Lichtwerk en Activatiewerk met Kristallen

Wanneer we het hebben over Lichtwerk met kristallen, dan hebben we het niet over het dragen van een zogenaamde ‘gezondheids hanger’. Wanneer je werkt met Lichtwerk, gecombineerd met kristallen, betekend dat wel dat je kristallen als sieraden of in de vorm van knuffelstenen kunt dragen, maar het houdt ook in dat we hier bewust mee omgaan. Het is niet het klakkeloos omhangen van een ‘leuk steentje’.

Waar het bij Lichtwerk om gaat is om het Bewust zijn, maar ook om samenwerking, groei, wederzijds respect en verantwoordelijkheids gevoel. Zowel naar jezelf als naar het kristal toe. Kristallen kunnen je enorm helpen in je groei (spirituele ontwikkeling, zelfinzicht, Ascensie), maar het is van groot belang dat jij net zo goed voor hen zorg draagt als zij voor jou. Het gaat hier om de wisselwerking tussen jou en het kristal en het gaat om een wederzijdse samenwerking onderling. Jij kunt wat voor het kristal (en de kristal wereld in het algemeen) betekenen en het kristal kan iets voor jou (en de mensheid) betekenen.
Het is dus van een dieperliggende aard, wanneer je bewust met kristallen gaat samenwerken.

Wanneer je bewustzijn zich steeds verder verruimd, je steeds meer ego en oude stukjes los laat en wanneer je meer in verbinding komt met je eigen hart, kun je gaan ervaren dat kristallen je ‘roepen’. Dat betekend niets meer en niets minder dan dat je gevoeliger voor de energie van kristallen wordt en dat een kristal dus als het ware een connectie met je aan gaat. Op een gegeven moment kun je wellicht leren hoe je met het inwezen van het kristal (het kristalwezen) kunt communiceren. Er zal een wereld voor je open gaan. Wanneer je eenmaal de hartverbinding met 1 enkel kristal hebt gemaakt, zul je het mineralenrijk nooit meer hetzelfde ervaren. Je gaat met andere ogen kijken.

Wanneer je nu leert samenwerken met het kristalwezen en de energie van het kristal, kun je ongelooflijk healing werk verrichten. Zowel voor jezelf als voor Moeder Aarde en de Kristal Rijken. Want dat is waar het in Lichtwerk om draait: samenwerking met alle Rijken om de Eenheid tussen alle Rijken weer te bewerkstelligen. Kortom, de Droom van Moeder Aarde weer realiseren door het paradijs van Eenheid op aarde te creëren. En hiervoor zullen alle dimensie sluiers moeten worden opgelost.
Mede dankzij het bewust werken met kristallen kunnen wij hieraan bijdragen. Want ook al gebruik je de Lichtkracht van een kristal voor jezelf, er is te allen tijde een wisselwerking tussen jou en het kristal. Des te bewuster je je hiervan bent, des te meer zal het kristal ook kunnen doen. En daarbij werkt jouw energie, de kracht waarmee je je pad van Ascensie loopt, en het Lichtwerk wat je doet, helend en openend op het kristal.

Dus terwijl het kristal voor jou werkt, werk jij eigenlijk ook aan het kristal. Omdat het respect krijgt, omdat je z’n schoonheid bewonderd, omdat je er voor open staat, er bewust mee werkt, contact zoekt met z’n inwezen, etc.
En tegelijkertijd werkt dit op andere levels weer door naar alle kristalrijken, maar ook naar Moeder Aarde. Juist ook door jouw erkenning. In feite is dit dus een soort van passieve vorm van Lichtwerk, gewoon door het kristal bewust te dragen of door te genieten van z’n schoonheid.

Daarnaast zijn er ook manieren om expliciet en actief met kristallen samen te werken in de vorm van Licht- of activatie werk. Door bijvoorbeeld met ze te communiceren, een kristal te openen, activeren en ‘programmeren’, nieuwe verbindingen uitzetten/openen naar bijvoorbeeld Lichtmeesters of Galactische Stralen, etc.
Maar ook door het maken van of werken met kristallen krachtwielen voor je eigen healing, healing/verhogen van Lichtfrequentie van je huis of omgeving, of andersoortige bewuste healing, maar ook voor Aardehealing.

Je kunt krachtwielen of kristalgrids in alle gewenste groottes maken, met alle mogelijke soorten kristallen. Het is belangrijk vooraf in te voelen voor welk doel het is, voelen welke kristallen ‘roepen’ en zichzelf dus aandienen om mee te doen, etc. Je kunt ook andere middelen en materialen hierbij gebruiken, bijvoorbeeld etherische olie, essences, natuur producten als bloemen, etc.
Daarnaast willen sommige kristallen graag bewust ingezet worden om te assisteren bij persoonlijke healing, healing van anderen, het ondersteunen/verhogen van trilling van bepaalde ruimtes (uitstralings kristallen), planten, etc.

Je kunt ook edelsteen essences of elixers maken en of gebruiken bij je Lichtwerk.
En ook echt schitterend werk om te doen en weldadig om te ervaren is een kristal chakra legging. Waarbij je diverse kristallen op je lichaam neerlegt die samen een geweldige krachtige healing kunnen geven. Je kunt dit ook kleinschalig doen met slechts enkele kristallen, maar ook heel uitgebreid, met heel veel kristallen.
Meer informatie en uitleg over de verschillende werkwijzen en mogelijkheden kun je vinden in
mijn boek: “Lichtwerk met kristallen“. Of binnen de Kristal opleidingen of Crystal Light Teachings trainingen die regelmatig gegeven worden, waarin je ook zelf gaat ervaren hoe het werkt.

© Willemien Timmer, 7 september 2004