegelen. Dat is dan ook altijd de eerste beweging die ik maak, naar binnen! Want alleen daar kun je ontdekken of iets werkelijk een spiegeling is die jou wat wenst te verhelderen, die je wat aanreikt en die eventuele leer- en groeilessen, eigen wonden of blinde vlekken verhinderd.

Afgelopen jaar heb ik zo vaak het principe ‘Alles zit in jou en alles is jouw creatie en alles is een spiegel van je innerlijk’ onder de loep genomen. Simpelweg omdat het een spirituele term is die je veel hoort en tegenkomt. En die ook op heel veel (groei of dimensie) lagen waar is. Echter ik liep er steeds vaker tegenaan dat het niet waar was. Kijk, en dan is het voor mij een interessant gegeven wat uitnodigt om ook weer dieper te onderzoeken  🙂
Wanneer je zelf bereidheid hebt alles ten diepste in je Zelf om te spitten, aan te gaan, aan te kijken en uit te werken of omarmen, en er blijkt niets meer te vinden op een bepaald stuk… en je loopt wel weer tegen dat stuk aan. Wat is er dan aan de hand?
Dat zette mij, na meerdere malen deze ervaring, aan om dieper deze ‘kosmische waarheid’ te gaan onderzoeken.
En ik kwam er op uit dat deze tot op zekere hoogte klopt, tot op bepaalde groeilagen,maar ‘daar boven of daaraan voorbij niet meer. Wanneer je in bepaalde groeilagen komt, juist door je eigen Ploeter/pionier/groeiwerk, en daarmee veel dieper in hogere regionen van je Zelf, hart en dieper in de belichaming, dieper bewust van wat jou creaties wel of niet zijn en wie jij wel of niet Bent in oorspronkelijke trilling of in wonden.
En daar kom je in het terrein waar het steeds bewuster en helderder wordt waar exact de verschillende Scheppingsronden elkaar kruisen, waar verschillende creaties en realiteiten elkaar kruisen.
Waar jouw creatie, op jouw golflengte, in ontmoeting komt met de golflengte en creatie van de ‘ander buiten je’.

Want hoe je het ook went of keert, natuurlijk zijn we op Bron niveau Een, maar op alle duale lagen van afsplitsing van Bron niet. We kunnen in die hogere regionen heel dicht verbonden zijn en dicht bij elkaar staan. Maar hoe verder van Bron af, hoe verder we van elkaar af zijn. De Splinters van Bronbewustzijn die allen een soort eigen leven en incarnatiecyclus door de dimensies heen zijn gaan bewandelen zijn nog lang niet Een met Bron. Ja, daar zijn we naartoe aan het bewegen, om vanuit dat versplinterd bewustzijn weer te gaan herinneren dat we Bron en Een zijn, maar dat zijn we nog lang niet op alle lagen. En zeker niet in alle verschillende Scheppingsronden. Deze bevinden zich namelijk op vele verschillende golflengtes of dimensie niveaus, en Zielen die zich op het bewustzijnsniveau van de Neanderthaler bevinden zullen echt niet zomaar ineens in deze tijd volledig het Licht zien, het volledig bewustzijn kunnen dragen en verlicht worden.

Waarom niet? Omdat zij in een andere evolutie cyclus zitten, een ander pad bewandelen.Zij zullen heus een enorme boost aan groeimogelijkheden mee krijgen in deze tijd, maar wel op dat niveau waar zij zijn en wat binnen hun reikwijdte van golflengte past.
En zo zijn er vele verschillende golflengtes. Echt niet elke Scheppingsronde zal in deze tijd die verlichte massa gaan bereiken. Simpelweg omdat zij op een ander moment ingestapt zijn in Schepping en de creatie op aarde. En dat zegt niets over beter of verder zijn, of over uitzoeken wie in welke scheppingsronde of evolutiecyclus zit, want dat is allemaal ego en daar gaat het dus gewoon even niet om.
Het gaat er wel om dat we gaan beseffen dat er verschillende golflengtes van creatie zijn. sommige zijn al heel lang hier op aarde aan het ontplooien, anderen zijn relatief nieuw(er) en nog minder lang bezig. Maar nogmaals, dat wil niet zeggen dat de eenverder is dan de ander. Want die Zielengroepen die misschien pas gestart zijn hier in de aardse cyclus, zijn misschien al tot op Meesterschapsniveau gegroeid in incarnatiecycli en scheppingen in een andere Galaxy of Universum. Nogmaals er is geen beter, verder of krachtiger. Schepping is perfect maar verloopt in verschillende frequenties en golflengtes.

De zogenaamde pioniers, Lichtbrengers, Schaduwwerkers, in bewustzijn ontwakende mensen, etc. zitten allemaal in bepaalde Scheppingsronden en golflengtes die er nu naartoe werken om tot een voltooiing van de aardse ervaring te komen. Om weer de 5D en hogere dimensionale regionen van het Zelf te herinneren en ervaren. Voorbij alle versplinterde, versluierde en verwonde 3D en 4D ervaringen.
En ja, Gaia/ Moeder Aarde beweegt zich binnen deze realiteit/golflengte mee naar die trilling.

