Last van schaduw??

 

Doordat de trillingen van deze tijd steeds sneller verhogen, er daarmee steeds meer Licht en bewustzijn weer wordt vrij gemaakt, komen ook steeds meer (diep) onbewuste lagen en schaduw  bloot te liggen.
Daarmee komen soms ook schaduwkrachten vrij, waar wij dan weer mee mogen gaan stoeien om ze te be-lichten en op te lossen. Dit is niet alleen van deze tijd, dit is al jaren gaande. Maar vaak verloopt dit wel in een soort golfbeweging. En bij tijd en wijle is dit dus een gegeven wat sterker opspeelt dan op andere momenten.

Dat last hebben van schaduw kan gaan om negatieve energieën van een ander of vanuit het collectief (angst) veld, maar ook om eigen onbewuste schaduwstukken die vrij komen. Daarnaast kan het manipulatieve energieen, entiteiten, vloeken, zwarte magie of oude levens betreffen.
Zelfs al je je hier in dit leven nog nooit (bewust) mee verbonden hebt, kan het je toch overkomen dat je hiermee in aanraking komt.
Dat geldt ook voor therapeuten of healers zonder kennis van zaken en/of die alleen gericht zijn op ‘licht en liefde’.

Hier onder deel ik graag een stukje uit een ouder artikel, hier over, in het kader van meer bewustzijn verspreiden:

 

Onbewuste achterdeurtjes & aanklevende energie

Daar waar wij onbewuste achterdeurtjes open hebben staan, omdat we er zelf een onbewuste laag of blinde vlek hebben, daar kunnen ongewenste energieën van uit de buitenwereld binnen komen en ons raken. Of het nu gaat om de energie van een gebied, een ander mens, een entiteit, een manipulatie of zwarte magie, duistere ET’s of wat dan ook.

Een probleem met externe energie start intern.
In feite kan het ons perfect helpen als we te maken krijgen met beïnvloeding of ‘bezetenheid’ want het geeft feilloos aan waar onze onbewuste achterdeurtjes zich bevinden. In eerste instantie zullen we deze echter niet (h)erkennen omdat we te druk bezig zijn met stoeien met een dergelijke energie.
Daar kun je jaren mee zoet zijn, als het niet bewust wordt, niet aangeleerd wordt of aangeraakt wordt hoe je hier innerlijk meer zicht op kunt krijgen. Ook als je het als iets externs blijft behandelen, als een externe kracht die weg moet. En het niet onderzoekt, ont-dekt en ont-wikkelt hoe deze energie aanhaakt en binnen komt in je energie. Zul je geen uitgang weten te vinden.
Nogmaals, daar is bewustzijn en bewustwording voor nodig.
Niets overkomt je voor niets. Je hebt altijd de kracht innerlijk om het tij te keren. Zelfs als je dat als mens niet weet, voelt of kunt ervaren. Dan nog is die kracht in e en ligt er de uitnodiging om deze te gaan vinden.

Zolang jij onbewuste deurtjes open houdt, omdat ze niet bewust worden, omdat je er niet naar kijkt, blijft het probleem bestaan.
Wanneer jij je Zelf steeds dieper onderzoekt en deze deurtjes leert sluiten, ga je je energie ‘lekkages’ steeds meer dichten. Blijft jouw energie bij jou en kun je deze aanwenden om je trilling te verhogen. Hoe hoger je trilling hoe minder last je van astrale krachten en ‘klevers’ zult hebben.

Echter, omdat we multidimensionaal gelaagd zijn, bezit ons bewustzijn een veelheid aan hogere bewustzijnslagen. Maar ook een veelheid aan onbewuste lagen. Dus zijn achterdeurtjes op de ene laag gesloten, kan het best zijn dat je ze verderop in je processen in een andere laag en ander proces opnieuw tegen komt.
Dat wil niet zeggen dat je dat niets geleerd hebt of niet gegroeid bent. Het betekend simpelweg dat je op een andere laag ook achterdeurtjes hebt open staan. Misschien soortgelijk maar in een andere resonantie misschien totaal anders.

 

Verschillende achterdeurtjes

Het kunnen vele verschillende achterdeurtjes zijn, die je vatbaar maken voor ongewenste beïnvloeding, entiteiten of aanhakende energieën. Wat er exact aan de hand is kan per situatie en per persoon verschillen. Het kan gaan om karmische verstoring, energetische beschadigingen, moedwillige beïnvloeding die zich naar binnen dringt (zwarte magie) . Maar ook een gebrek aan vertrouwen, gronding, eigenwaarde, onzekerheid, traumatische ervaringen, narcose zijn enkele voorbeelden waardoor je te open kan staan voor invloeden van buitenaf.

apofyliet.nl - angst en Liefde

Wijziging van perspectief en bewustzijn

Nogmaals, hoe vervelend voor de menselijke beleving dan ook. Ik zie dergelijke ervaringen als kansen. Kansen om je onbewuste achterdeurtjes te gaan ontdekken en te gaan dicht doen. Om je kracht daar terug te kunnen pakken en het stuur zelf weer in handen te nemen. Waarmee het deurtje sluit en jij weer ‘baas in je energie’ wordt.
Natuurlijk kan het zijn dat je dit niet op eigen gelegenheid kunt bereiken, dat daar even een helpende hand nodig is. Daar is niets mis mee. Daarom zijn we niet alleen op de planeet, maar met elkaar. Die helpende hand reik ik ook aan in de praktijk. Maar wel met de bedoeling om je eigen kracht weer te hervinden. Om je intern ‘probleem’ op te kunnen lossen, zodat de externe energie buiten kan blijven.
Een wijziging van perspectief, feitelijke kennis en een ‘gevoels verstaan’ daarvan zijn essentieel.
Een ‘weg laten halen’ door een ander heeft geen tot weinig zin, want daarmee wordt het probleem niet tot in de kern opgelost.

In mijn boek ‘Belichaamd Bewustzijn’ ga ik nog veel dieper ook op deze materie in gaan. Op de veelvuldige ‘foutieve, op onbewuste angst gebaseerde handelswijze’ van vele ‘hulpverleners’ die in de kern niet begrijpen dat de ingang naar dergelijke ervaringen binnen je Zelf ligt.
Het spirituele ego dat het wel even voor je denkt te kunnen oplossen. Het gevaar van niet gespecialiseerd werken met manipulatie, entiteiten en donkere krachten. Maar ook naar hoe je zelf bewustzijn kunt vergroten om jouw onbewuste achterdeurtjes te traceren en te dichten. Zodat jouw Meesterbewustzijn steeds meer kan gaan staan!

 

© Willemien Timmer, 12-6-2019  (gehele artikel)

 

Wil je zelf leren omgaan met dergelijke situaties en energieën? Kennis is ‘macht’ in deze.
Van 19 t/m 21 april 2024 verzorg een 3-daagse intensive waarin we dieper op al deze materie ingaan en waarin jij leert hiermee om te gaan!
Meer info vind je hier.