Super volle maan 9-3-2020

 

Op 9 maart is het weer volle maan en dit keer een super volle maan. Dat wil zeggen dat de maan relatief iets dichter bij de aarde staat en de invloed van volle maan versterkt is.
De invloed van deze volle maan is al dagen voelbaar in opbouw en in combi met Mercurius retrograde zet dat de energie in beweging om nog dieper naar binnen te keren, te vertragen en zet aan tot  introspectie. Een stil staan bij wat er vanuit de onbewuste diepten omhoog komt, getriggerd wordt en gevoeld wil worden.
Misschien ervaar je dit ook al dagen via dromen en misschien zelfs nachtmerries, waarin het onbewuste in een andere vorm naar het oppervlak van bewustzijn wordt gebracht.

 

Schoon schip maken met het oude

Al oude angsten, schuldgevoelens, boosheid, onmacht, breinkonijnen, tekort aan eigenwaarde, afwijzing, niet goed genoeg zijn, krachteloosheid, slachtoffer-daderschap rollen of andere vormen van innerlijke hindernissen op je pad worden uitgelicht in deze energie.
Deze tijd vraagt opnieuw om schoon schip te maken met oude onbewuste lagen, dieper dan voorheen, die vanuit de 3-energie naar voren komen. En om het inzetten van jouw al bevrijde kracht en kunde, om in te zetten, en jezelf te ondersteunen.

Opnieuw worden vooral de menselijke lagen en ervaringen daarin aangetrilt. Processen die gerelateerd zijn aan de onderste drie chakra’s en vooral ook aan de zonnevlecht. Alle onbalans op de lagen waar je in je groei aanbeland bent, worden belicht, om in beweging te komen. Van daaruit kan het gaan ‘zoeken’ naar een balans.
Je hoeft er niet eens naar te zoeken, het dient zich gewoon aan in de triggers, gevoelens en gedachten van alledag. Wanneer je hier eens bewuster naar kijkt in jezelf zal al vlot helderder worden met welke oude verdraaiingen of ballast je te maken hebt.

 

Lente equinox

We zijn ook op weg naar de lente equinox (21 maart, wat tevens het derde 3-3 portaal is) waarbij dag en nacht even lang zijn. Dat is een krachtig moment van balancering. Want het draagt de potentie in zich om je midden nog meer in te nemen. Licht en schaduw komen dan op dat punt van groei (in lineaire tijd) in balans.

Heel veel menselijke lagen en groeiprocessen, onbewuste aspecten zijn in deze periode in beweging aan het komen. Zie daarvoor ook het artikel over de energie van maart 2020. En het kan als een veelheid en uitdaging beleefd worden, deze periode, waarin alles nog een tandje harder aangetrild wordt.

De volle maan doet zeker een extra duit in het zakje om de processen die al lopen intenser te maken, zodat we echt op een bepaald punt in onszelf naar de kern toe kunnen gaan van dat wat in jou nu belicht wordt. En wat naar balans wil toewerken.

 

April 2020, de 4-4 energie

In april 2020 zal dat in de 4-4 resonantie (de 4 van april en 2020=4) en zeker in het 4-4-4 portaal extra gegrond gaan worden. Vanaf dat moment zal alle groei doorlopen in de eerste 3 maanden van 2020 echt kunnen verankeren. Van daaruit kunnen we deze doorleefde groei ook belichamen in het dagelijks leven.
Dus we werken zeker naar iets essentieels toe en het vruchten plukken van hobbelige processen ligt in het verschiet!

Hou moed, vertrouwen en zet alles wat je al geleerd en gegroeid bent in, om je zelf te oefenen in steeds meer je midden in te nemen. Dat helpt je om oordeellozer, neutraler en vanuit minder stuiters deze reis te doorlopen!
Succes!

© Willemien Timmer, 8-3-2020