Dragers van lichtkracht

Kristallen kennen, naast hun stoffelijke bestaansvorm, hogere dimensies, net als de mens. Ook kennen kristallen, net als de mens, groei en evolutie in deze hogere lichtlagen, omdat zij ook een bepaald bewustzijn hebben.

Kristallen zijn vaak al miljoenen jaren oud waardoor zij een enorm bewustzijn in zich meedragen. Ze hebben alle informatie van de levensloop van de aarde in zich. In tegenstelling tot de mens dragen kristallen nog steeds hun monadisch licht en zijn hierdoor vrij van karma.

De mens dient (terug) te groeien vanuit de afgescheidenheid (van de derde dimensie) naar het eigen monadisch zelf, waarbij alle karma en dualiteit opgeruimd moet worden. Kristallen hebben nog steeds
dit monadisch licht en kunnen mede hierdoor de mensheid helpen bij het herinneren en terugkeren naar de oorspronkelijke staat ofwel je monade.

Wanneer je met kristallen werkt, versnel je je processen, maar het werkt ook omgekeerd: je helpt de kristallen ook bij hun groei. En dat is ook de bedoeling van deze tijd: elkaar wederzijds helpen om verder te groeien in bewustzijn.

Dat is een van de verantwoordelijk heden van de mensheid. Alle rijken zijn met elkaar verbonden en dragen zorg voor elkaar en elkaars groei. In de vroegste tijden waren al deze rijken een eenheid en ze zijn allemaal ontstaan vanuit dezelfde goddelijke eenheid. Uiteindelijk komen alle rijken uit een en dezelfde hogere monade voort. Voor ascensie zullen we hiernaar terug moeten keren, zodat uiteindelijk alle rijken weer bij elkaar komen.

Doordat kristallen zich nog steeds in het hoogste monadische licht bevinden, zenden ze deze trillingen ook uit naar alles en iedereen in hun omgeving. Of het nu gaat om een kristal dat zich in je woonkamer bevindt of een dat nog diep in de aarde zit, kristallen ankeren het hoogste licht en zenden deze trillingen uit.

Op deze manier helpen zij om de droom van Moeder Aarde te verwezenlijken: het eenheidbewustzijn op aarde realiseren.

Kristallen als individuen

Al deze hogere energieën bevinden zich niet slechts in één enkel kristal, maar in de gehele kristalwereld als bewustzijnsvorm. Elk afzonderlijk kristal is met dit bewustzijn verbonden en, afhankelijk van de individuele ontwikkeling van het kristal, in meer of mindere mate in staat om informatie uit dit bewustzijn op te pikken en uit te zenden.

Alle kristallen samen dragen het volledige kristalbewustzijn. Naast deze gezamenlijke taak hebben de afzonderlijke kristallen vaak ook verschillende andere taken of functies.

Ook kunnen ze voor bepaalde doelen ‘geboren’ worden, wat wil zeggen dat kristallen er soms bewust voor kiezen om uit de aarde gehaald te worden. Deze taken, functies en doelen kunnen zowel per kristalsoort als per (individueel) kristal verschillen. Jij behoort immers ook tot de mensheid, maar hebt wel je eigen karakter, taken en kwaliteiten; dat geldt ook voor kristallen.

Elk kristal is dus in feite een individu, net als jij en ik. Hierdoor is het mogelijk dat het ene kristal wel bij je past en het andere niet, maar ook dat het ene je wel aanspreekt, dat het als het ware meteen klikt, en het andere niet.

Ook al lijken bepaalde kristallen qua uiterlijk precies op elkaar, toch kunnen ze heel anders aanvoelen doordat ze totaal verschillende taken of energieën hebben.

In deze tijd, waarin het bewustzijn en de groei naar ascensie toeneemt, zie je steeds vaker dat er kristallen uit de aarde omhoog gehaald worden waarvan het erop lijkt dat ze een meer individueel bewustzijn hebben in plaats van het groepsbewustzijn van de gehele kristalwereld. Vooral deze kristallen dragen bij aan de processen van ascensie en hebben specifieke taken en doelen. Meestal zijn deze kristallen enorm stralend en open. We noemen ze ook wel Meesterkristallen!

© Willemien Timmer, Lichtwerk met Kristallen