egy-zwaluw

Het ervaren van natuurlijke magie

Terwijl ik ‘herrezen’ ben uit de (schoonmaak periode) griep en mijn mail aan het bijwerken ben, ervaar ik een stukje van de natuurlijke magie, want de zwaluwen vliegen af en aan naar het raam waar ik naast zit. Zij hebben een nestje gebouwd exact boven het raam, sinds jaar en dag, en keren hier elk jaar weer terug. Het is een van de vele nesten die wij ‘rijk zijn’.
Maar gezien mijn werkplek in huis veranderd is, bevind ik mij voor het eerst werkend in hun directe aanwezigheid.
Een pracht gezicht, hoe ze af en aan komen vliegen, recht op het raam af en pas vlak voor de gladde ruit een beweging naar boven maken en hun nest in duiken.
Het bleef mijn aandacht trekken en ben eens dieper met hun energie, bewustzijn en symboliek gaan verbinden. En zo prachtig wat daarin voelbaar en ervaarbaar was!

Een totale vrije, gelukzalige energie. Energiestromen die in alle kleuren als vloeiende linten oplichten. Volledige vrije keuze in welke stroming te volgen. Speelsheid, maar ook trouw. Trouw aan het Zelf, Trouw aan de eigen innerlijke Waarden en Gelofte om dat te volbrengen waarvoor je hier komt. Trouw aan het Goddelijke en het eigen hoogste potentieel. In vrijheid, dat wel, maar ook in vreugde.
De enorme wendbaarheid en de snelheid waarmee vanuit gevoel keuzes en richting bepaald kunnen worden, zonder ‘ja maren’ of mentale beperkingen. Gewoon Zijn met wat is, voelend welke stroming gevolgd wenst te worden, wat in resonantie is met wie jij Bent en daarop participerend.
Maar ook loyaliteit en overgave aan wie je Bent en dat wat Is.
Vrijheid van beweging en richting, en toch altijd het Goddelijk Plan volgend, maar wel vanuit resonantie wat er in jou is op elk moment, dus op je eigen Goddelijke Timing
Dat, en nog heel veel meer….

De symboliek voor de zwaluw staat voor een veilige Terugkeer naar Huis, voor trouw, troost, hoop, wedergeboorte, liefde, veiligheid, loyaliteit, moed, verlichting en genade.

Vanuit de Oud Egyptische symboliek staat de zwaluw (de Wer-vogel) voor de functie zoals de haan deze bij ons vertolkt: het wekken van de mens uit de slaap. Het onbewuste dus wekken naar bewustzijn, en dat is ook een Wedergeboorte. Maar ook als begeleider op de Zonneboot waar hij mee reist met Ra door de Onderwereld, als een begeleider, richtingaanwijzer en kompas zogezegd door de Onderwereld heen.
De zwaluw op de zonneboot symboliseert daarnaast de rol van de Bode van de Dag en dus van (de Terugkeer van) het Licht.
Daarnaast zijn er oude mythologische teksten waarin Isis in een zwaluw veranderde. En ook de Ba vogel wordt soms in de vorm van een zwaluw met menselijk hoofd afgebeeld. De Ziel van de overledene die weer volledige geestelijke bewegingsvrijheid ervaart en terug krijgt.

De zwaluw biedt een hoger perspectief en met snelheid en behendigheid, waardoor alles wat Is van alle kanten vliegensvlug bekeken kan worden.

Met andere woorden, een prachtige symboliek. wedergeboorte van Licht, Terugkeer naar Huis en heel veel meer positieve eigenschappen.
Dat is toch zeker om blij van te worden! En vanuit verbinding met het bewustzijn van de zwaluwen die deze boodschap vandaag mochten brengen, zal ik mijn dag (en werk vandaag) vervolgen

©Willemien Timmer, 18-5-2017