Over kristallen…

De eerste nieuw ingekochte kristallen zijn inmiddels uitgevlogen naar een aantal heel blije mensen, en ik mocht enthousiaste reacties ontvangen.

De kwaliteit staat bij mij altijd voorop, niet alleen energetisch maar ook qua kristalkwaliteit. Daarop zoek ik de kristallen ook uit. Een verschil met vele winkels of online shops die gaan voor de goedkoopste stenen en waarbij geen onderscheid gemaakt wordt in enerzijds kristal kwaliteit als ook in energetische kwaliteiten.

Het is ooit zomaar ontstaan, bijna 12 ½ jaar geleden nu, toen ik startte met de praktijk en het geven van workshops. Ik heb nooit de intentie of het idee gehad om een winkel(tje) te starten. Ik werkte zelf al jaren met kristallen dus ergens nam dat dus ook een plek in, in het healingwerk, en in de officieel te starten praktijk daarna. Het was naar aanleiding van de vele sessies en kristalworkshops dat ik steeds vaker de vraag kreeg of ik ook zulke mooie kristallen verkocht. Omdat ze wezenlijk anders waren (geactiveerd, heel krachtig, prachtig in kwaliteit en Multidimensionaal inzetbaar). Want het was mijn persoonlijke ‘sport’ en innerlijke zoektocht die me heel selectief maakte in het gebruik van kristallen en die aanzette tot het vinden van de juiste kristallen die zowel energetisch als ook kristal-‘technisch’ van de juiste kwaliteit en eigenschappen waren.

Naarmate die vraag vaker en vaker naar voren kwam, besloot ik kleinschalig ook eens wat kristallen te gaan gaan uitzoeken en te verkopen. Geen idee toenertijd dat dat in de loop der jaren uit zou groeien tot een steeds iets groter wordend ‘winkeltje’ en dat mensen uit allerlei hoeken van Nederland en buitenland me zouden vinden daar voor. Ook mijn boek ‘Lichtwerk met kristallen’ en de kristalworkshops die ik gaf door de loop der jaren heen, zorgden voor steeds meer belangstelling en ‘feeling’ met kristallen, en maakten dat steeds meer mensen bewust werden van verschillen in kwaliteit en energetische waarde van kristallen.

Tegenwoordig echter lijkt dat te zijn veranderd. Het aanbod van edelstenen, mineralen (of zoals ik het meestal maar samengevoegd noem: kristallen) is immens groot. De hoeveelheid ‘afvalproducten’ is groot. Daarmee ook de hoeveelheid weinig energie bevattende kristallen, ‘dode’ of vervuilde kristallen, qua energie. Onderscheid lijkt er bij veel mensen niet te zijn in kwaliteit. Misschien simpelweg omdat het aanbod te groot is, omdat er te weinig ervaring of bewustzijn al op aanwezig is. of omdat er alleen naar prijzen gekeken wordt. Ik weet het niet. Maar ik merk dat ik het soms jammer vind, want het is van zo’n wezenlijke waarde waarin kristallen ons kunnen ondersteunen in onze groeiprocessen en ‘wakkerworden’ in bewustzijn, mits we energetisch krachtige kristallen inzetten om mee samen te werken.

Energetisch vervuilde kristallen vervuilen onze energie, haken aan bij de eigen innerlijke vervuilde energieen en leveren dus in die zin veel minder tot geen bijdrage aan de bewustwordings en healing processen. En dat is jammer.

Ik weet , voelen begrijp tegelijkertijd ook dat ook dit deel is van het grote Kosmische Plan. Iedereen ontwaakt op een eigen manier, in eigen tempo. Er zijn vele verschillende Scheppingsronden en evolutie cycli gaande, en verschillende collectieve Zielengroepen  ontwaken op andere golven van timing. Er zijn de afgelopen jaren zeer veel mensen aan het ontwaken, en zij groeien gaandeweg naar steeds meer bewustwording toe. Ook omtrent kristallen en verschillen in kwaliteit en energetische waarde. Daar ben ik van ‘overtuigfd’, want zo werkt dat in groei. Stap voor stap steeds dieper wakker worden in wat werkelijk bijdraagt in ondersteuning van groei en wat niet (meer). Een steeds dieper onderscheidingsvermogen in energieen en een steeds zorgvuldiger omgaan met, komen daar ook automatisch uit voort.

