Voorbij de vorm kijken

Het stralende goud fonkelt me tegemoet… Gouden stralen, gouden energieën, diepe gronding en een oprekken van Gouden Bewustzijn in het menselijke ervaringsveld.
De kracht van een enkel klein kristal, wat zo indrukwekkend en immens kan zijn. Zoveel groter, mooier, stralender en krachtiger dan de uiterlijke verschijningsvorm kan doen vermoeden.
Een prachtige weerspiegeling van ons eigen Zijn. De grootsheid van ons Goddelijk Wezen wat zichzelf heeft vorm gegeven in een fysiek jasje (onder andere).

Wanneer je vanuit beperkt bewustzijn kijkt zie je alleen die buitenkant. Maar wanneer je werkelijk met hart en bewustzijn (voelend) kijkt zie je zoveel meer. Daar dwars doorheen stralen,
Het is weer zo’n prachtig momentje van herinneren hoe het ook weer werkt. Hoe goed je het dan misschien ook al weet, voelt, geïntegreerd hebt. Om letterlijk verder te kijken dan je neus lang is.

Soms heb je van die momentjes waarop je dat weer even heel bewust ervaart en helemaal uitlicht….. en je verder dan ooit kijkt, dwars door de materie/verschijningsvorm heen, en het stralende vonkelende Godswezen ontmoet, die deze uitdrukkingsvorm op aarde verkoos.
Echt voorbij de vorm kijken en echt oprecht en zuiver te voelen wat er zich binnen een verschijningsvorm op aards vlak bevind, vraagt om aandacht, Liefde en focus.
Hoe geïntegreerd een ‘andere zienswijze’ en ervaringswijze ook is. Er blijven altijd weer van die momenten waarop dat even heel sterk benadrukt wordt…

Bewust ervaren

Het is een kunst op zich om niet alleen bewust te zijn van het feit dat iedere mens ook Ziel en Bron is, maar dat ook echt bewust zo te ervaren. Naarmate onze trilling stijgt en ons bewustzijn zich verder opent, wordt dat steeds makkelijker en (weer) natuurlijker.
Neemt niet weg dat wij in ons dagelijks bewustzijn ook door vele lagen van frequenties dwalen. Het ene moment meer in ons hart, dan weer in mind, dan in een (geketst) kind laag of vanuit een gewond perspectief. We switchen dagelijks door allerlei velden binnen ons eigen bewustzijn heen. En dat kan soms allerlei verschillende ervaringen, emoties en gevoelens, maar ook ervaringslenzen met zich mee brengen.

Wanneer je in een wat lagere trilling zit is het weten, geloven, besef dat iedere mens ook Ziel en Bron is er misschien nog wel. Als dat weten maar genoeg geïntegreerd is met hoe je in het leven staat.  Maar ervaar je dat niet zo dusdanig echt in gevoel. Wanneer je in een conflict, werksituatie of discussie verwikkeld bent ervaar je dat vaak niet zo. Dan zie en voel je de schoonheid, kracht, zuivere Zijn van de ander niet daadwerkelijk (meer). Dan is er eerst weer een afstemming nodig, of een meditatief rust moment waardoor je weer dieper bij je Zelf komt, om dat Licht en de Bron van de ander of van je Zelf ook weer in het gevoel te ervaren.
De menselijke voorkeur speelt daar ook nog eens in mee. vind je iemand lief dan is dat Licht en Ware Wezen van de ander veel makkelijker te ervaren dan van iemand die je irriteert of raakt.
In feite allemaal inkleuringen in waarneming dus door het ego Zelf met al haar gekwetste en beperkte lagen en zienswijzen.

Daarom werken we hard aan ons Zelf. Daar waar we onze eigen innerlijke schoonheid, stralendheid, kracht en Onvoorwaardelijke Liefde weer gaan erkennen, zien en ervaren, daar wordt het makkelijker dat ook in de wereld om je heen weer waar te nemen. Je neemt dan in feite vanuit een hoger perspectief waar en ervaart de wereld om je heen vanuit die trilling.
Daar zijn we naartoe op weg. Ieder in eigen tempo en met eigen uitdagingen op dat pad.

Klein momentje, groots effect

Maar ik kan genieten, van zo’n ogenschijnlijk klein momentje, waarop een ieniemienie kristalletje even de perfectie in de imperfectie weerspiegeld. Waarin een klein kristalletje weer even feilloos uitlicht waar het om gaat: door de vorm, voorbij de vorm kijken. De vorm is slechts een uitdrukkingsvorm van een veel grootser Goddelijk Wezen. Een veld of kracht wat zo’n grote Scheppende Kracht bezit dat het elke vorm aan kan nemen. Maar het verkoos juist deze vorm in die aardse realiteit!
Dat geeft je (ego) toch te denken! (Met al z’n vaak snelle oordelen).

Een doorkijkje gevend van de schoonheid en perfectie van elke creatie, die niet zomaar is zoals die is.
Elke verschijningsvorm, of het nu mens, dier, kristal of situatie is, is exact zoals die is. Vormgegeven door een veel grootser Scheppend en Goddelijk Bewustzijn dat elke willekeurige vorm had kunnen kiezen, maar juist deze vorm verkoos! Dat heeft een belangrijke reden en Bedoeling.
Die kunnen wij met een beperkt menselijk of ego gedragen gezichtspunt misschien nog niet doorgronden.
Datzelfde geldt voor ons Zelf. Alles wat het ego-gedragen ikje ervaart als imperfect, aan zichzelf, het leven of wat dan ook, is een beperkte visie en een lagere trilling perspectief waarbij je niet voorbij de uiterlijke verschijningsvorm kunt kijken.
Wanneer we onze trilling verhogen, en echt vanuit een groter veld naar ons Zelf, het leven, de wereld, de ander kijken… zien we heel wat anders!

Het is van zo’n grote schoonheid. Dat zo’n heel klein imperfect ogend kristalletje zo subtiel, in een aardse momentopname zo het bewustzijn weet te openen dat de hogere trillingen weer even uitgelicht worden. Dat het Weten, voelen, ervaren hoe het echt zit weer rijkelijk stroomt. Ver voorbij de aardse beperking en vorm.
Het is genieten, hoe de kristalwereld onder andere ons zo subtiel, zo liefdevol weerspiegeld en helpt her-inneren. Uiteraard doen niet alleen kristallen dit. In feite doet alles om ons heen en binnen ons dat. Maar soms heeft het aardse ikje even de aanraking in herinnering nodig ‘van buitenaf’ en dan treffen we precies dat kristal, dat dier, die boom, die persoon of die situatie op ons pad, die onze ogen weer even helpt open gaan. En dieper helpt her-inneren, in ervaring brengen. Opdat het Weten wat er al is, ook weer even heel diep gevoeld wordt. Zodat het ook op nieuwe lagen van ons Zijn weer dieper kan integreren. En ons aardse wezen steeds dieper doordrenkt wordt van onze Goddelijk Zijns Waarheid!

@ Leuke voorbereiding op een mooie workshop Kristallen Poort Activaties morgen!

© Willemien Timmer, 17-2-17