Als de intentie gezet is, gaat de energie stromen

Wist je dat….??

…Het gebruikelijk is dat bij aanmelding voor een sessie of workshop de energie van het persoonlijk proces direct van start zal gaan en dus gaat stromen?!
De intentie is gezet, de afspraak gemaakt en dus gaat de energie in beweging komen.

Het is een gegeven wat heel erg veel (eigenlijk altijd!) voorkomt. Maar wat heel erg vaak niet herkend wordt! Waardoor mensen op het laatste moment soms afspraken of workshops afzeggen.

Een mooi voorbeeld waarin het wel herkend werd, werd me net even op de mail gedeeld. Iemand die zich heeft aangemeld voor de workshop ‘Innerlijk Leiderschap – de kracht van de wolf’ (8 juni 2019) had meteen reacties uit haar omgeving gekregen als ‘Oh jee, ze gaat de leiding nemen’ ­čśÇ
Met andere woorden, mensen gingen het in de omgeving al voelen, dat de energie al aan het wijzigen is!

Dat dit principe zo werkt, dat de energie en het persoonlijk proces direct van start gaan, betekend dat je mogelijk ook allerlei innerlijke sabotage of weerstanden zult kunnen tegen komen voordat de sessie of de workshop plaats vindt.
Dit kan op vele manieren vorm krijgen en je proberen over te halen om op het laatste moment af te zeggen. Voorbeelden hiervan zijn: een gevoel van ziek te zijn, extreme moeheid, mentale gedachtecirkels, innerlijke weerstand tegen de workshop, triggers die je weerhouden, etc.

Dat is ook de reden waarom je met name de dagen vlak voor een workshop of consult soms tegen extra grote weerstand aan kunt lopen. Omdat de energie begint te pieken richten het moment van ontmoeten. Het moment waarop de energie echt op volle kracht kan gaan stromen en je proces een piekmoment, transformatie, inzicht of omkering kan vinden.

Besef je echter dat dit deel is van het proces wat je al in werking hebt gezet bij aanmelding, en wat naar een hoogtepunt toe werkt op het moment van de workshop of sessie.
Laat je er niet door weerhouden. Dit is al de helft van het proces wat doorlopen wordt, voordat de echte omkering of transformatie aangezet wordt (in de sessie of workshop).

Hoe bewuster je hiervan bent, hoe makkelijker wordt het om je weerstand te herkennen en er geen gehoor aan te geven door op het laatst af te haken (van je eigen proces dus ook!).
Hoe meer weerstand, Hoe krachtiger de transformatie zal zijn!

 
┬ę Willemien Timmer, 20-5-2019