Maar ik ben er ‘heilig van overtuigd’ dat er vele aardes ineen bestaan, namelijk op al die golflengtes die juist op aarde die unieke ervaring op doen: die enige plek in het universum waar alle golflengtes/dimensies door elkaar heen lopen en met elkaar in contact kunnen komen. Dat is nergens anders in het universum zo, zoals hier op aarde. Dat maakt Planeet Aarde zo’n uniek ‘Scheppingsproject’.
Mijn gevoel verteld me dat voor al die Scheppingsrondes of golflengtes een andere aardse ervaring en aardse trilling, zeg maar een andere aarde, is. En hoewel alle lagen, dimensies en scheppingsronden een boost mee krijgen van alle trillingsverhogingen, gaan niet al die aardes mee in de trilling van zogenaamde verlichting. Nogmaals, alles krijgt een upgrade waardoor evolutie makkelijker wordt en sneller kan gaan,maar binnen de reikwijdte van de golflengte van elke scheppingsronde of evolutie cyclus, waarin je je bevindt.

Deze verschillen in golflengtes, in Zielen die in verschillende Scheppingsronden zitten, zie je ook helder en duidelijk terug in het spiri-wiri circuit. Er zijn echt verschillende ‘lijnen’ van groei en evolutie. Ik denk dat iedereen die de afgelopen week op mijn artikelen hierover heeft gereageerd dit zal herkennen.
er zijn niet alleen verschillende stromingen en groeilagen, maar ook daaraan ligt in basis de verschillende evolutiecycli van Zielsgroepen.
Er zijn momenteel verschillende Scheppingsronden die naar een dieper voltooiing toe streven, naar verlichting als je het zo zou willen noemen, naar diepere bewustwording en ontwaken. Ja, dat is wat overeen komt. Maar daar binnen zijn wel wezenlijke verschillen, want ook de subtiele subgolflengtes binnen een golflengte maken verschil uit in hoe je groeit, hoe diep je ontwaakt, hoe dat zich in spiritualiteit of bewustzijn uit, etc.

In feite zie je in spiri-wiri land echt allerlei subcategorieen/lagen van bepaalde Scheppingsronden rondlopen. Sommige golflengtes/Zielengroepen resoneren op het een, de andere op het ander. Sommige gaan echt ‘all the way’, simpelweg omdat hun scheppingscyclus daarvoor gekomen is, daar aan toe is. anderen betreden net deze golflente en staan aan het begin van de trap van ontwaken en lopen daarbinnen hun groei. maar die subgolflengtes zijn als een trap. De een staat op de eerste tree, de ander halverwege en weer een ander is bijna ‘boven’.

Nogmaals, daarbij gaat het op geen enkele wijze over ego benadering van beter of verder. Het gaat er niet eens exact om in welke scheppingsronde of subcategorie je zit, want dat benoem ik nu alleen maar even zo om iets meer helderheid te scheppen. Om maar enige vertaalslag te kunnen maken om het over te brengen.
En de egobenadering zie je juist in de onderste subcategorieën van de ontwakende golflengtes/scheppingsronde uitgelicht naar voren komen. Daar viert ego hoogtij, evenals emoties als jaloezie, armoede bewustzijn, ach en al die andere dingen die we allemaal wel kennen. Het niet bewuste, de projecties, verwachtingspatronen, etc. Alles wat nog in afgescheidenheid met Bron en Eenheid houdt, wat aan het licht komt om bewust te worden en te zuiveren en helen. Want dat zijn de eerste lagen van bewust-wording, van het binnen treden in de nieuwe golflengtes waarin bewustzijn gaat ontwaken uit de lange ‘slaap’ van duisternis, schaduw, ego en onbewustzijn.

maar om kort te gaan, Als je dit weet en voelt, en je Zelf steeds dieper serieus neemt, lief hebt, innerlijk voelt en verstaat hoe het werkt, wordt het steeds makkelijker om niet te (meer)emotioneel te hechten aan zulke reacties van anderen. Echter 3D en aards gezien, waar we ook gewoon nog (in een dieper ontwakend bewustzijn) functioneren, ligt dan ook wel de uitdaging met hoe je je ermee verhoudt: die andere scheppingsronden.
Ik bedoel, zelfs als je het ziet, voelt, bewust bent, is het op aards niveau soms nog wel eens uitdagend om hiermee om te gaan.
mooie is wel dat het altijd weer groei, bekrachtiging, verbinding zelfs ook oplevert. En ook nog eens schrijf-inspiratie oplevert om er maar weer eens dieper over uit te wijden hoe ik hierin sta, wat mijn weg hierin is en wat ik hierin bewust ben geworden.

Ik ga vrolijk verder, zonder last te hebben van…. Maar ben blij me te hebben uitgesproken en heel blij voor de verbindingen, uitwisselingen en reacties die het op mocht leveren en die daaruit ontstaan. Blij dat het herkenbaar is voor velen (en ook weer niet natuurlijk) en ach,wie weet mag dit ook weer even voor ons allen een eye opener zijn om misschien eerder op te staan, je hart uit te spreken (op menselijk of welk niveau dan ook). Ik lees en hoor en zie en voel zelf ook hoe belangrijk het is, en hoeveel verbinding het kan geven, en hoe veel twijfelstemmetjes van ‘hebik dat alleen?’ het uit de weg kan ruimen.
Dus hoe waardevol is dat?! Om er op deze wijze juist ook voor elkaar te zijn?!

Wens ieder een stralende dag, in opmars naar de volle maan  <3
Dank voor al jullie reacties en Zijn!

© Willemien Timmer 13-12-’16