Een hedendaags sprookje:

Wanneer de reuzen op aarde wandelen

Steeds meer terrein winnen ze, de reuzen. Steeds minder van ‘ de kleine man of vrouw’ blijft overeind staan.
Zeker het afgelopen anderhalf jaar heeft daar een grote duit bij in het zakje gedaan, al is dit al langere tijd gaande natuurlijk.

Kleine mannen en vrouwen verdwijnen, grote allesverslindende grote reuzen verschijnen en nemen gestaag de markt over.
Menselijkheid verdwijnt daarmee, persoonlijk contact ook. Loop je tegen een probleem aan bij zo’n reus dan is er geen persoonlijk aanspreekpunt die verantwoordelijkheid draagt of met liefde het probleem van de klant helpt op te lossen, zoals kleine (familie) bedrijven dat wel doen.
Die laatste weten wat er leeft bij de klant, zijn dienstbaar en weten wat hard werken met hart en ziel is.
De reuzen verslinden veelal personeel, die een kortdurende opleiding krijgen om zogezegd klantvriendelijk af te kunnen schepen en de klant niet werkelijk verder te helpen.
Als klant is het een monster waar je in je eentje tegenover staat. Een onneembare vesting waarin menselijkheid vrijwel niet te vinden is.

De reuzen

De reuzen denken de mensheid te dienen. De reuzen denken dat de mensheid meer van die reuzen nodig hebben en of wensen.
De reuzen zijn zo uit verbinding met de mensheid dat ze niet in staat zijn (of zelfs maar de intentie hebben) om te luisteren naar wat de mensheid wenst of nodig heeft.

De reuzen zijn tevreden met zichzelf. Willen niets liever dan de wereld overnemen en alleen heerser zijn.
Zij zijn de alles verslindende machines die slechts om het grote geld draaien. Alles verwoestend voor de ‘kleine man of vrouw’ die zich met liefde voor het vak en de klanten tevergeefs staande probeert te houden.

De mensheid

Een deel van mensheid is blind. Een deel is één-ogig en slechts enkelingen hebben twee ogen geopend.
De blinden vinden het wel best, wel makkelijk als de reuzen alles regelen, weinig te klagen en alles is moeiteloos voorhanden. Totdat er een probleem(pje) is, maar zolang dat niet aan de orde is, is er niets aan het handje.

De één-ogigen zien een stukje meer. Zij genieten van de aanwezigheid van de reuzen maar zien ook de ‘kleine man of vrouw’ en nemen genoegen met het beste van beide werelden.

De twee-ogigen kijken met argusogen naar hoe de reuzen de wereld veroveren. Zien de nadelen, vechten er tegen en of boycotten de reuzen door naar de ‘kleine man of vrouw’ te gaan en hen te steunen. Zij genieten van de hart en ziel aandacht die de ‘kleine man of vrouw’ drijft in hetgeen ze aanbieden. Soms wat duurder misschien dan bij de reuzen, maar met persoonlijke aandacht en zorg indien er klachten zijn.

Nu nog bestaat het allemaal tegelijkertijd, al worden de ‘kleine man en vrouw’ steeds meer weg gewalst door de reuzen
Het lijkt een uitstervend ras. En afgelopen anderhalf jaar heeft daar zeker een handje in geholpen.

Een opperreus stuurt aan

De opperreus die lange tijd in de schaduwen en uit het zicht aanstuurde is het afgelopen jaar steeds sterker zichtbaar geworden.
Een opperreus die denkt te weten wat mensheid nodig heeft. Die uitgaat van het principe ‘you will own nothing but will be happy’.
Een opperreus die stamt uit een tijd die mensheid inmiddels al 75 jaar herdenkt als zijnde: dit nooit weer. En klaarblijkelijk de ideeën uit die tijd nog altijd najaagt
Vermomt onder mooie woorden in een nieuwetijdsjasje is de grondslag nog altijd hetzelfde dan uit zijn geboortejaar. Niet echt met de tijd meegaand dus.

En toch is het een opperreus die reuzenleiders van over de hele wereld weet te infecteren met al zijn ideeën. Machtsgeile reuzen luisteren gedwee en volgen klakkeloos orders. Dat betekend dat de giganten reuzen die de kleine man of vrouw wegwerken, meer en meer macht krijgen.

Hart- en zielloos

Meer reuzen verschijnen, harteloos, onbereikbaar en de ‘kleine man of vrouw’ delft meer en meer het onderspit.
Heb je er problemen mee? Het zal de reuzen geen zorg zijn, ze worden er niet warm of koud van. Ze zijn volledig uit verbinding met zichzelf, met mensheid en kennen geen ziel of bezieling. Zij gaan voor het grote geld, voor rijkdom. En of de klant tevreden is of klachten heeft is niet interessant.
De kleine man of vrouw kan hoog en laag springen, het zwaard kapot slaan op de dikke muur die de reuzen opgezet hebben, ze hebben er nog niet eens jeuk van.

Moraal van het verhaal

Eer de ‘kleine man of vrouw’ en steun hen om te blijven (be)staan. Dan wordt je op een menselijke manier  met hart, ziel en passie geholpen, zoals jij hen helpt. Behoud de verbinding. Met jezelf en met de ander. Laat medemenselijkheid op nummer 1 staan.
Mijdt de reuzen daar waar het kan, zodat zij geen bestaansrecht en ongevraagd toestemming krijgen om zich steeds verder te vermenigvuldigen.
Open die beide ogen of dat ene oog wat nog gesloten is voor wat er gaande is in de wereld momenteel. En waar de opperreus naartoe wil, waar de overige reuzen klakkeloos in volgen.

Wil mensheid overleven is het noodzaak de ogen te openen, krachten van hart en ziel te verbinden, de menselijkheid te behouden door geschillen onderling aan de kant te zetten en samen een front te vormen voor de reuzen.
Alleen samen creëren we een beter wereld, waarin ieder de eigen unieke kracht kan leven en manifesteren en waarin we een aanvulling op elkaar zijn!
Alleen samen kunnen we de reuzen verslaan!

© Willemien Timmer, 16-6-2021

Met ‘dank’ aan reus Vodafone die net als andere reuzen geen hart heeft voor z’n klanten, die problemen veroorzaakt en niet oplost. Waarbij de ‘kleine man of vrouw’ tegen een muur van afschuiven, kastjes en muren, afgescheept wordt en het probleem maar moet pikken en ook nog eens door mag betalen.