Krachtig stralende, geopende kristallen & grijze muizen

Afgelopen week heb ik voor het eerst sinds vele jaren weer eens op een soort beurs, of eigenlijk een belevingsdag, mee gedraaid. Gewoon puur en alleen om een ander soort activiteit te ondernemen en weer eens van iets ‘nieuws’ te proeven, uit het ‘bekende riedeltje’ te stappen en gewoon weer eens wat ‘anders leuks’ te gaan doen.
Het was een super mooie dag met prachtige ontmoetingen van oude bekenden en ook nieuwe mensen. Van spontane, diepgaande uitwisselingen en bijzondere gesprekken. Heel veelzijdig. Maar daar gaat het nu niet om.

Wat mij opviel ook zo in ‘real life’ was iets wat ik ook heel veel via internet zie gebeuren. Namelijk dat veel mensen helemaal geen weet, kennis of zicht hebben van verschillende (fysieke en energetische) kwaliteit -waarden van kristallen en dus heel blij kunnen zijn met een kristal wat eigenlijk ‘half of geheel slapend’ is. En soms zelfs gewoon een ‘afvalstuk’ steen is.
Maar ook de immense hoeveelheid aan ‘slapende kristallen’ die er dus ook nog zijn.

Niet dat dat erg is, want alles dient een hoger doel en heeft redenen, of we ons daar nu wel of niet bewust van zijn. Maar het viel gewoon (opnieuw) op.
Maar het leuke was dat de meeste mensen die mijn tafel of mini workshops bezochten het ineens wel opviel.  Zij werden meer ‘wakker ‘ zeg maar.
‘Wat stralen jouw kristallen’, ‘Ik heb nog nooit zoveel fonkelingen in een kristal gezien’,  ‘jeetje, ik heb nog nooit zoveel kleuren in een kristal zien oplichten’, ‘ooh deze is zo mooi, verkoop je die ook?’ ‘waar ik vind ik zulke kristallen?’  en meer van dat passeerde geregeld de revue.

Ja, het verschil was zo helder en duidelijk te zien. We zaten te midden van vele grijze muizen, en als daar dan een fonkelende Meester (kristal) tussen staat, dan valt het verschil ineens wel op!

Reden te meer om dit dus nog eens een keer dieper te belichten. Maar bij gebrek aan schrijf-tijd momenteel doe ik dat niet via een nieuw artikel, maar via de onderstaande tekst uit mijn boek Lichtwerk met Kristallen.
De genoemde aantallen/percentages zullen inmiddels niet meer helemaal kloppen, daar het boek 11 jaar geleden uitgegeven is. En we (en de kristallen dus ook) inmiddels heel veel trillingsverhogingen achter de rug hebben. Maar het is bedoeld als bewust-wording en gaat niet zozeer om percentages.

Uit Lichtwerk met Kristallen:

Geopende kristallen en grijze muizen

Niet elk kristal dat uit de aarde omhooggehaald wordt, is zich al op alle levels bewust van zijn taken of doelen. Zoals sommige mensen een sluimerend leven leiden, op hogere levels niet open zijn en nog weinig tot geen zelfbesef of zelfbewustzijn hebben, zo zijn er ook kristallen die zich nog in een onbewuste(re) staat
bevinden. Je zou deze kristallen grijze muizen kunnen noemen.
Zij kunnen zich op hogere niveaus nog niet openen.
Bij deze ‘grijze-muiskristallen’ kun je voelen dat er niets uitkomt, dat ze geen of weinig (zelf)bewustzijn hebben en nog niet open zijn. Ze bevinden zich in een onbewuste(re) staat.

De grijze muizen kunnen meestal nog weinig  betekenen voor je groei en ascensie.
Het is dus erg belangrijk om te (leren) communiceren met kristallen en hun energie in te voelen omdat het ene kristal heel veel voor je kan betekenen en het andere weinig tot niets. Voor deze kristallen kun je zelf de verantwoordelijkheid nemen door ze healing te geven, zodat ze verder kunnen groeien en hun
bewustzijn verder kunnen ontwikkelen en zich kunnen openen, ook op de hogere levels.

