Magie is altijd om ons heen, want wij Zijn magie

 

Stel je het eens voor… je wandelt midden in de natuur. Met blote voeten in slippertjes door hoge grassen, bramenstruiken aan je zijkant, een veelheid aan bomen overal om je heen. Een water stroompje op een meter of 3 afstand, achter de bramen en bomen.

Je bent 13 jaar jong en vind een leuke steen die uitnodigend knipoogt om in het waterstroompje te gooien, in de hoop dat het door de dichte begroeiing heen het water laat opspetteren.
Je gooit de steen en dan een ‘aaarghhhh’.  Daar vloog niet alleen de steen maar ook je dierbare ring in die flits van een seconde mee van je vinger door de lucht.
De plons in het water bleef uit of werd niet gehoord omdat de weg vliegende ring de aandacht afleidde.
Waar naartoe? Dat was de vraag, het ging zo snel, dat heb je niet gezien.

Als een echte puber wordt je even flink boos, je baalt als een stekker en gaat driftig op zoek, eigenlijk niet wetend waar te beginnen. In boosheid is er geen beginnen aan en de ring wordt niet gevonden.

Ik stond erbij en keek ernaar. Probeerde te sussen, tot kalmeren te bedaren, terwijl ik ondertussen mee ging zoeken. Geen beginnen aan in zo’n gebied….

Na een half uur de hoop opgegeven. Met een verdrietige puber aan mijn zij, wandelen we verder. Waarbij uiteindelijk vanuit deze situatie een waardevol gesprek ontstond over loslaten, overgave, omgang met emoties en ook over vertrouwen op en luisteren naar intuitie.
Heel mooi en waardevol, een pareltje wat dan ontstaat vanuit een vervelende situatie.

‘S avonds in bed dacht ik er aan terug, met een glimlach maar ook een steekje in mijn hart  voor mijn zoon, die het wel min of meer had losgelaten maar het toch ook nog steeds wat jammer vond van zijn mooie voor hem bijzondere ring.
Heel spontaan begon ik gevoelsmatig contact te maken met de deva’s en natuurwezens van dat stukje bosgebied. Niet eens met een rechtstreekse vraag over de ring. Gewoon om te connecten. Beseffend dat deze ring misschien voor een andere vinder ‘geoffert’  mocht worden, of voor het stukje natuur zelf.
Uiteindelijk als een soort  blessing  en erkenning ook voor dat prachtige stukje natuur.

De volgende ochtend bij het ontbijt werd nergens over de ring gesproken maar toch kwam deze steeds terug in mijn gevoel. Evenals het stukje natuur.
Ik ging daarna wandelen met Kiaya  en besloot toch opnieuw naar dat zelfde stukje bos te lopen.
Ik stopte op de plek waar mijn zoon de steen had opgeraapt. Deze was herkenbaar omdat er meer steentjes bij elkaar lagen.
Ik bleef even staan en verbond me nu hier opnieuw met de natuurwezens, in een flits wordt mijn aandacht getrokken naar een plek schuin voor mijn voeten. Door het hoge gras heen flitst er een schittering naar me toe. In een reflex buk ik me en reik er naar uit om te ontdekken dat de bewuste ring daar daadwerkelijk in het hoge gras ligt. Als een schat waar een pluk lang gras overheen gebogen ligt, als een beschermende omarming.
Met een overduidelijk gevoel dat de elven van het gebied de ring daar hebben terug gelegd en of weer zichtbaar hebben gemaakt.
Want praktisch gezien hadden we de dag ervoor dit hele gebiedje uitgekamd. En het lag nog niet een meter van me af  voor mijn voeten.
Blij en met een diepe dank je wel vanuit mijn hart naar de natuurwezens van het gebied, vervolgde ik mijn weg.

Thuis aangekomen begon ik een gesprekje met mijn zoon, voortbordurend op het gesprek van een dag eerder. Hij vertelde dat hij nu vrede had met het feit dat zijn ring weg was en het losgelaten had.
Dat kwam ook overeen met mijn gevoel.
Desondanks was hij blij verrast dat de magie zijn ring had terug bezorgd!

We voelden beide zo sterk die diepe waarheid: wat je loslaat komt bij je terug als het bij je hoort. 
Maar dan wel met een extra blessing (van de fairies), ervaring en speciaal verhaal.
Een nacht op zo’n magisch plekje in het bos, de dauw als een zegening die de ring ook zichtbaar maakte in het ochtendlicht. Purified and blessed by nature!
Een ring die nu nog meer innerlijke waarde (en wijze les in zich) heeft.

Magie is altijd om ons heen, want wij Zijn deel van die magie van Leven op de prachtige planeet aarde!
Het is de kunst van bewustzijn om de magie ook in 3D te be-leven en ervaren, waarin deze zich kan manifesteren!

 

© Willemien Timmer, 19-8-2023

 

Wil jij ook meer (van dit soort) Magie in je leven ervaren?
Hou dan even de activiteiten agenda in de gaten want binnenkort vind je hier enkele heel inspirerende magische workshops terug!