Kristallen met beschadiging (zijn een spiegel voor onze beschadigingen)

Ieder kent het wel, je loopt zo op het oog tegen een prachtig kristal aan. Je bent direct ‘verliefd’ en besluit het kristal te ‘adopteren’. Zielsgelukkig verlaat je de winkel en pakt het thuis in vreugde uit. In jouw ogen is het een ‘perfect’ kristal die iets in je aanraakt. Je wordt er blij van en straalt net als het kristal.

Naar mate je langer naar  en in het kristal kijkt gaan er echter steeds meer kleine dingetjes opvallen. Misschien (b)lijkt het kristal ineens toch niet meer zo perfect te zijn als je in eerste instantie voelde.
Er zitten misschien kleine krasjes op en er mist een klein hoekje af. Er zit een dof plekje, een zwart dingetje in het kristal en tja, ook dat ene hoekje wat niet helemaal helder is, jammer….

Teleurstelling bekruipt je. Vertwijfeling ook. Was het dan toch niet zo’n goeie aankoop als dat het in eerste instantie leek?
Herkenbaar???

Wat gebeurd er nu eigenlijk precies op zo’n moment?

In eerste instantie heb je geluisterd naar je hart. Je zag een kristal die je iets met je deed. Je was (bewust of niet) open om iets moois te ontvangen en gaf daar gehoor aan. Je pakte het kristal misschien op en ‘sloot het in je hart’. Het deed daarbij nog meer met je. Je werd er blij van, je voelde misschien energie stromen en zag misschien zelfs beelden stromen of wat dan ook. Het wist je hoe dan ook te raken.
Je maakte een verbinding met het kristal, misschien zelfs zonder het te weten, waardoor jullie een samenwerking aan kunnen gaan. En op dat moment begint de energie van het kristal dieper in jou te werken.

Naarmate je meer verbind met je kristal en het in feite zo toegang geeft tot je energie, gaat er een proces in werking. Het kristal spiegelt je iets van je Zelf.
Elk kristal kan andere stukjes van je Zelf weerspiegelen en doet dat in volle toewijding en liefde. Een kristal energie is volledig oordeelloos en volkomen dienstbaar aan jouw proces.
Het is echter ons eigen gekwetste Zelf, de mind of andere lagen die daar een ‘inkleuring’ of ‘invulling’ in vertaalslag aan geven.
Op het moment van ‘introductie of eerste kennismaking’ ben je open voor de spiegeling die het kristal je laat zien: jij al mens ziet een kristal staan stralen naar je. Maar in diepere lagen kijk je feitelijk naar een deel van je eigen Stralende Zelf, die dit kristal reflecteert. Het helpt je her-inneren aan wie jij Bent in die laag of dat deel van je Zelf.

Op het moment dat de verbinding gemaakt is en er zogezegd een wederzijds lijntje van samenwerking is uitgezet (je hebt je ‘hart verkocht’ aan het kristal) gaat een volgende fase in werking.

Weerspiegeling van je Zelf

Allereerst heeft het kristal je weerspiegeld wie jij in Essentie bent (op dat facet van je Zelf wat het kristal aanraakt). Vervolgens in de volgende fase zal het die aspecten in je Zelf gaan weerspiegelen waar jij je eigen Stralende Zelf nog niet volledig kunt zien.
Je eigen imperfecties en ‘littekens’ worden zichtbaar aangeraakt. Op menselijk vlak zie jij dat als de imperfecties in het kristal. Maar in de diepte kijk je in wezen naar je Zelf.
Waar ben jij nog beschadigd waar vind jij nog iets niet mooi aan je Zelf? Waar kun jij jouw wonden/beschadigingen nog niet op waarde schatten en in schoonheid zien?
Waar wil je liever al die imperfecties uitwissen, want ze verstoren het beeld wat je had van je kristal (en dus van je Zelf)?