Ongeveer tachtig tot negentig procent van alle kristallen op en in de aarde zit nog in de trilling van de derde dimensie en is niet in staat om er op een hoger niveau mee te werken. Gelukkig merk ik de laatste jaren hoe in relatief korte tijd het kristalbewustzijn
zich meer aan het openen is en er in vlot tempo heel veel nieuwe meesterkristallen bewust tevoorschijn komen. Ook zijn er al kristallen uit de aarde gehaald die eigenlijk nog niet aan hun geboorte op aarde toe waren. Toch gebeurt dat niet voor niets
en zal het een bepaald doel dienen.

Veel kristallen geven dus geen healing, maar hebben
healing van jou nodig, omdat ze nog niet zo ver zijn om op de hogere trillingsniveaus te kunnen werken. Door jouw healing ontwikkelen zij zich verder. Door steeds meer samen te werken met kristallen en je te openen voor de kristalwezens, zul je uiteindelijk steeds duidelijker onderscheid kunnen maken tussen
de ‘grijze muizen’ en de reeds geopende kristallen met een hogere trilling.

Wanneer we het nu hebben over de tien tot twintig procent van de kristallen die reeds geopend en actief zijn, dan doelen we op die kristallen die je kunnen helpen bij je ascensie en groeiprocessen.
Het is relatief gemakkelijk om met deze kristallen
te communiceren, want ze willen niets liever. Vergeet niet dat kristallen oneindig dienstbaar zijn en graag een taak willen hebben.
Deze kristallen zijn eigenlijk een soort individuele wezens, die ook wel kristalwezens worden genoemd. Het zijn een soort bewustzijnsvelden die hogere lichtkrachten en lichtwezens kunnen aantrekken om mee samen te werken. Via je communicatie met kristallen kun je in contact komen met het
wezen van het betreffende kristal. Wanneer je hier verder in ontwikkeld bent, kun je dit ook op afstand doen of kun je zelfs communiceren met de kristallagen in Moeder Aarde.

De kristalwezens kunnen dus andere energieën of wezens, zoals deva’s, aantrekken om mee samen te werken. Vaak is dat afhankelijk van de taak, het doel en de functie van het kristal, maar ook van de persoonlijke groei en de openheid van het kristal of van degene die het kristal gebruikt.

Zo zijn sommige kristallen sterk verbonden met natuurwezens, andere met engelensferen, lichtmeesters en noem maar op. Laserwandkristallen zijn bijvoorbeeld vaak sterk verbonden met de Hathors van Venus, de meesters van energie en klank.
Deze kristallen kunnen vanwege hun energie uitermate goed bij soundhealing worden gebruikt.

De verbindingen worden door de kristallen zelf gelegd of door de hogere energie of bewustzijnsvormen, afhankelijk van hun taak, energie en doel. Als je de mogelijkheden, kennis en ontwikkeling hebt om met verschillende hoge energieën te werken en je weet hoe je kristallen kunt programmeren **, dan kun
je ten behoeve van je eigen ontwikkeling, of elk ander willekeurig doel, zelf ook een kristal met bepaalde energieën, lichtmeesters, stralen, bewustzijnsvelden, sferen of healingtools verbinden.

© Willemien Timmer, Lichtwerk met Kristallen, 2007

Opmerking: ** Hiermee bedoel ik niet de oud Atlantische wijze van manipuleren en sturen van kristalenergie via gedachtekracht of andere wijzes. Maar in een gelijkwaardige samenwerking en communicatie met een kristal, afgestemd op wat passend te te dragen is voor een kristal.
Dit even voor de helderheid 🙂

Bij Spirituele Praktijk Apofyliet vind je alleen ‘wakkere’ kristallen, die geactiveerd en krachtig werkzaam zijn. En daarnaast ook nog eens per stuk uitgezocht worden op kristalkwaliteit, energetische kwaliteit en potentie. Neem maar eens een kijkje in de webshop!