Nieuwe maan in Waterman

 

Vanavond rond 20.08 uur is het nieuwe maan gekoppeld aan sterrenbeeld Waterman. Een dubbele energie van vernieuwing.
Zowel nieuwe maan is een moment van vernieuwing, het bijstellen van je focus en intentie en vanuit maar binnen gericht zijn, voelend welke richting je de komende tijd op wilt gaan.
Ook waterman, gekoppeld aan het tijdperk van vernieuwing werkt hierop door. Wat wil herzien worden? Waar mogen oude maskers en gedragingen losgelaten worden om je vrije energiestroom, levenskracht en oorspronkelijke energie weer te bevrijden en be-leven?

 

Sneeuw

Niet voor niets is Nederland de afgelopen week bedekt in een laagje sneeuw. De prachtige sneeuwkristallen brengen een serene, zuiverende energie met zich mee.
Een energie die ondersteund in de interne processen wanneer je in innerlijke verbinding met jezelf bent. Om niet alleen schoon te helpen poetsen, maar ook te belichten vanuit zuiver en puur, uniek licht.
Elk sneeuwvlokje bestaat uit een uniek geometrisch patroon. Elk sneeuwvlokje weerspiegelt daarmee de uniekheid en authenticiteit die wij ook zijn.

Elke sneeuwvlok brengt unieke geometrische patronen en -trillingen in de wereld en het landschap dat ze bedekken. Energetisch werkt dit ook door op het collectief veld en de trilling van het land. Naast zuiverend brengt het ook de energie voor inkeer en verstilling. Maar ook voor plezier (sneeuwpret)  en genieten van de intense schoonheid van een totaal andere wereld dan anders.
Misschien wel meer dan ooit nodig in een wereld van tegenwoordig.
Maar sneeuw brengt ook weer een moment van vertraging. Want door sneeuw en ijs kun je simpelweg niet zo snel zonder uitglijders te maken.

 

Ijsmaan

Deze nieuwe maan wordt ook wel de ijsmaan genoemd. Toepasselijker kan haast niet op dit moment dat ijzige temperaturen aanwezig zijn. Vannacht wordt hier -14 voorspelt bijvoorbeeld. Hoe vaak komt dat nog voor in Nederland?

Deze ijs-energie doet ook weer wat, met name in het onbewuste van de mens. Het raakt aan op onbewuste bevroren delen van ons zelf. De nieuwe maan werkt altijd door op dat wat onbewust is, wat ongezien is of nog in de schaduw aanwezig is. Daarnaast nodigt de energie van nieuwe maan uit om daar dieper op te bezinnen, innerlijk, zodat er meer zicht en dus bewustzijn op komt.
Welke bevroren gevoelens en -onbewuste ervaringen houden jou nog gevangen in welke vorm van onvrijheid?

Waar waterman de vrije stroom symboliseert belicht deze ijsmaan met bijbehorende temperaturen nu juist het tegenovergestelde. Waar ben jij nog niet vrij? Waar voel je je vast gezet of gevangen? Waar hou je vast aan het oude zodat vernieuwing niet kan binnen stromen in je leven?

 

Bevroren delen bevrijden

De onvrijheden, het vastzetten, de beperkingen in de hedendaagse aardse wereld weerspiegelen uiteraard ook waar wij ons nog onvrij voelen of vast laten zetten door externe krachten. Waar ons bewustzijn en energie nog beperkt kan worden door de buitenwereld. Waar we onze authentieke kracht nog weggeven en daarmee vastdraaien in een bevroren staat van ‘zijn’.

De energie van nieuwe maan komt dit innerlijk belichten en plant zaden voor bewustwording wanneer je eerlijk durft te reflecteren. De energie van vernieuwing kan voelbaar worden. Waar kan jouw innerlijk ijs smelten en langzaam maar zeker de vrije oorspronkelijke stroom van Leven in jou weer vrij maken?

Dit is een dag van bezinning waarop nieuwe intenties, focus en groei ingezet kan worden. Niet alleen intern en energetisch werkt alles in en om je heen daaraan mee. Ook in de aardse wereld zijn alle elementen aanwezig om uit de innerlijke gestagneerde krachten te stappen. De zuivering van de sneeuw werkt hier al dagen op in en zal vast ook de komende dagen nog helpen zuiveren wat door de ijsmaan in waterman vrijer mag gaan stromen.

Gisteren schreef ik al over de processen op persoonlijke en collectieve basis van februari 2021, en ook in deze aspecten (verdraaide gevoel en – emotielagen) zal deze ijsmaan van kracht zijn.

Heb een transformerende hartverwarmende dag!!

 

©   Willemien Timmer 11-2-2021

 

Vanavond in ‘het licht’ van deze nieuwe maan en in combinatie van alle mogelijke energieen en transformaties van dit moment verzorg ik weer een afstand activatie en transmissie ter ondersteuning en bekrachtiging van jouw individuele groeiprocessen in deze tijd.  Meer info vind je hier.