Het bewustzijn van Anubis

 
Dit Meester Bewustzijn (Neter) wat van oorsprong Anpu of in een andere variant Wepwawet genoemd werd, is tegenwoordig beter bekend als Anubis.
 
De Anubis energie en afbeeldingen zijn vooral bekend vanuit de oud Egyptische velden. Maar in Essentie is Anubis een van de Heren van Sirius, die dienstbaar is aan de begeleiding van Zielen door de (eigen) schaduwvelden en onbewustzijn heen, naar volwaardige bewustwording en herinnering aan de eigen Bron en Essentie.
 
Anpu reikt je een stuk bescherming aan op jouw Pad maar geldt tevens als begeleider of begeleidende energie om vanuit de diepste schaduw, donker of versluierd bewustzijn weer volledig je pad terug naar het Licht te vinden.
De kracht van Anpu is zorgzaam, trouw en loyaal en het biedt een krachtige bescherming.
 
Hoe onduidelijk processen, het pad van groei zelf of de effecten daarvan soms ook zijn, reikt dit bewustzijn je bescherming aan en ‘wijst’ de weg naar je eigen Hoogste Licht en Bedoeling. Zodat je innerlijk de kracht en moed vind om door te gaan en trouw te blijven aan jouw Zelf. Hoewel we zelf elke stap naar Meesterschap dienen te zetten, is daar altijd hulp en ondersteuning. En zetten we in feite geen stap echt alleen.
 
De begeleiding, ‘wegwijzer’ en ondersteuning die Anpu je aanreikt is die van moed en vertrouwen en het weten dat je goed beschermd en begeleidt wordt. Ook daar waar je mens-zijn even niet meer ziet waartoe de weg leidt.Anpu helpt je steeds opnieuw te stimuleren de Poorten van je Ziel geopend te houden, zodat je je eigen weg naar je eigen Hoogste Licht/Bewustzijn steeds opnieuw zult kunnen vinden, aangestuurd door de Ziel.
Het gaat om de weg door de onbewuste lagen van het Zelf heen, die delen in je diep in afgescheidenheid verstrikt zijn geraakt. En het pad terug naar bewustzijn en de volledige Eenheid in je Zelf ervaren.
Doordat het Anpu/Anubis bewustzijn deze weg zo goed kent is ‘hij’(deze energie) de perfecte Meesterbegeleiding op jouw groei- en stoei pad, terug naar Heelheid.

Anpu is de trouwe begeleider en een Meesterveld wat zelf door de Portals of Death heen geascendeerd is. Dat betekend dat hij de paden van zowel Schaduw als Licht bewandeld en geïntegreerd heeft en daartoe Meesterschap heeft bereikt. Het overstijgen dus van alle dualiteitspaden en polariteit, alle verdraaiingen terug gedraaid en terug naar de Bron, voorbij alle afsplitsing. En dus daartoe een prachtig Meesterveld om je te begeleiden voorbij je eigen Donkere Nachten van de Ziel, de struggle met je eigen onbewuste of schaduwvelden.  Oftewel de transformatie van je eigen afgescheidenheid en dualiteit, om weer in volledige Heelheid je eigen Bron te ervaren.

Spreek zijn kracht aan, of eigenlijk: ‘Spreek deze kracht binnen je Zelf aan’ is zijn boodschap. Vind je eigen kracht van bescherming, je eigen moed om nog dieper de Schaduwen te doorzien en het Licht wat daar achter ‘verstopt’ zit weer te bevrijden binnen je Zelf.
‘Ik nodig je uit, net als ik, Meester te worden van de ‘dood’, de diepte transformatie die in je Wezen besloten ligt. Waarbij je schaduw en Licht overstijgt. Dat is werkelijke aanspraak maken op je Goddelijke Scheppingskracht, die daarmee weer vrijgegeven wordt aan je Bewustzijn!’

 
 
© Willemien Timmer 2014-2018