Beltane – 1 mei 2024

Beltane is het middelpunt  exact tussen de lente equinox en de zomer zonnewende in.
Vanuit de oudheid een feest wat draaide om vruchtbaarheid, lente, de ontluikende natuur, vuurkracht en de gelijkwaardige verbinding en balans van mannelijke-vrouwelijke energieën.

 

De natuurlijke wereld

De maand mei start met Beltane. Wat een vreugdevolle, kleurrijke energie meegeeft aan deze nieuwe maand. De energie van bloemen, natuur connecties en levensenergie is hierin aanwezig. En als je momenteel buiten bent in de natuur zie je al het frisse, jonge groen aan de bomen, hoort de vogels luidkeels zingen en de zachte temperaturen nodigen uit om je dieper te openen voor en te verbinden met de ‘natuurlijke wereld’.

Hoe dieper je innerlijk verbonden bent met je gevoel en ware (gevoels) natuur, des te meer zul je ook de vuurkracht en levensenergie voelen stromen die door deze tijdsperiode heen stroomt. Die energie die aanzet tot de ontluikende natuur.
Des te meer zal je voelen hoe de natuurwezens en -spirits krachtig aanwezig zijn in de ijlere sferen en zorg dragen voor de creatie van o.a. bloemen en bloei.
Hoe hun speelse, vrolijke en subtiele energieën je hart verblijden met nieuw leven en vruchtbaarheid in de breedste zin van het woord.

Niet alleen brengen deze energieën je nieuwe levensmoed, hoop en verbinding met de natuur. Ook brengt het je dieper in contact met zowel je aardse verbinding als je innerlijke ijlere (energetische) natuur en de perfecte balans daar tussen.

 

Natuurlijke stroming

Hoe gek de ‘mensenwereld’  soms ook doet, de natuurlijke wereld volgt de natuurlijke stroming van groei en bloei en nieuw leven.
Door die uiterlijke spiegeling naar binnen toe toe te passen luidt de boodschap van Beltane:
Vier het (ontluikende) leven, de levenskracht die dit aanstuurt, volg je innerlijke oorspronkelijke natuur en open je hart en wezen voor nieuwe groei en bloei.
Shine like never before!

 

Vier je Leven

Beltane nodigt uit je eigen leven, je Zelf en je groei te erkennen en vieren.
Het nodigt uit de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie te zoeken en neer te zetten. Vuurkracht en water energie met elkaar uit te lijnen.
Beltane nodigt uit te onderzoeken in jezelf hoe jij resoneert met de natuurlijke cycli van leven op aarde en wat dit voor en in jou weerspiegelt.
Het nodigt uit je dieper te openen voor de levenskracht en de subtiele werelden die zorg dragen voor de natuurlijke groei en bloei. Ook in jou.

De lente is op haar middelpunt, het balanspunt, en nodigt uit om volop in het natuurlijke leven aanwezig te Zijn, ook in je Zelf.

Beltane brengt je dieper in contact met de vruchtbare bodem in jezelf, jouw innerlijk levensvuur de kracht tot vernieuwing en de waterenergie die je gevoelswereld vergroot en verduidelijkt.

Heb een prachtige eerste dag van mei en vier dat wat  Beltane jou komt brengen!

 

© Willemien Timmer, 1-5-2024