Het is nog altijd een soort van gevoelsmatig ‘hobby’ en mijn ‘sport’ om de mooiste en hoogwaardigste kwaliteit en bijzonderste kristallen te vinden.  Kristallen die afgestemd zijn ook op de Ontwakingsprocessen van deze tijd en die een wezenlijke energetische ondersteuning daar in kunnen bieden.

En het is daarmee nog steeds een extra service die ik verleen om ook echt iets moois en iets wat krachtig kan ondersteunen door te mogen geven.

Geen inkoop van kilo’s tegelijk, maar elk kristal stuk voor stuk op kwaliteit en energie uitgezocht. Dat dat dan soms wat duurder uitvalt is dan ook niet gek, want kwaliteit-prijs verhoudingen zijn heel uiteenlopend. Slechte kwaliteit kristallen is goedkoop en vaak in vele kilo’s tegelijk ingekocht (wat de prijs nog meer drukt). Wil je werkelijk kwaliteit, goed gepolijste en energetisch hoogwaardige kristallen, dan hangt daar helaas een ander prijskaartje aan.

Ik hoor geregeld mensen ‘klagen’ over prijzen hier of daar (niet alleen bij mij gelukkig) maar die dan dus in feite  ‘appels met peren’ vergelijken. Er is een enorm verschil in kwaliteiten beschikbaar tegenwoordig en er wordt tegelijkertijd gewoon heel veel rotzooi (wat gewoon ‘afvalstukken’ kristal zijn) verkocht. Dat verschil (onderscheid) in kwaliteit wordt niet gezien en alles lijkt tegewoordig maar direct gespuit te worden, zonder nadenken waarschijnlijk ook.

Ik zie het echter gewoon als een (bewuste) keuze. Ieder is zelf verantwoordelijk voor wat je wel of niet wenst te kopen, wat wel of geen waarde voor je heeft, wat wel of niet bijdraagt aan je eigen groei. Dat is puur eigen keuze.

Ik blijf bij mijn bewuste keuze om alleen kwaliteit te willen doorgeven. Alleen datgene wat werkelijk bijdraagt aan groei en bewustwording. Wat ieder ander doet, is aan de ander.

Ik weet wel dat de (commerciele) handel in kristallen de afgelopen jaren heel erg veranderd is, met de ‘explosie’ van nieuwe praktijken en therapeuten en dat daarmee meer en meer gericht wordt op ‘geld in het laatje’ brengen en daarmee de kwaliteit van kristallen die aangeboden wordt, hard achteruit gaat. Vele handelaren hanteren ook ineens ‘spirituele termen’ voor kristalsoorten, terwijl ze in wezen geen idee hebben waar het eigenlijk over gaat. Maar het zijn de termen die opgevangen worden vanuit therapeuten en klanten, en dat blijkt geld in het laatje te brengen. Want sommige kristallen krijgen dan ineens een ‘spiritueel label’ en de prijs gaat meer en meer omhoog. Slechte kwaliteit of niet.

Gezien de vele reacties, die ik met de jaren zie groeien (niet zozeer naar mij gericht maar in het algemeen genomen) in de ‘spirituele wereld’ om me heen, zo ook in groepen op facebook bijvoorbeeld, maar ook in de kwaliteits-waarde van aangeboden kristallen zelfs bij groothandels en leveranciers, even deze tekst en uitleg.

Alles heeft waarde. Als jij heel blij bent met slechte kwaliteit kristallen, is dat helemaal oke. Dan heeft het alsnog waarde voor jou. Maar ‘appels en peren’ vergelijken en dat openlijk ‘spuien’ is naam mijn mening niet de manier. Laat ieder in zijn/haar waarde.

Maar misschien kan ook dit schrijven weer bijdragen om eens met andere ogen naar je kristallen te kijken of als je wat koopt bewust te letten op wat je koopt.

Hoe is de kwaliteit? Hoe schoon is een kristal energetisch? Hoe ‘gevuld’ met energie is een kristal, of is het misschien leeg, bevat het weinig energie? Kan het werkelijk bijdragen aan je bewustwordingsgroei en healing processen of niet?

Het gaat mij om bewustwording!

Vanuit bewustwording ontstaat onderscheidingsvermogen in wat je werkelijk dient en wat niet. Vanuit bewustwording ebt ook oordeel weg, en kan je het gewoon laten, en je eigen bewuste keuzes maken.

© Willemien Timmer 9-6-2016