orb-7

To orb or not to orb

Vele mensen zouden boven- en onder staande foto’s en met name de lichtverschijnselen op deze foto’s betitelen als orbs of Lichtbollen. Het is heel populair tegenwoordig om alles wat op foto’s verschijnt meteen orbs te noemen en wordt dan ook nog direct gerelateerd aan ‘spiritualiteit’.

Hoewel er wel degelijk veel meer zichtbaar kan worden tegenwoordig op met name digitale foto’s, is de reden daarvan niet enkel en alleen dat de Sluiers van dimensies steeds dunner worden. Maar er is ook een wezenlijk verschil in de kwaliteit van de cameralens tegenwoordig. Ook dat maakt een verschil in wat er wel of niet zichtbaar wordt op foto’s.

Nee, ik ontken zeker niet dat er orbs, Lichtbollen, Lichtwezens of andere hogere frequenties zichtbaar kunnen verschijnen tegenwoordig op foto’s. Ik heb zelf genoeg bewijs op mijn eigen foto’s staan. Maar niet elke foto die dergelijke ‘onverklaarbare’ verschijnselen in zich gevangen heeft is van een ‘spirituele orde’ of een energie die in de vorm van een bol wordt weer gegeven.

Ik merk regelmatig dat er bij velen weinig echt bekend is over wat orbs zijn of kunnen zijn en hoe de ‘echte’ te herkennen.

orb-3orb-2

In mijn ervaring en beleving zijn lichtverschijnselen als ‘bollen’  of kleuren lang niet altijd per definitie energieën die door de dunner wordende Sluiers van Dimensielagen zichtbaar zijn. Heel vaak betreft het simpel 3D verklaarbare aspecten, zoals lichtinval van de zon in de lens van de camera (zoals op deze voorbeeld foto’s), insecten, vocht of stof in de lucht, etc.

Daarnaast zijn er inderdaad bijzondere bollen, kleuren of verschijningen mogelijk, die wel degelijk van een energetische orde zijn. Dat wat we echte orbs of Lichtbollen noemen. Maar in de loop der jaren ervaren binnen vele moment opnames en het maken van vele van dergelijke foto’s heb ik daarmee ook geleerd dat een orb vele verschillende energieën kan vertegenwoordigen en van heel verschillende aard kan zijn.

Het is niet per definitie altijd een Lichtwezen. Soms verschijnen orbs als de energie van een bepaalde plaats, na of tijdens bijzondere activaties of energetisch krachtige momenten, soms is het inderdaad een Lichtwezen (van welke aard, dimensie of herkomst dan ook), soms is het een manifestatie van de energie van een persoon op de foto, soms van een overledene. Er zijn vele mogelijkheden en variaties in wat of wie er verschijnt in een dergelijke vorm van een Lichtbol of Lichtverschijnsel.

Feitelijk zou je per foto, per lichtverschijnsel mogen kijken en invoelen wat het is en wat het je te zeggen heeft.

orb-6 orb-5

Natuurlijk kan het heel goed zijn dat je een ‘gewoon 3D verschijnsel’ op een foto zet waar je zelf een duidelijke symboliek of boodschap in herkent, die je verder helpt in je groei, je vertrouwen stimuleert, een signaal geeft waar je verder mee kan of die een bijzonder moment bekrachtigd.

Soms ook gaat het over de energie op dat moment, waar je in zit of waar je mee mag leren ‘spelen’, in mag groeien of meestromen.

Dat is prachtig als je dat mag herkennen en ervaren. En dan wordt ook de boodschap en het 3D signaal verstaan…. en dat is exact waar het over gaat!!

We mogen leren om de signalen die naar ons toestromen te gaan begrijpen en verstaan, want ze houden allemaal bemoediging, bekrachtiging, antwoorden, inzichten of wat we ook maar zoeken in.  En die signalen kunnen tegenwoordig steeds meer in een 3D verschijning op ons Pad zichtbaar worden! De dimensiesluiers worden immers dunner dan ooit!

(Dat geldt niet alleen voor bijzondere foto’s, dat geldt voor alles wat we tegen komen en ontmoeten op ons pad…)

Maar ‘halleluja’-taal over een 3D verschijnsel, zonder de diepere symboliek te onderzoeken of ‘verstaan’, is niet meer waar het over gaat tegenwoordig. Dan wordt de boodschap niet gehoord en gezien.

Noem me sceptisch of niet, maar ik sta het prettigst met beide benen op de grond, en mijn afstemming hoog in de Kosmos. Met een realistische kijk zonder zweverig gedoe, maar wel met een open hart om te ‘verstaan’  wat de Goddelijke als ook de 3D signalen me te vertellen hebben…..

© Willemien Timmer, 1-5-2014

orb-8 orb-4 orb-1

P.S. Dit zijn slechts enkele van de vele foto’s die ik in de loop der jaren gemaakt heb met speciale lichtverschijnselen of ‘orbs’ er op. Er zijn vele vele verschillende vormen en kleuren daarin te ontdekken. Dit waren even de meest recente die ik voor handen had. Dit zijn echter allemaal ‘lens flare’ foto’s, waarop natuurverschijnselen en lichtinval in de lens een rol spelen. Kan prachtige effecten geven maar is een natuurlijk gegeven. Niet uit te vlakken dat het soms op bijzondere momenten of tijdens bijzondere ervaringen extra intens en als meer dan bijzonder bij je ‘binnen’kan komen. Maar dat zegt iets over jouw ervaring en moment en niet zozeer op hetgeen daadwerkelijk zichtbaar wordt op de foto.

Ik zal op een later moment nog de foto’s van ‘echte orbs’ en meer voorbeelden van natuurlijke lens verschijnselen die op orbs lijken, hier plaatsen.