Schoon schip maken

Energetische update 29 & 30 april 2022

Hoewel het al tijden een pittig samenspel is van allerlei elementen die ons bewustzijn en onbewustzijn in een krachtige beweging voorwaarts stuwen (denk aan portaaldagen, zonnevlammen, sterrenstanden, etc.)  Kunnen we de komende dagen nog meer verdiepende wijzigingen gaan ervaren. Bij deze een energetische update van deze dagen.
Opnieuw vallen er verschillende elementen samen, of vinden op lijn plaats en beïnvloeden elkaar wel degelijk. Hoe dan ook grijpen al deze verschuivingen in elkaar en werken samen om ieder bewustzijn verder in beweging te brengen.

Misschien heb je het de afgelopen periode al wel gemerkt. Steeds meer van de oude ‘niet goed genoeg zijn’-patronen komen om het innerlijke hoekje piepen. Soms heel subtiel, soms overweldigend groot aanwezig. Dit heeft alles te maken met de wijzigingen die innerlijk gaande zijn, met de energieën die die diepgewortelde pijnlijke of traumatische overtuigingen maar de oppervlakte duwen. Het is tijd om deze dieper onder de innerlijke loep te nemen en de stuwende, dwingende kracht ervan af te doen nemen. De macht die dergelijke patronen hebben te doorbreken en om te keren naar innerlijke kracht.
Dat kan alleen als we bereid zijn de destructieve patronen voortkomend uit oude pijn, te gaan doorzien en bevrijden.

Pluto retrograde

Pluto gaat vandaag, 29 april 2022, retrograde lopen, wat van invloed is op de komende 6 maanden.
Pluto gaat over transformatie, dood en wedergeboorte en over schoon schip maken met al het oude en toxische in je leven.
Dat wat je niet langer voedt, maar eerder ontkracht.
Diepe patronen die zelf ondermijnend zijn, jezelf klein houden of maken, oude structuren die je je potentieel niet volledig laten leven en meer, kunnen in deze periode innerlijk meer belicht gaan worden.

Pluto is een energie die best uitdagend kan zijn, zeker wanneer deze retrograde gaat lopen omdat het dan voornamelijk naar binnen gericht gaat werken
Wat betekend dat de innerlijke oude structuren belicht gaan worden met de mogelijkheid tot transformatie.

Pluto wordt ook wel de planeet van de onderwereld genoemd en is in die zin verbonden met dat wat leeft in je diep onbewuste.
Oud zeer, innerlijk kind thema’s, giftige denkbeelden, patronen en of relaties, en meer zullen hiermee dieper naar boven gehaald worden om te doorzien, bewust(er) te worden en te transformeren.
Machtsstructuren en ego die van invloed zijn in je groeiprocessen, beleving en levenswijze zullen eveneens dieper uit de schaduwen van het onbewuste getrokken gaan worden.
Het gaat deze periode versterkt om het onbewuste bewust maken en de potentie tot zuivering, verandering, heling en vernieuwing ligt hierin besloten.
Pluto is in die zin vergelijkbaar met de kracht van de Phoenix, die oprijst uit de as van het oude, als herboren.
We dienen echter nog wel de uitdaging van het aankijken en verbranden van dat oude aan te gaan voordat wedergeboorte mogelijk is.

De frequenties van 2022

Deze retrograde is ook exact in lijn met de frequenties die 2022 in zich draagt: de kracht om vanuit bewustwording, het overwinnen van al het oude, weer op te rijzen in je oorspronkelijke kracht.
Het is opnieuw de energie die Osiris weerspiegeld:  door je eigen onderwereld (onbewuste) heen bewegen, je innerlijke ‘demonen verslaan’ van waaruit je de innerlijke troon kunt bestijgen. Je eigen Meesterschap op je kunt nemen.

Deze periode van Pluto retrograde zoomt dus nog dieper in op het bemeesteren van al je oude zeer, giftige patronen en zelf ondermijnende structuren die je weerhouden om jouw kracht voluit en vrij uit te her-inneren en leven.

Zon eclips en nieuwe maan

Dit in combinatie met de eerste eclips van dit jaar, een gedeeltelijke zonne eclips op 30 april. Deze eclips is hier niet zichtbaar, maar evengoed wel van invloed op je energie en bewustzijn en in die zin dus wel voelbaar qua effecten.

Een zonsverduistering gaat altijd over datgene wat jouw licht nog dimt, overschaduwt en of ondermijnt. Dus ook in de eclips energie gaat het om die innerlijke wonden die jou nog ontkrachten, die zorgen dat jij niet vrij uit straalt en of je kracht niet oppakt.

Dit sluit feilloos aan op de diepte processen die Pluto ook naar de voorgrond trekt. En die de energie van 2022 het hele jaar stimuleert om te openbaren binnen je eigen bewustzijn én collectief.
Alles wat jouw lichtje dooft of dimt mag bewuster gaan worden. Alles waar jij niet werkelijk in je kracht staat  waar je jouw licht/kracht verliest of niet kunt behouden, mag bewuster worden.
Ongeacht of dat om interne of externe factoren gaat die de trigger zijn in het doven van je licht.
Innerlijke ondermijning, oude overtuigingen of externe lijntjes die je nog in je draagt die jouw bewustzijn dimmen, mogen bewuster worden.

Deze zonsverduistering in sterrenbeeld stier valt samen met de nieuwe maan. Beide facetten gaan over de afronding van het oude en wedergeboorte in het nieuwe. Een nieuwe fase breekt aan, wijzigingen worden doorgevoerd. Een krachtige katalysator in combinatie met de Pluto retrograde. Maar ook in opmars naar de energie van mei 2022.
Tevens staan er verschillende planeten in sterrenbeeld Vissen, die een tegenhanger vormen en de potentie op doorbraken in bewustzijn en bewustwording mogelijk maken.

Al deze energieën zijn niet ineens plotsklaps werkzaam, maar zijn al geruime tijd in aanloop en kunnen dus al weken lang voelbaar zijn. In lineaire tijd (3D beleving) echter zijn er deze data waarop die wijzigingen plaats vinden. Maar in feite worden we hier al een langere periode naartoe geduwd. We kunnen namelijk niet plots van het ene op het andere moment over de rand geduwd worden, want dan zou het ego zelf alleen maar sterker verkrampen en in de overleefstand vast bijten. En precies dat is wat we al eeuwen hebben gedaan (onbewust). Juist al die oude structuren willen nu vrij gaan komen.

Bedenk je zo nu en dan dat we collectief en individueel bezig zijn om karmische patronen van eeuwen te doorbreken  doorzien en transformeren. Het is niet niks wat we doorlopen in deze unieke tijd.
Soms is dat zwaar, uitdagend en vermoeiend. Daar tegenover echter staat dat we door ongekende transformaties gaan en eeuwenoude rugzakjes uitpakken, om die ballast nooit meer mee te hoeven sjouwen!
Dat is waar we het voor doen, een steeds diepere wedergeboorte in het licht wie we werkelijk Zijn, van oorsprong en in lijn met Bron!

Heb een krachtige transformatieve komende paar dagen.
Adem in en adem uit en stroom mee met datgene wat zich innerlijk aandient. Het dient de innerlijke bevrijding van jouw ware Zelf!
(Het is ook een opstap naar de processen die volgen in mei 2022, waarover later meer.)

© Willemien Timmer, 29-4-2022