Algemeen over (Meester) Kristallen

De manier van omgang met kristallen voor mij is van een heel andere gading dan hoe de meeste mensen, therapeuten of boeken gebruik maken van kristallen en edelstenen. Veelal worden er al wel helende kwaliteiten aan kristallen toe geschreven en veelal worden kristallen al gebruikt als
gezondheidssteentjes.
Maar naast hun fysieke en emotioneel helende werking (die meer en meer erkend wordt), dragen kristallen ook hogere Lichtkrachten en Bewustzijn in zich. Deze kunnen op allerhande groeistukken en of klachten werken. Daarnaast zijn er zogezegd ook Meester Kristallen die een krachtige bijdrage kunnen leveren aan je Bewustzijnsgroei.

Dit deel van mijn website richt zich dan ook meer op de hogere Lichtkwaliteiten van de kristallen en hoe je deze kunt gebruiken voor je healingswerk en Lichtwerk. Passend bij deze Nieuwe Tijd, met alle hogere
en nieuwe Licht frequenties, in communicatie met de kristalwezens zelf, op weg naar Ascension. Dit gaat dus verder dan een rationele beschrijving van de stenen of het gebruik er van als gezondheidssteentje.
Het gaat hier om een diepgaande healing en samenwerking met betrekking tot de Ascensie van Moeder Aarde en alle Lichtrijken, inclusief de mensheid.

Dit kan mogelijk ofwel een weerstand in je op roepen, of je hart een stukje verder openen voor de prachtige en helende wereld van de kristallen. Kijk voor je zelf hoe het voor jou van betekenis kan zijn.
Heel veel meer informatie over kristallen, de samenwerking met hen, hun frequenties, etc. kun je terug vinden in mijn boek “Lichtwerk met kristallen”.

 

Samenwerking met kristallen

Wanneer je de samenwerking met de Hogere Bewustzijnsenergie van kristallen aan gaat, betekend dat dat er een enorme vernieuwing, verandering en groei je leven zal gaan binnen stromen. Uiteraard zijn er vele methodes om dit effect te bereiken, maar de samenwerking aan healing met behulp van kristallen is hier één van. Het afstemmen op, samenwerken met of dragen van kristallen brengt subtiele maar goed merkbare veranderingen teweeg in je energiesystemen, emotioneel lichaam, gedachtepatronen en fysieke gesteldheid. Maar ook en met name energetisch kunnen de frequenties van kristallen enorm veel voor je betekenen in je persoonlijke Ascensiepad van groei, Bewustwording en healing.

De subtiele energieën van kristallen kunnen feilloos en oneindig dienstbaar bijdragen aan het gaandeweg meer in tune komen met wie wij Werkelijk Zijn, blokkades opheffen, meer stroming brengen, wijsheden en inzichten aandragen en zeer zeker ook bewustmakend werk verrichten. Door dergelijke invloeden en healing wordt je energie steeds Lichter, hoger in frequentie, en kom je steeds dichter bij je Zelf, ontdek je steeds meer kanten van je Zelf. Stukjes die nog vragen om healing of inzicht en schaduw die getransformeerd mag worden.

 

Kristalsoorten

Er zijn vele, vele soorten mineralen, kristallen, halfedelstenen en edelstenen. En elke soort draagt weer andere minerale, uiterlijke en energetische kenmerken met zich mee.
Elke kristalsoort draagt specifieke energie en frequenties, mede dankzij de combinaties van mineralen die het fysieke kristal in zich draagt. Maar net als wij mensen niet gelijk zijn aan elkaar, zo is ook geen kristal gelijk aan de ander, ongeacht of zij tot dezelfde kristalsoort behoren. Elk kristal draagt andere uiterlijke en innerlijke (energetische) kenmerken in zich mee. En daardoor kan het ene kristal heel veel voor je betekenen en het andere minder tot weinig.
Vanwege dit soort eigenschappen is het een noodzaak om dus heel goed intuïtief te voelen welk kristal bij je past en welke niet, welke aansluit qua energie op je processen, en welke niet.

Elk afzonderlijk kristal kan unieke eigen kwaliteiten, energie, Taken en informatie bevatten, die er niet zozeer fysiek, als wel energetisch uit af te lezen zijn.
Het Bewustzijn van elk kristal is anders, zo ook de draagkracht, kracht, uitstraling en potentie. Kristallen kennen ook vele lagen van Bewustzijn en die kunnen geopend zijn, deels geopend of gesloten zijn (meer hierover in “Lichtwerk met Kristallen”), ze kennen ieder andere kwaliteiten en specialisaties, ze kunnen onbewust, vervuild, passief of actief zijn.

 

Kristalwezens

In feite is er net zoveel diversiteit in karakter in kristallen, als in mensen en ik spreek daarom meestal ook over Kristalwezens om het Bewustzijn van kristallen aan te duiden. Het is een ander Bewustzijn dan hoe wij dat dragen, maar het is zeer zeker een Levend Bewustzijn, wat beweegt, stroomt, groeit en reageert. Het reageert bijvoorbeeld heel sterk op onze aandacht, Liefde, energie en ons oog voor de schoonheid van het kristal. Ze reageren heel positief op afstemming en communicatie met hen en zeer zeker op het verbinden van je hart aan het Bewustzijn van het kristal. Ze gaan daardoor vaak wat verder open, laten nog meer van hun schoonheid zien, gaan meer glimmen, krijgen inwendige regenboogjes, worden krachtiger, etc.

Wanneer je een diepgaande band van ‘hart tot hart’ zogezegd, kan opbouwen met je kristallen door er regelmatig mee te mediteren, je er op af te stemmen en de zorg en verantwoordelijkheid voor de zorg van hen draagt, kunnen kristallen steeds krachtiger ondersteunen in je persoonlijke groeiprocessen, Ascensie Pad en wellicht zelfs bij het Lichtwerk wat je op aarde neerzet.
Bij een intensief contact met je kristallen, ga je hen steeds beter ‘verstaan’, hun betekenis en waarde ervaren en voelen en luisteren naar dat intuïtieve gevoel. Je zult dan sneller voelen of een kristal kan bijdragen aan je groei of niet, of een kristal reiniging nodig heeft of niet, geopend is of niet, en of het mee wil werken aan healingen of niet.

 

Kristallijne Licht

Kristallen zijn de uitkristallisatie van het Kristallijne Licht en zodoende dragen zij nog steeds het Monadisch Eenheids Bewustzijn in hun kern met zich mee. Dat zegt echter niet dat kristallen ook leeg of vervuild kunnen raken. Het is aan ons de Taak eindelijk weer onze verantwoordelijkheid op ons te nemen en zorg te dragen voor alles wat leeft! En daar horen ook de kristallen en mineralen zeer zeker bij!
De bladzijden (over kristallen) op deze website zijn geschreven vanuit mijn Liefde en respect voor de kristalrijken, de Wijze Meesters die mijn hart zo vaak en zo diep geraakt hebben. Niet alleen door hun uiterlijke schoonheid, maar vaker nog door hun innerlijke kracht en onbetwistbare Liefdevolle dienstbaarheid.
Zij hebben mijn leven enorm verrijkt en ik hoop dat ze jouw hart ook kunnen raken.
In dankbaarheid, Liefde en respect draag ik dit deel van mijn website dan ook op aan de Kristalrijken en de Moeder Aarde. Opdat deze oneindige Liefde, Kracht en Hoger Licht ieders Ziel mag beroeren!

 

© Willemien Timmer, nieuwe update oktober 2008

 

Hier vind je nog veel meer artikelen en informatie over kristallen!