Ode aan een liefdevolle Leermeester

Leiderschap, begrenzing, duidelijkheid en subtiliteit….enkele van de hedendaagse lessen in verfijning op aards vlak (belichaming) die mijn maatje mij leert. Mijn Bailey is een enorme leermeester die krachtig spiegelt en zodoende perfect helpt om tot in de diepste vezels deze (en andere) kwaliteiten te helpen neerzetten in de diepste materie van mijn vezels en het dagelijks leven.

Daar waar dat in bewustzijn en op energetisch vlak al zo diep doorleefd en geïntegreerd is door het leven heen, daar brengt deze leermeester mij de exacte verfijning om het diep in de stof te kunnen realiseren. Ingebakerd in elk facet van (dagelijks) leven.
Het is een magisch, wonderlijk en bijzonder liefdevol proces wat een opgebouwde vertrouwensband met zo’n prachtdier in onvoorwaardelijke liefde brengt.

‘Ik red hem en hij red mij’ is wel eens bij me opgekomen. Niet in de zin van anders reddeloos verloren te zijn, maar juist in de gelijkwaardigheid hebben we elkaar enorm veel te brengen en te leren. In een tijd (voor mij) van enorme diepte inwijding en uitdaging is hij een geschenk uit de hemel. En ik weet zeker dat dit andersom ook zo is (vanuit de situatie waar Bailey uit kwam).
Samen leren finetunen, samen spelen en plezier maken, samen werken, samen groeien en samen (op)bloeien, dat is het motto.

Elkaar feilloos kunnen verstaan en aanvoelen zelfs al spreek je een andere taal,
Volledig mogen Zijn wie je Bent, elk anders en elkaar daar toch in vindend. Zonder oordeel maar in onvoorwaardelijkheid, waarbij (geïncarneerde verschijnings) vorm niet meer uitmaakt.
Zoals hij mag leren omgaan met (heling van) oude trauma’s, vertrouwen en zijn eigen sensitiviteit, zo mag ik nog gerichter vanuit mijn rechte lijn liefdevol leiderschap, grenzen stellen en helder Zijn neerzetten in de ‘stof’. En heelt hij ook mijn wonden met zijn prachtige aanwezig Zijn.
Volledig vanuit en in het nu. We coachen elkaar door de wonden van het leven heen. We zijn Leermeester voor elkaar.

Hoe Bailey is mijn leven kwam was al een wonder op zich en van Goddelijke hand gestuurd. Ook de timing was daarin perfect georkestreerd. Wat hij doet voor mij (en mijn zoon) is onbeschrijflijk mooi. Wat wij doen voor hem evengoed.
Oplossen van oude trauma’s, bevrijding en diepe transformatie. Daar waar vertrouwen geschonden is, deze weer herstellend. Dat is wat Liefde doet, het heelt alle wonden. In het Nu, in samenspel, gelijkwaardigheid, respect, zacht en speels maar ook vanuit een rechte lijn, doorzettingsvermogen en met geduld.

Mannelijke en vrouwelijke energie komen daarin samen, leren samen stromen op weer een dieper niveau, op weer andere lagen.
Een wonderlijke reis zijn we samen aan gegaan, meer dan magisch.
Voor mij is de verbinding met dieren, die zo puur, eerlijk en oprecht zijn , de rode draad door mijn leven. Mijn grootste, meest zuivere leermeesters waren meestal dieren. Er kleeft geen ego, geen eigenbelang aan, zoals de mens die soms wel kent.

Ik zet Bailey (en mijn andere metgezellen en Leermeesters zoals Kiaya, Tijger en de rest) op facebook geregeld in het zonnetje, ik deel geregeld foto’s zonder al te veel tekst en uitleg. Niet alleen omdat zij belangrijk deel uitmaken van mijn leven, maar omdat zij een essentieel deel uitmaken van mijn leven.
Nu mag een klein stukje van de diepere uitleg, als tipje van de sluier, ook een beetje meer toegelicht worden. Bij deze dus.

De band met een dier is meer dan gezelschap, een hobby, een maatje. Het reikt zoveel verder. Naast metgezel, ‘partner in crime’, zijn het de meest pure Leermeesters, die spiegelen, die een prachtige unieke energie en persoonlijkheid dragen, die een ‘stem’ (willen en behoren te) hebben en de Magie van Leven op planeet aarde enorm verrijken. Ik wens ieder toe om de ogen te openen, het hart te openen om de schoonheid van alle levende wezens dieper dan ooit weer te gaan her-inneren. Een verrijking van leven en groei, samen wandelen we elkaar terug naar Huis.

© Willemien Timmer, 24-5-2022