In feite is de volgende fase, daar waar de samenwerking aan heel-wording en bewustwording begint juist de fase waar de imperfecties, oordelen, tekortkomingen, etc. aan het licht komen.
Dit geeft in feite een richtingaanwijzer en verwijzing aan naar waar dit kristal juist voor je kan ondersteunen. In bewustwording van en heling.

Elk kristal weerspiegelt andere littekens en wonden, maar ook je eigen schoonheid

Allereerst zijn we gevallen voor de schoonheid van een kristal. Het was misschien meer de algehele indruk die we kregen, de uitstraling, de kleur, de transparantie. Wat dan ook.
Pas als we gedetailleerder gaan kijken vallen de kleine details op. We vergeten dan bijna die eerste indruk, die eerste weerspiegeling die het kristal gaf. En blijven ‘haken’ in de details. Dat is ook het moment dat we meestal van hart weer naar verstand schieten.
Want al die imperfecties, bah, waarom had ik dat eerst nu niet gezien. Dan had ik het kristal misschien niet mee genomen. Het valt toch wat tegen.
De kunst is echter om bij je voelen, in je hart te blijven. Zelfs als de mind die getriggerd wordt door de ‘imperfecties’ die het kristal OOK weerspiegelt.
We zijn zo getraind om zwart-wit te kijken, het is mooi of het is niet mooi. Puur dualiteit. Maar we mogen leren om naar En-En te kijken. Het is en prachtig en het heeft imperfecties. Juist dat is de perfecte spiegeling. Want dat Ben jij ook.
Jij bent prachtig, ook met de beschadigingen, ballast of nog onbewuste lagen om aan te werken. Maar je Bent dat al, Prachtig. Net zo goed als het kristal dat is en jouw feilloos weerspiegeld.
Het probleem is alleen dat je verstand die vertaalslag niet kan maken in het gevoel, maar je hart wel.

Oordeelloze Liefde

Kristallen zijn in feite perfecte spiegels die ongeconditioneerd in Liefde dienstbaar zijn aan onze processen. Oordeelloos en altijd liefdevol weerspiegelen zij welk Licht, maar ook welke beschadigingen nog in ons aanwezig zijn.
Juist dat helpt om tot een diepere acceptatie te komen van wat ons ego denkt of vind wat ‘perfectie’ moet inhouden.
Ongeschondenheid? Is dat perfectie? Voor veel ego-lagen wel.
Terwijl juist de werkelijke schoonheid ligt in het feit dat we allemaal gehutst en geblutst zijn geraakt in onze aardse incarnatiecyclus. En we weer mogen leren zien hoe al die opgelopen littekens ons juist gevormd hebben tot wie wij Zijn.
Zonder al die littekens, rimpels, imperfecties, zouden we allemaal hetzelfde zijn. Eenheidsworst. Dan zouden we onze leerlessen niet geleerd hebben, en geen groei doorlopen. Juist onze wonden maken ons tot wie we zijn, hier en nu. We zijn Bron in ervaring en hebben vele levens geworsteld op het aardse pad alleen al. Het verteld ons over ons pad dat we afgelegd hebben en de ervaringen die we opgedaan hebben.

Kristallen zijn hier om ons te helpen herinneren aan wie wij Zijn. In perfectie van Bron en in ‘imperfectie’ of eigenlijk ‘gevormd’ als mens dwars door alle ervaringen heen.
In oordeelloze Liefde weerspiegelen de kristallen ons wie wij Zijn, en het is aan ons om te leren onze ‘imperfecties’, littekens, beschadigingen te leren zien en te leren omarmen, ze te accepteren als deel van ons, en onze unieke weg.
Om te leren zien en ervaren dat we juist perfect zijn met al onze imperfecties, met al onze littekens, beschadigingen en opgelopen deuken en blutsen.
Dat is Onvoorwaardelijke Liefde!
En dat is exact waar de kristallen ons weer aan komen herinneren!

© Willemien Timmer 21-9-2017